Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bolesna owulacja czy torbiele

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny, piszę tutaj bo mam nadzieję,że któraś coś mi doradzi. Jestem w trzecim cyklu po odstawieniu tabletek Yasminelle. W środku pierwszego cyklu bolało mnie podbrzusze, czułam jakby skurcze macicy, nie jakieś kłucie w jajnikach a bardziej skurcze, podobnie jak przed miesiączką, trwa to od 10-15dnia a potem mija i tak co miesiąc zawsze w te same dni, teraz jest to samo w trzecim miesiącu od odstawienia. Pierwszy cykl trwał 28dni, drugi 26. Wizytę u gina mam w piątek, ale zaczynam się poważnie tym martwić. Czy to mogą być torbiele? Nie wiem co o tym myśleć.

Gość gość
Nic mnie przy torbielach nie bolało.

Gość gość
torbiele raczej nie bolą.

Gość gość
torbiele jajnika bolą i to całkiem konkretnie, ale one bolą raczej cały czas, więc w Twoim przypadku stawiałabym jednak na owulację

Gość gość
mnie się wydaje że to owulacja. Pójdziesz do ginekologa to na pewno coś wybada ewentualnie.

Gość gość
ale tak od razu w pierwszym cyklu po odstawieniu wróciłaby Ci owulacja? no nie wiem...

Gość gość
nie sądzę że to torbiel, to owulacja raczej. Ale też dziwne, że tak od razu miałaś w pierwszym cyklu.

Gość gość
Nie ma w tym absolutnie nic dziwnego.

Gość gość
mnie nie bolało jak mialam torbiel,wcale nic nie czulam

Gość gość
W czym nie ma absolutnie nic dziwnego? w tym że niby owulacje miałaby zaraz po odstawieniu tabletek? Ja pół roku mam cykle bezowulacyjne:(

Gość gość
możesz odczuwać owulacje i to dobrze! Nie ma w tym nic dziwnego, nie za wcześnie, a bardzo dobrze, że wraca wszystko do normy. Myślę,że nie masz się czym przejmować:)

Gość gość
Ja pół roku mam cykle bezowulacyjne _______________________________ No i co z tego? To jest kwestia indywidualna.

Gość olenkaolenka
To że ktoś nie miał owulacji długo nie znaczy,że Ty nie możesz mieć od razu po odstawieniu. Kup sobie test owulacyjny i sprawdź czy coś na nim wyjdzie w przeciągu tych paru dni jak boli podbrzusze:)wtedy będziesz pewna,że jest ok. Jakbyś miała torbiele to wydaje mi się że przy badaniu coś ginekolog stwierdzi, bo ginekolodzy zaraz coś wyczują:) Powodzonka

Gość gość
Nie masz się czym martwić:) gdyby Cię cały czas bolało to może być torbiel, ale jeśli w te dni akurat to najwyraźniej odczuwasz owulacje. Powiedz o tym przy wizycie.

Gość gość
miałam torbiele i wlasnie w czasie owulacji czułam ból w podbrzuszu. to moze mieć też związek z endometriozą