Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Profesor Czwartek

Aborcja czyli świadome zabicie

Polecane posty

Gość Profesor Czwartek

W polskim Sejmie po burzliwych 2-dniowych kłótniach odpadł właśnie projekt proponujący zakaz aborcji dzieci z ciężkimi wadami. Można więc – jak dotychczas – usuwać dzieci pochodzące z g****u, z wadami i gdy ciąża zagraża życiu lub zdrowiu matki. Ale co to znaczy aborcja i jak wygląda? Opowiadał o tym przed Kongresem USA dr Anthony Levatino, który w latach 1981-85 dokonał 1200 aborcji, w tym ponad 100 w drugim trymestrze ciąży, nawet gdy płody miały już pół roczku. Ale uwaga! Przy tym tekście można zemdleć! A sam lekarz ze zwolennika aborcji stał się jej zaciekłym przeciwnikiem. – Pacjentka już co najmniej od 2 miesięcy czuje ruchy dziecka, które ma już wtedy ok. 20 cm i waży do pół kg – zeznaje lekarz. I mówi dalej: – Po znacznym rozszerzeniu ścian szyjki macicy i ściągnięciu płynu owodniowego, w którym pływa płód, bierzesz do rąk stalowe kleszcze. Mają ok. 30 cm długości, a kończą je 5-centymetrowe szczęki wykończone rzędami ostrych zębów. Służą do chwytania i miażdżenia tkanek. Aborcję w drugim trymestrze robi się na ślepo. Dziecko może być w każdym położeniu w każdym miejscu macicy. Sięgasz więc w głąb i łapiesz wszystko, co się da. (...) Gdy coś złapiesz, zgniatasz to szczypcami i z całej siły ciągniesz. Naprawdę mocno. Czujesz, że coś w środku puszcza – a na zewnątrz pojawia się całkowicie już ukształtowana nóżka o długości ok. 15 cm. Wtedy znów sięgasz kleszczami do środka. Znów ciągniesz ze wszystkich sił. Wyciągasz podobnej długości rączkę. Sięgasz kolejny raz i kolejny... Wyciągasz kręgosłup, jelita, serce i płuca. Ale najtrudniejszą częścią aborcji w drugim trymestrze jest wydobycie główki dziecka, która w tym wieku jest wielkości dużej śliwki i na tym etapie pływa już swobodnie po macicy. Sięgniesz jej, gdy włożysz do środka całe kleszcze. A pewność, że złapałeś już główkę masz, gdy kleszcze coś skruszą, a na zewnątrz wypłynie biaława galaretka. To mózg dziecka. Teraz możesz już sięgać po resztki czaszki. Często wychodzi malutka twarzyczka, która patrzy na ciebie szklanymi oczkami. Gratulacje! Właśnie dokonałeś aborcji w drugim trymestrze. Potwierdziłeś prawo kobiety do dokonania wyboru. A jeśli wierzysz, że ta procedura nie powoduje u dziecka bólu – przemyśl to jeszcze raz. (...) Lekarz w ten wstrząsający sposób namawiał amerykański kongres do zakazu aborcji w USA. I nic dziwnego, że mając takie doświadczenia, stał się zaciekłym przeciwnikiem tej procedury. A wy oceńcie sami.

Gość gość
S********j, aborcja powinna być legalna do 10 tygodnia, wtedy nikt by nie skrobal glowek, prowokatorze pisowski

Gość gość
20 lat temu a dzisiaj to ogromna różnica. 🖐️

Gość Profesor Czwartek
mam w d.u.p.i.e PIS i inne badziewia , bo Pajacu nie widzisz , że te wszystkie partie to pomioty marksistowskie. chodzi o dziecko , nie o pozycję w Sejmie

Gość gość
Jasne lepiej żeby mamusia powiesila 5latka na sznurze od żelazka i schowała w zamrazarce.

Gość Profesor Czwartek
tak , dzisiaj się miażdży główkę i wysysa resztę pompą

Gość gość
Lepiej, żeby matka umarła. W obronie życia oczywiście.

Gość Profesor Czwartek
Jakie ma znaczenie , kiedy dziećko zabijesz ? jak ma pół roku czy 5 lat ? masz rozóm ?

Gość gość
ta i jeszcze dzieci-roslinki bez nog i rak albo z g****u rodzic.psychol!!!!!!!!p******o juz was cakliem.kobieta jest dla was zerem bo tylko plod sie liczy.ale niewazne jak trafil do macicy,chocby trzynastolatke zg****il wlasny ojciec.

Gość gość
Zastanów sie czy jesteś za szybką bezbolesna śmiercią gluta, i nie żyjemy w USA u nas nie skrobie sie w 2 trymestrze, czy za wieloletnim znecaniem sie i ponizaniem bezbronnego dziecka

Gość Profesor Czwartek
ciebie chyba ojciec używał do gaszenia pożaru , zamiast sztychówki

Gość gość
Ma znaczenie ogromne w którym momencie zabijesz

Gość budzik z ikei
Widzisz... problem polega na tym, że dla mnie zarodek, płód do 10 tygodnia to nie człowiek, ani nie dziecko. To coś, zlepek komórek, który ma szansę stać się człowiekiem. Ale wcale nie musi. To nie jest zabicie, bo to coś jeszcze nie ma świadomości. To coś może zacząć ją mieć ale wcale nie musi. Aborcja powinna być legalna bez podania powodu. To jest wybór. Nie zabijanie. A wybór nie nakazuje wybrania jednej opcji więc jak ktoś nie będzie chciał to nie dokona aborcji.

Gość gość
jakby wam pog****ili corki to byscie inaczej spiewali

Gość Profesor Czwartek
tak , w 5 miesiącu już robi sie operacje na otwartym sercu dziecka , lecz jak go wyskrobiesz to już nie jest dziecko , tylko wg. p. prof Środy.........

Gość gość
To zrób operacje na 10 tyg glucie to pogadamy

Gość gość
Albo na dwudniowym haha

Gość budzik z ikei
No i proszę. Ja mówię o aborcji do końca trzeciego miesiąca. Potem wytwarza się układ nerwowy a jestem przeciwna zadawaniu bólu. Komukolwiek/czemukolwiek. A Ty mi wyskakujesz z 5 miesięcznym płodem...

Gość gość
Bo dla niego nie ma różnicy, widać nie widział embriona

Gość gość
Do Autora: matko! skąd takie przemyślenia u ciebie?

Gość gość
dla mnie aborcja to poprostu zbrodnia i tyle, nikt mi nie wytłumaczy że to embriony, komórki i wogóle ...... to życie od samego początku, najbardziej tajemniczy i wspaniały akt natury nikt nie ma prawa w to ingerować

Gość gość
"dla mnie aborcja to poprostu zbrodnia i tyle, nikt mi nie wytłumaczy że to embriony, komórki i wogóle ...... to życie od samego początku, najbardziej tajemniczy i wspaniały akt natury nikt nie ma prawa w to ingerować" Jaką antykoncepcję stosujesz?

Gość gość
Hahaha tak samo wspanialy jak inne cuda natury, wirusy i bakterie też są wspaniałe. Tytus, aids są piękne pod mikroskopem

Gość gość
A gnidy dzieci wszy ,jakie są wspaniale

Gość gość
gnida to nie samo zycie?

Gość budzik z ikei
ciekawe, że ten akt natury nie dotyczy zwierząt... Katolicy tak krzyczący o wartości życia embrionów co niedzielę jedzą sobie schabowe i rosół na kurze. Hodowanych w tak przerażających warunkach, że szok... Ale co tam! Te ludzkie komórki są tak cenne, że aż się rozpłaczę. Ciekawe czy też tak nie ingerujesz nigdy w ten akt? Nie poddałabyś się operacji? Nie chodzisz do dentysty? Nie farbujesz włosów? Ingerencja jest dobra tylko w jedną stronę... podtrzymywanie ciąży, która jest za słaba żeby przetrwać i NATURA by ją wyeliminowała. HIPOKRYZJA I IGNORANCJA.

Gość Profesor Czwartek
widzę , że wirusy szaleją , szczególnie wirus glutus palikotus

Gość gość
w pale mi się nie mieści jak dorośli ludzie, no bo chyba jesteście tu wszyscy dorośli, w ten sposób myśleć mogą co to za przykład operacja. ząb dentysta = aborcja i zbrodnia dokąd zmierza ludzkość dzisiaj gdzie jakieś normy .... nic zupełnie nic, pisze tu jakaś ze jedzenie mięsa to zbrodnia, inna ze operacja to to samo mój akt natury, akt Boski, którego sens naprawdę nie pojmiecie jak nie możesz pojąć ze odebranie czlowiekowi życia na kazdym etapie to zbrodnia

Gość gość
ja zamierzam walczyc o prawa kobiet,nawet jesli tylko jedna dzieki mnie usunie niechciana ciaze,uznam to za sukces.dosc traktowania kobiet jak przedmioty.dosc hipokrytom.a jz najbardziej w*****a to,ze mezczyzni o tym decyduja lub zabieraja glos.wara wam od kobiecej macicy!!!!!!!

Gość gość
najpierw gtak szukasz zeby ktoś ci tą twoją śmierdzącą macicę penetrował a jak coś z tego wyjdzie ...idziesz jak szmata i strząsasz ze swych trzewi owoc grzechu i głupego porządania. bo tak wygodniej ???? suuukko jedna ja będę walczył o przawo do odstrzału takich głupich bab jak ty ,,,..... też powinienem mieć do tego prawo