Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Profesor Czwartek

Aborcja czyli świadome zabicie

Polecane posty

Szczerze mówiąc nie bardzo wiem co mają do tematu problemy z płodnością. To tak jakby chcieć zabronić ludziom golenia się na łyso bo "jak wyłysieją to będą tęsknić za włosami"

Gość gość
autorze, jestem z Tobą, widziałam filmik o tym lekarzu na you tube i filmik o kobiecie która była ofiarą aborcji i ją przeżyła, płakałam gdy oglądałam i słuchałam Jej wypowiedzi ale jeszcze bardziej płakałam oglądając i słuchając tego lekarza, to było przerażające gdy człowiek uzmysłowi sobie ogrom cierpienia jakie zadaje się maleńkiej istocie. teraz do tzw.zwolenników zabijania, do ateistów i nie tylko. wierzysz czy nie nie ma to znaczenia, BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ, skąd ta pewność? poczytaj sobie jedna/jeden z drugą/drugim o męczennikach, stać by Cię było na to? jeśli nie ma Boga to za co Oni szli na śmierć? dlaczego katolicy są tak znienawidzeni? dlaczego w ich przeciwnikach jest tyle nienawiści? powiem Ci dlaczego, krzycząc chcą zagłuszyć swoje sumienie, wiedzą, że ich czyny są nie właściwe i zamiast zadać śmierci swoim żądzom pozwalają by bardziej nimi rządziła a ponieważ dziecko to przeszkoda to trzeba Je usunąć, prawda? nie tyle wołacie o prawo do aborcji na żądanie co o prawo do robienia tego co chcecie. żadnej odpowiedzialności za swoje czyny ale wiedzcie, że to wszystko jest do czasu. nie przyszliśmy na ten świat by folgować swoim żądzom ale by doskonalić się w miłości. jeszcze jedno, nie każdy kto nosi krzyż jest dobrym chrześcijaninem, katolikiem, więc też nie każdy katolik jest godzien Go nosić ale to Bóg decyduje o tym nie człowiek. nie chcesz nie musisz wierzyć ale miej na tyle przyzwoitości i nie atakuj Boga jeśli Go nie poznałeś. człowiek to istota słaba zdolna do wszelkiego grzech więc nie utożsamiaj Boga ze słabym człowiekiem. najpierw poznaj Boga, zadaj sobie ten trud a wtedy krytykuj. życzę głębokich przemyśleń i mądrości.

Gość gość
Za morderstwa dzieci właśnie tak bym z nimi wsyzstkimi postępowała...nie mam uczuć dla dorosłych potworów...

"Jej wypowiedzi ale jeszcze bardziej płakałam oglądając i słuchając tego lekarza, to było przerażające gdy człowiek uzmysłowi sobie ogrom cierpienia jakie zadaje się maleńkiej istocie." x x Problem w tym ze to manipulacja emocjonalna. Przedstawiają tam płód jako świadomą i czującą istote, tymczasem z tego co pamiętam płód nawet nie czuje bólu ponieważ ta umiejętność zostaje wykształcona przez ukłąd nerwowy dopiero po zetknięciu z bodźcami zewnętrznymi

Gość gość
"kiedyś a nie teraz jako gówniarze..." Tak trudno zrozumieć, że ktoś jest zwolennikiem prawa wyboru nie będąc gówniarzem? To że Ty zmieniłaś zdanie to nie znaczy, że każdy tak ma. Widocznie Twoje wcześniejsze poglądy były wynikiem młodzieńczego buntu, a nie wynikiem przemyśleń.

Gość gość
"teraz do tzw.zwolenników zabijania, do ateistów i nie tylko. wierzysz czy nie nie ma to znaczenia, BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ, skąd ta pewność? poczytaj sobie jedna/jeden z drugą/drugim o męczennikach, stać by Cię było na to? jeśli nie ma Boga to za co Oni szli na śmierć? dlaczego katolicy są tak znienawidzeni? dlaczego w ich przeciwnikach jest tyle nienawiści? powiem Ci dlaczego, krzycząc chcą zagłuszyć swoje sumienie, wiedzą, że ich czyny są nie właściwe i zamiast zadać śmierci swoim żądzom pozwalają by bardziej nimi rządziła a ponieważ dziecko to przeszkoda to trzeba Je usunąć, prawda? nie tyle wołacie o prawo do aborcji na żądanie co o prawo do robienia tego co chcecie. żadnej odpowiedzialności za swoje czyny ale wiedzcie, że to wszystko jest do czasu. nie przyszliśmy na ten świat by folgować swoim żądzom ale by doskonalić się w miłości. jeszcze jedno, nie każdy kto nosi krzyż jest dobrym chrześcijaninem, katolikiem, więc też nie każdy katolik jest godzien Go nosić ale to Bóg decyduje o tym nie człowiek. nie chcesz nie musisz wierzyć ale miej na tyle przyzwoitości i nie atakuj Boga jeśli Go nie poznałeś. człowiek to istota słaba zdolna do wszelkiego grzech więc nie utożsamiaj Boga ze słabym człowiekiem. najpierw poznaj Boga, zadaj sobie ten trud a wtedy krytykuj. życzę głębokich przemyśleń i mądrości." Co to za brednie? :o

" nie przyszliśmy na ten świat by folgować swoim żądzom ale by doskonalić się w miłości" x x kto tak powiedział i jakie masz na to dowody? to twoja opinia i nic więcej, a nie obowiązujące prawo. x x "Bóg decyduje o tym nie człowiek. nie chcesz nie musisz wierzyć ale miej na tyle przyzwoitości i nie atakuj Boga jeśli Go nie poznałeś. człowiek to istota słaba zdolna do wszelkiego grzech więc nie utożsamiaj Boga ze słabym człowiekiem. najpierw poznaj Boga, zadaj sobie ten trud a wtedy krytykuj. życzę głębokich przemyśleń i mądrości." x x Argumentacja pozamerytoryczna. Zakładasz, że Bóg istnieje a tego nikt nie jest w stanie udowodnić.

Gość gość
tolerancja katolikow czyli wyzywanie od szmat.to ja pieprze takiego bozka bo skoro tacy wierzacy jestescie i na jego podobienstwo stworzeni to dziekuje.plebsowi mowie nie,lacznie z tym pedalem w niebiesmiech.gif to wole sie z satanistami zadac,oni nie az tak zaklamani. Kogo mialeś na myśli nazywając pedalem, bo tak wrednego wpisu nie widziałam od lat, nawet tutaj, obyś człowieku kiedyś tych słów nie pożałował, nie życzę ci tego, ale to już masakra, tu już nawet nie chodzi o sam temat aborcji, ale przeczytaj sam siebie i ......pomyśl

i pomyslec,ze polowa pacjentow w psychiatrykach to zawzieci katole.tak to sie wlasnie zaczyna a potem sam pan bog sie sni(w ciezkim stadium choroby przych odzi nawet odzi osobiscie) i kaze we snie mordowac grzesznikow:D:D

Gość gość
Naukowcy są zgodni co do tego, że niemożliwe jest, aby płód odczuwał płód przed 7 miesiącem ciąży.

Gość gość
A co co płodu ....nie jestem przekonana czy nie czuje bólu!!!! Biorę bardzo silne leki z powodu migren...silne naprawdę i od trzech ginekologów w tym od jednego klinicznego specjalisty dostałam informację że w razie mojej migreny powinnam brac te leki ponieważ płód jest w stanie odczuwać mój ból....ciężko mi było to pojąć...ale to oni są specjalistami...więc w takim razie ból fizyczny również czuje...

Gość gość
i pomyslec,ze polowa pacjentow w psychiatrykach to zawzieci katole. masz rację , a druga połowa to tacy ateiści jak ty, czyli jest ok

ginekolog nie jest neurologiem. być może dokonał uproszczenia, a chodziło mu o to że twoje złe samopoczucie spowodowane bólem źle oddziałuje na płód.

Gość gość
Nie czuje. Słuchaj się ginekologa, który g***o wie. :o Specjalistami w tej kwestii są neurochirurdzy, a nie ginekolodzy.

Gość gość
Nie, nie chodziło o samopoczucie....bo wtedy leków bym nie brała...wyraźnie pytałam i dlatego aż tylu specjalistów...poczytam na ten temat bo wszyscy tylko piszą....naukowcy udowodnili...ale artykułów nie znalazłam..

Gość gość
W polskim Sejmie po burzliwych 2-dniowych kłótniach odpadł właśnie projekt proponujący zakaz aborcji dzieci z ciężkimi wadami. Można więc – jak dotychczas – usuwać dzieci pochodzące z g****u, z wadami i gdy ciąża zagraża życiu lub zdrowiu matki. x x x I Boogu dzieki, kto w ogóle wymyslił kolejna bzdure?? Sama mam dziecko niepslnosrpawne, i uwazam, ze kazdy powinien miec mozliwosc wyboru czy urodzic takiego dziecko... Czytam nieraz fora dla rodziców dzieci niepslnosrpawnych, kazdy jeden był przerazony tymi debatami, i ogólna opinia była taka, ze oni powinni zajac sie zywymi ludzmu niepełnosprawnymi, co umieraja, bo nie ma na ich leczenie, a co dopiero debatowac o przymusie rodzenia chorych dzieci. Trzeba miec IQ deski sedesowej... w kraju coraz ciezej, a te osły marnuja publiczne pieniadze na bezsensowne debaty, i to w czasach, kiedy coraz wiecej osoób zaczyna opierac mozliwosc aborcji w ogóle

Gość gość
Zresztą czuje nie czuje...to nie o to chodzi...jeśli dzieci do 4 roku życia by nie czuły też można by było je mordować?????

Gość gość
Artykułów szukaj w "JAMA".

Gość gość
"Zresztą czuje nie czuje...to nie o to chodzi...jeśli dzieci do 4 roku życia by nie czuły też można by było je mordować?????" Wróć i przeczytaj w którym momencie zaczęła się dyskusja o bólu.

"Zresztą czuje nie czuje...to nie o to chodzi...jeśli dzieci do 4 roku życia by nie czuły też można by było je mordować?????" Dziecko 4 letnie, a nawet 1 dniowe jest już odrębnym organizmem.

Gość gość
Wy wszyscy którzy tak bluźnicie na Pana Boga i jesteście za zabijaniem dzieci, i tak nie dacie rady dowieść swoich racji, wiecie dlaczego, bo nie macie nic, wasz świat jest pusty, wypełniony iluzją świata współczesnego,nie uda wam się z prostej przyczyny, widzicie tylko co jest tu i teraz, katolicy mają wiarę, lepiej czy gorzej praktykowaną, ale mają Boga i tym samym system wartości który was tak boli, bo nie pasuje do współczesnego świata. Wasze argumenty są samą agresją i tak naprawdę doskonale wiecie w głębi ducha że aborcja to morderstwo. Niestety boli jak się nazywa rzeczy po imieniu. Teraz jest ciągły atak na katolików, wszędzie w mediach , prasie , gdzie się da, nawet w pracy ludzie boją się przyznać że są wierzącymi by nie stracić pracy. To nie pierwszy raz Bóg jest obrażany przez ponad 2000 lat. Jest przykazanie, nie zabijaj , chyba zrozumiałe dla wszystkich., dla przypomnienia w polskim prawie, dziecko istnieje od momentu poczęcia od pierwszej godziny, chyba nie podważacie polskiego prawa....

to jest ciekawe.ksiadz nie pochowa plodu bo to tylko material bilogiczny.prawda?prawda.natomiast plod chocby mial tylko 2 godziny jest juz czlowiekiem.. jak mozna dawac soba takl manipulowac?oczywiscie,ze nawet dla ksiezy plod nie jesz czlowiekiem bo go nawet nie pochowaja,natomiast zlepek komorek w macicy juz tak.to jasne,przeciez dopoki ten zlepek komorek jest w macicy,jest szansa,ze urodzi sie kolejna durna owieczka.przeciez ktos musi pracowac na ta czarna mafie. druga ciekawa rzecz..jeszcze do niedawna aborcja byla w Polsce legalna.jestem pewna,ze niektore matki obecnych tu forumowiczow dokonaly aborcji w tamtych czasach.czy wobec tego swoim matkom tez zyczycie wszystkiego co najgorsze?dlaczego tu siedzicie?idzcie zlinczowac swoje matki....oto nastepne zaklamanie pseudo katoli.

Gość gość
"dziecko istnieje od momentu poczęcia od pierwszej godziny" Jakoś to samo prawo pozwala na zamrażanie dzieci i dopuszcza tabletkę postkoitalną. Nie jestem katoliczką, wierzę w Boga, jestem za prawem do aborcji na życzenie, a nie odgórnymi zakazami.

Gość gość
Czarna79 i Dareiros-popieram.

Gość gość
I owszem, podważam polskie prawo. Co w tym dziwnego? Naukowcy są podzieleni w tej kwestii, ale posłowie wiedzą. :D:D:D:D:D Nigdy nie będzie w tej kwestii zgody, bo jest to kwestia światopoglądowa. Dobrej nocy wszystkim!

Gość gość
w przykazaniu jest "nie zabijaj", a nie :nie zabijaj człowieka... czyli to sie powinno tyczyc tez np. much, które zabijasz, zwierzat, które potwornie cierpia, mam nadzieje ze nie jesz miesa? nie kazdy jest tepym katolem, religie i przykazania zostały wymyslone wyłacznie przez ludzi, bo biblia nie spadła z nieba, została napisana przez człowieka. W imie Chrystusa umarły miliony ludzi, wiec to chyba juz wystarczajacy powód, zeby nie lubic religii, ktora jest ogłupiaczem dla ludzi.. a co najwazniejsze- nikt przeciez nie kaze osobie religijne usuwac chorego płodu! niech sobie go rodzi, to jest szok jak mozna sobie roscic prawo decydowania o drugiej osobie... a jak bys sie katoliczko czuła, jakby ktos ci nakazał usunac chore dziecko? Moze stworzymy partie, co bedzie o tym debatowała w sejmie, tzn nakazie usuwania chorych dzieci bez zwględu na swiatopoglad? Skoro mozna ludziom nakazywac niesusuwanie, moze by zrobic na odwrót?

Gość gość
Skoro nie jesteś katoliczką, a wierzysz Boga to postępuj tak jak On tego wymaga, proste, jednak jeżeli akceptujesz aborcję to jaka jest Twoja wiara w Boga, sama za negujesz swoje słowa.

Gość gość
A skąd wiesz czego wymaga Bóg?

Gość gość
religie i przykazania zostały wymyslone wyłacznie przez ludzi, masz na to dowód nie podważalny , przedstaw go w czym problem

Gość gość
A skąd wiesz czego wymaga Bóg? Skąd wiem, bardzo prosta odpowiedź, ze swojej wiary.