Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znajoma wyjechała z rodziną z kraju i się podniecają gdy Polska nasza jest super

Polecane posty

Gość gość

Uważam że nasza Polska jest wspaniała. Pomimo,że nie jestem bogata. A znajoma wyjechała 8 miesięcy temu i się podnieca. Na emigrację wyjechała z mężem i synem. Pracę on znalazł podobno po 3 dniach ona po 6 dniach. I oczywiście standard ona zasuwa z miotłą a on z pędzlem.Na facebooka wstawia jak szalona zdjęcia z wakacyjnego pobytu za granicą na wakacjach pod palmą. I po co to? albo robi zdjęcia dziecka w kazdym zakątku swojego duziegooooooooo mieszkania,i o mało się nie posra. Bo przecież ma co z tego jak wynajmuje,ja może i mam jeden pokój ale mieszkanie swoje,z urzędu. Podnieca się jakby w lotka wygrała. Nie żebym jej zazdrościła,ja uwielbiam Polskę . W tym roku nigdzie nie wyjechałam z rodziną na wakacje ale za rok się postaramy. A wyjeżdżać do jakiegoś byle jakiego kraju nie zamierzam. nasz kraj przeciez też oferuję dobre zycie,tylko inni tego nie doceniają. A ona się jara bo ma euro w portfelu. Chyba ja usunę ze znajomych na fejsie,ale wtedy jej zdjęć nie obejrze a wstawia jak szalona a ciekawa jestem jeszcze bo ma wstawić z jakieś fajnej wycieczki i byłam ciekawa jakie. Ale mnie w*****a,dlaczego ludzie tak się jarają jak wyjada?

Gość goscv
z******ta jest szczególnie na cafe to widać

Gość gość
:D Kafetryjne kretynki zlapia sie na to :D

Gość tu autorka tematu
no dlaczego tak się zachowujecie jak wyjedziecie? Moja znajoma się podnieca jakby w lotka na prawdę wygrała. Po pierwszy raz palmę widziała na wakacjach. Zdjęcię z palma ma taki opis,, A to ja z palmą'' no lepszego nie mogła wymyśleć :O

Gość gość
nie masz większych problemów? dla ciebie szczytem szczęścia jest mieszkanie i biedowanie w Polsce, na zacniejszej posadzie niż ta twoja znajoma, która woli miotłę, a jej mąż pędzel, by żyło się po prostu lepiej. A że fotki wstawia - to chyba norma na fejsie, co?

Gość gość
Dlaczego się "jarają"? bo odkrywają że można żyć inaczej.Że nie trzeba żyć na skraju nędzy.

Gość tu autorka tematu
Tyle zdjęć jak j******a wrzuca. Nie doceniacie Polski. Palma. Ja pojadę do centrum u siebie w Warszawie i też zrobię zdjęcie z palmą i co mam się podniecać?

Gość tu autorka tematu
teraz też dodała dzisiaj dwa zdjęcia ze spaceru. kupili sobie psa na pokaz taki duży Wielka dama i Pan i mały egoista rośnie. Wy też tak się podniecaliście?

Gość gość
wy w PL jestescie jak slepcy, ktorym obiecano operacje odzyskania wzroku, ale to sie nigdy nie stalo. Ci co sami sobie ja przeprowadzili (wyjechali samodzielnie za granice zyc), po pierwszych bolach, odzyskuja wzrok i widza w jakim gownie do tej pory siedzieli. A wy dalej jak te szczury, dla ktorych samochod to nie artykul codziennego uzytku, tylko luksus...Zagraniczne wycieczki to luksus. Zwykly losos to luksus...

Gość gość
autorko tematu na jakiej podstawie sadzisz,z e kupili sobie psa na pokaz? Bo dali jego fotke na fajsie? Czy jak ty wstydzisz sie pokazywac fotki swoich domownikow, bo kazdy pomysli, ze chcesz sie pokazac? Normlanie, az w d***e cie szczypi i boli, ze twojej znajomej sie powiodlo. Zamiast sie cieszyc jej szczesciem, tylko az ziejesz jadem...Napisz jej to wszystko co myslisz, na meila, przynajmniej nie bedzie tesknic za Polska i szybciej zabierze Wta druga noge" ktore "stoi " jeszcze w PL. Im szybciej przestanie stac okrakiem miedzy dwoma krajami, tym szybciej bedzie pelniej szczesliwa, wreszcie uwolni sie od tego polskiego warcholstwa, ktore potrafi tylko ludzi sciagac w dol...

Gość gość
A do tego ich dziecko nazywasz egoista? Na jakiej podsatwie? Moze tobie na zalatwili pracy w kraju w kotrym zyja, albo nie chca sponsorowac twojej rodziny, bo maja swoja i dlatego ziejesz jadem. Jak mozna nazywac czyjes dziecko, kotre jest daleko, nazywac na podstawie jednego zdjecia, malym egoista. Ty masz cos z deklem, chyba za malo witamin przyjmujesz, juz z tej polskiej nedzy...

Gość tu autorka tematu
Tak szczypi mnie jej zdjęcie z palma które jest śmieszne :D Pisałam takie samo w Centrum zrobię na pokaz i wrzucę. A po co psa zdjęcie wstawia? Teraz cwana i dama bo euro zarabia. I po co to wyjeżdżać? Żeby się w damę zmienic. Bo nagle zagraniczne wakacje ma. A z miotłą zapieprza.

Gość tu autorka tematu
Nic jej nie pisze i nie skasuje ze znajomych bo chce zobaczyc te zdjecia z tej jej wielkiej cudnej wycieczki.

Gość gość
Ona pracujac za te euro przynajmniej dorobi sie jakiejs emerytury, a ty nie dostaniesz zadnej, bo do tego czasu ZUS zbanrutuje. Ona bedzie sobie na wycieczki jezdzic nawet w wieku 80 lat , tj Niemcy, a ty bedziesz leciec do nastepnej pracy, albo kosciolka modlic sie o lepsze zdrowie, zbys mogla znowu isc do pracy. I nic jej z tego co tu piszesz nie napiszesz, jaki to classic w wydaniu Polakow w PL, zawisc, obgadywanie za plecami i wpierdalanie sie w nie swoje sprawy. A podnos sobie cisnienie, moze szybciej p*****lniesz na zawal i PL pozbedzie sie jednej gadziny mniej. Przez takich ludzi jak ty PL sie nie rozwija, tylko popada w coraz wieksza ruine...

Gość gość
Ja wyjechalam 6lat temu i choc moze nie jestem prezesem to jestem zadowolona z tego co mam,duzo wiecej niz w Polsce i moje dzieci maja takie mozliwosci edukacji i realizacji swoich pasji jakich w Polsce nigdy by nie mieli,jedyna alternatywa dla nich to byloby siedzenie na lawce przed blokiem albo snucie sie bez celu po miescie bo nie stac by nas bylo na zorganizowanie im czegos bo niestety wszystko kosztuje.Pokaz mi ta wspaniala Polske to z mila checia wroce,nie dlatego ze mi tutaj zle ake z tesknoty.Wiekszosc ludzi wyjezdzajacych z tej Wspanialej Polski jada w swiat po to zeby godnie zyc a nie przez jakies widzi mi sie i nie dla zdjec na Fb.A co do pracy,pedzel miotlq,a co w tym zlego?Zadna praca nie hanbi ponoc,ci ludzie nie kradna tylko pracuja.Srereotypowe polskie myslenie-taki czlowiek jest nic nie wart i nie nalezy mu sie szacunek.Gratulacje erudytko,napewno zajdziesz daleko.

Gość tu autorka tematu
Ja nie jestem zazdrosna o co? O palmę. Wszyscy się zmieniacie jak wyjeżdżacie.

Gość gość
ja mam koleżankę która wyjechała do Luksemburga i tez sie podnieca... jakby pana Boga za nogi złapała. tydzien po wyjeżdzie przysłała mi 100 zdjęć z kazdym kątem swojego mieszkania.... przepraszam domu (który wynajmują) były zdjęcia każdego pokoju, garażu, schodów, zabudowanej szafy nawet.

Gość gość
jak bardzo smutne i nudne życie musisz mieć autorko skoro tak cię interesuje cudze :O az mi cię żal

Gość exdebill_po_wakacjach
prowo...kolejne zreszta

Gość gość
" moje dzieci maja takie mozliwosci edukacji i realizacji swoich pasji jakich w Polsce nigdy by nie mieli,jedyna alternatywa dla nich to byloby siedzenie na lawce przed blokiem albo snucie sie bez celu po miescie" xxxxxxxxxxxxxxxxxx ja jakoś mieszkam w Polsce, mam dwoje dzieci, które chodzą na angielski, basen, taniec. Jeżdzimy na wakacje, ferie, długie weekendy... więc nie gadaj głupot ze PL jedyna rozrywka to siedzenie przed blokiem. Mi tutaj nic nie brakuje a ze tobie sie nie udało to nie traktuj wszystkich swoją miarą.

Gość gość
Autorko zazdrosc przez Ciebie przemawia,bo inaczej tego Twojego zbulwersowania nazwac nie mozna.

Gość gość
Ja nie jestem zazdrosna o co? O palmę. Wszyscy się zmieniacie jak wyjeżdżacie.>>> to tez wyjedz to zrozumiesz, o co chodzi, slepcu... Zmieniamy sie? Zmieniamy sie, bo nareszcie zyjemy z dala, od nedzy, cudzego wpierdalania sie w nasze zycie, bo za granica mozesz kazdego podac natychmiast do sadu o nachodzenie, o naruszenie twojej prywatnosci i ta osoba placi duze odszkodowanie za to, jestesmy wolni od czarnych sukienek, ktore kaza ludziom tylko sie umartwiac i rzucac ostatni grosz na tace. Wreszcie oddychamy pelna piersia. To co w PL jest wielkim zyciowym problemem, tutaj jest niczym. Chcesz zsozumiec co napisalam, sama wyjedz, ale pewnei twoj maz nie ma jajec, tak jak maz twojej znajomej i ty tez boisz sie, wiec stad ta frustracja. A palmy sa ladne. Tez mam jedna fotke z palma, bo to bardzo ladne drzwo.

Gość gość
" jaki to classic w wydaniu Polakow w PL, zawisc, obgadywanie za plecami i wpie**alanie sie w nie swoje sprawy." xxxxxxxxxxxxxxxxxxx mam odmienne zdanie classi ludzi na emigracji to nasmiewanie sie z zycia w PL te wasze argumentu że wy bedziecie miec emeryturę, my nie, was stać na wszystko NAS na nic...śmieszne nie wiadomo jak bedzie ja mieszkam w PL i jestem zadowolona z życia tutaj, wystarcza nam na wszystko. a biedni są wszędzie, nie tylko w PL.

Gość tu autorka tematu
No mi ona też opisywała mieszkanie wiesz gościu. jak ją pytałam. Ale szafę ? bez jaj,ale się jaraja.

Gość gość
Ponadto ja tez wrzucam fotki mojego psa bo jest poprostu sliczna i ja kocham,moi znajomi tez wrzucaja swoich pupili i jest super.Najpierw pojmij swoim ograniczonym mozdzkiem jaka formule ms Fb a potem pisz glupoty,zreszta nikt cie nie zmuszal di zakladania konta a tym bardziej do wysylania czy akceptowania zaproszen,skasuj swoj profil i po bolu bo jeszcze z zazdrosci sie rozchorujesz.

Gość gość
ja jakoś mieszkam w Polsce, mam dwoje dzieci, które chodzą na angielski, basen, taniec. Jeżdzimy na wakacje, ferie, długie weekendy... więc nie gadaj głupot ze PL jedyna rozrywka to siedzenie przed blokiem. Mi tutaj nic nie brakuje a ze tobie sie nie udało to nie traktuj wszystkich swoją miarą.>>> co z tego, ze chodza na angielski, taniec i basen, jak za 20 lat beda musialy uciekac z tego kraju, bo ten kraj idzie w kierunku Argentyny. Dzieciaki po europejskich szkolach maja mozliwosc pracowac na calym swiecie, a w po polskich pracuja na kasie za miske ryzu, a jak wyjada, to ten ich angielski jest pozal sie boze, bo nawet nauczyciele w szkolach nei potrafia dobrze jezyka obcego...

Gość tu autorka tematu
a po co mam wyjeżdżać? Aby być nikim. W obcym kraju zawsze będziecie nikim. Byłby koniec świata to byscie zgineli,bo by was powybijali. Ja w swoim kraju jestem bezpieczna. I jakoś sie nie podniecam kupnem nowego fotela,czy kwiatka jak to wy macie w zwyczaju.

Gość gość
Ponadto ja tez wrzucam fotki mojego psa bo jest poprostu sliczna i ja kocham,moi znajomi tez wrzucaja swoich pupili i jest super.Najpierw pojmij swoim ograniczonym mozdzkiem jaka formule ms Fb a potem pisz glupoty,zreszta nikt cie nie zmuszal di zakladania konta a tym bardziej do wysylania czy akceptowania zaproszen,skasuj swoj profil i po bolu bo jeszcze z zazdrosci sie rozchorujesz.

Gość gość
jak takie jesteśmy wredne i cieszycie się ze wyjechałyście i nie musicie na nas patrzeć to po co piszecie na polskich forach non stop??? poszukajcie sobie miejscowych znajomych, for internetowych skoro tak dobrze sie rozumiecie i wymieniajcie się poglądami i podniecajcie się nawzajem jakie to wspaniałe życie wiedziecie tam. na to nie interesuje, ciągle tylko zaśmiecacie nasze fora... moze czas sie nauczyć języka obcego zeby sie komunikować :)

Gość gość
mnie też stać w PL na wszystko.