Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znajoma wyjechała z rodziną z kraju i się podniecają gdy Polska nasza jest super

Polecane posty

Gość gość
przyszłość to nie zamartwiaj sie o sytuację PL,>>> narazie jeszcze martwie sie o PL, bo mam neistety passport polski i to co wykombinuja politycy w PL dotyczy tez mnie, ale juz za pol roku, zabieram druga noge z PL...

Gość gość
Wiesz o czym swiadczy twoj wpis???Ze jestes kuuuurewnie zazdrosna.I to jest najgorsza z zazdrosci jaka moze byc ,bo wmawiasz sobie ,ze to nie zazdrosc:) Tylko widzisz twoja reakcja mowi za siebie to Ciebie ruszaja jej zdjecia :) Ja tez mieszkam poza granicami Polski i dodawanie zdjec z palmami u moich znajomych to standard ,tylko ja z przyjemnoscia ogladam zdjecia ,bez efektu wow.Zdjecia z Dubaju ,Karaibow ,Thailandii i innych juz bardziej egzotycznych krajow.I sama tez na takie wakacje wyjezdzam:). To dla Ciebie to popisowa ,bo nie rozumiesz ,ze dla niej to normalny byt.Jestes paskudna osoba i plujesz jadem,tak cie to w*****a ,ze usunelabys ja ze znajomych(tylko dlatego ,ze dziewczynie sie powodzi i jest zadowolona z wlasnego zycia),ale gdzie tam jeszcze musisz looknac na jej zdjecia ,ciekawos i zazdrosc cie zrzera tfuuuuuuj .

Gość gość
"wy w PL jestescie slepi jak ci czarni w Afryce" xxxxxxxxxxxxxxxxx tak my w PL jestesmy głupi, biedni, nic nie mamy, nic nie umiemy ale ciesz się bo ty jesteś lepsza, mądrzejsza :) wyjechałaś i naprawdę nie musisz sie przejmować naszymi "problemami"

Gość gość
te "zagraniczne" tak bluzgają bo nam zazdroszczą ze nam sie dobrze tutaj żyje... .... ale one tego do myśli nei dopuszczają.... jak napiszesz ze ci w PL dobrze to na pewno oszukujesz, nie masz ambicji, nie rozwijasz sie a jedyną rozrywką twoich dzieci jest siedzenie "pod blokiem". Ja rozumiem ze jesteście złe że musiałyście wyjechać z PL bo wg was nie dało się tu zarobić ale... ... to nie nasza wina i niektórym się tu naprawdę dobrze żyje.>>> wy dalej swoje o rozwijaniu sie, ambicjach itd, a kto u was bedzie gowna spod waszych dup sprzatal, kto bedzie zajmowal sie waszymi chorymi w szpitalach, kto bedzie budowal domy, czyscil zapchane ubikacje itd? W normalnym kraju jest miejsce dla wszystkich i dla sprzataczy, i dla sprzedaczyn w sklepach, i dla budowlancow, dla tych do pracuja w fabrykach, dla hydraulikow, ale dla was to uragajace wam zawody i tak tez traktujecie z pogarda ludzi pracujacych w tych zawodach, ponizajac ich, odmawiajac im prawa do godnego zarobku i zycia. dziekuje za takie luksusy. Badzcie sobie ambitne i sie rozwijajcie, a jak bedziecie kolo 50 to zostaniecie jak smiec, jak scierka wyrzucone na smietnik historii, bo sila rzeczy, natury, nie bedziecie wstanie nadazyc za mlodszymi, wiec bedziecie malo wydajne i bez uzyteczne, dostaniecie marna pensje i zdychajcie...

Gość gość
"Wiesz o czym swiadczy twoj wpis???Ze jestes kuuuurewnie zazdrosna.I to jest najgorsza z zazdrosci jaka moze byc ,bo wmawiasz sobie ,ze to nie zazdroscusmiech.gif Tylko widzisz twoja reakcja mowi za siebie to Ciebie ruszaja jej zdjecia usmiech.gif Ja tez mieszkam poza granicami Polski i dodawanie zdjec z palmami u moich znajomych to standard ,tylko ja z przyjemnoscia ogladam zdjecia ,bez efektu wow.Zdjecia z Dubaju ,Karaibow ,Thailandii i innych juz bardziej egzotycznych krajow.I sama tez na takie wakacje wyjezdzamusmiech.gif . To dla Ciebie to popisowa ,bo nie rozumiesz ,ze dla niej to normalny byt.Jestes paskudna osoba i plujesz jadem,tak cie to w*****a ,ze usunelabys ja ze znajomych(tylko dlatego ,ze dziewczynie sie powodzi i jest zadowolona z wlasnego zycia),ale gdzie tam jeszcze musisz looknac na jej zdjecia ,ciekawos i zazdrosc cie zrzera tfuuuuuuj . " xxxxxxxxxxxxxx a wiesz o czym świadczy twój wpis? że jesteś wulgarna i normalny poziom dyskusji cię przerasta :) .... typowe... nic o was nie mozna powiedzieć bo od razu jesteśmy zazdrosne :)

Gość gość
jakoś Niemcy swoich seniorów lokują w polskich domach opieki i ma się kto nimi zająć.

Gość gość
Witam. Pozwólcie że się wtrące do dyskusji. Ktoś wyżej napisał tak. Cytuję: "krytykujecie emigrantow na kazdym kroku,kiedys mnie to bolalo i wkurzalo teraz ma to gleboko w d***e i mozecie miec czly czas piane na gebie i nas obrazac ale to swiadczy tylko o waszej nizszosci i ze was zzera zazdrosc." Dziwi mnie co piszesz bo ja nigdy nawet na forach nie widziałam żeby ktoś krytykował imigrantów, natomiast na każdym kroku widywałam i widuję, że ludzie którzy wyjechali za granicę, z uporem maniaka wchodzą i przesiadują na polskich forach i zna kazdym kroku za przeproszeniem "srają do własnego gniazda", wywyższają się i uprawiają prymitywne przechwałki na poziomie dziecizc piaskownicy. Jeśli jakaś krytyka ludzi mieszkających w Polsce względem tych którzy wyjechali się skądś wzięła to jest to wyłącznie odpowiedź na zachowanie które opisałam powyżej. I powiem szczerze że jest to pierwszy topik jaki widzę który nazywa sprawę po imieniu, bo zaczęło się najpierw od tego że ludzie którzy wyjechali i dla których dorobienie się tych paru euro więcej jest celem całego życia, ludzie którzy nienawidzą Polski i plują na nią, niby mają wg swojego toku rozumowania lepsze życie i ale z jakichś powodów notorycznie, notorycznie przesiadują na polskich forach i portalach. Tak jak osoba której wpis zacytowałam wyżej. Nie rozumiem tego. Najwyraźniej ludzie ci mają jakieś głęboko zakorzenione kompleksy i mają przemożną potrzebę wchodzić to i udowodnić coś ludziom którzy w Polsce zostali, jakąś swoją rzekomą wyższość co koleżanko potwierdziłaś swoim wpisem powyżej. To że autorka założyła temat nie świadczy o tym że czegoś zazdrości koleżance. Ona tylko zwróciła uwagę że ta jej koleżanka swoim zachowaniem pokazuje że w duchu ma wielką nadzieję że ktoś jej będzie zazdrościł.co jest bardzo dziecinnym zachowaniem i świadczy o głęboko zakorzenionych kompleksach. Normalny człowiek nie czuje potrzeby epatowania całym swoim życiem. Jeśli ktoś jest ekshibicjonistą wstawia sobie do galerii 100 zdjęć tzn. że ma obsesję udowodnienia czegoś i paradoksalnie właśnie nie żyje swoim życiem "tu i teraz" lecz.żyje rozmyślaniem nad swoim wizerunkiem w oczach innych. -------------------------------- zgadzam sie z tym wpisem

Gość gość
oszukujcie sie dalej, w PL nie ma ani jednej rodziny (poza politykami, czy celebrytami), w ktorej nie byloby osoby, ktora wyjechala na zarobek za granice, zeby zarobic na wesele na 150 osob, zasuwaja na szmacie, zeby zarobic na mieszkanie, wyemontowanie go itd, czemu tego nei dala wam wasza wspaniala ojczyzna?...

Gość gość
Tylko widzisz twoja reakcja mowi za siebie to Ciebie ruszaja jej zdjecia usmiech.gif Ja tez mieszkam poza granicami Polski i dodawanie zdjec z palmami u moich znajomych to standard ,tylko ja z przyjemnoscia ogladam zdjecia ,bez efektu wow.Zdjecia z Dubaju ,Karaibow ,Thailandii i innych juz bardziej egzotycznych krajow xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx tylko się nie zesraj.

Gość gość
ale zachowanie "pokaz sie a zastaw sie" jest nasza druga Polakow natura, przeciez w PL do zwykelgo warzywniaka to musisz sie wystroic na bal, czy wyobrazasz sobie w szlafroku isc do sklepu w PL? A te komunie, gdzie dzieci ubiera sie jak na koronacje, potem pokazowki w necie ze zdjeciami ile kto dostal, a te wesela na 150 osob, chociaz ledwo sie wiaze koniec z koncem, a sciganie sie z saiadem co kto ma lepszego, albo w rodzinach? Nie macie tego w rodzinie? To jestesmy my Polacy, zracy przeterminowane parowy z Biedronki albo Tesco, ale trzeba sie "pokazac"...

Gość gość
a wiesz o czym świadczy twój wpis? że jesteś wulgarna i normalny poziom dyskusji cię przerasta usmiech.gif .... typowe... nic o was nie mozna powiedzieć bo od razu jesteśmy zazdrosne Bo to jest zazdrosc ,co cie obchodzi zycie kolezanki?Patrz na siebie i swoje zycie i nie interesuj sie tym co jest u sasiadki.Dodaje zdjecia a niech dodaje ,powinnas sie cieszyc ,ze komus sie powodzi.Mnie nie obchodzi ani Polska ani kto i jak tam zyje.Ciesze sie ,ze komus sie powodzi i jest szczesliwy czy to w Polsce czy w Afryce.Jaka dyskusja ???Tu nie ma co dyskutowac ten wpis autorki jest na tyle pelen jadu i nienawisci ,ze szok.

Gość gość
gość jakoś Niemcy swoich seniorów lokują w polskich domach opieki i ma się kto nimi zająć. >>> do PL zaden emigrat ie przyjedzie pracowac, bo jak ma wybor 300 euro a 1300 euro to pojedzie odrobine dalej, no chyba ze bedzie cie stac wywiezc i umiescic swoja matke w niemieckim domu starcow, ale wtedy to chyba zeby w sciane. Dla ciebie zlotko pozostanie wycieranie d**y swoim starym rodzicom, no chyba ze zostawisz ich w swoich wlasnych odchodach, bo w PL na taka prace za 300 euro zadna Ukrainka, Loteszka, nawet Chinka sie nie skusi. Czeich roznice 300 euro a 1300 euro, czy dalej bedziesz pieprzyc banialuki, tobie to zarzadcy kafe (nie mozna wpisac innej nazwy bo cenzura dziala, jak to w PL...) placa za nabijanie postow na kafe, bo nie wierze,z e sa az tak ludzie glupi i naiwni... Tak Chinczycy przyjada i za 300 euro na miesiac beda myc tylki starym Polakom... Zart dnia...

Gość gość
No jaka tu patologia musi siedziec ,skoro dla was lot samolotem to popisowa:) Ja latam od dziecka i nic w tym takiego.

Gość gość
gość jakoś Niemcy swoich seniorów lokują w polskich domach opieki i ma się kto nimi zająć. >>> niemieccy seniorzy placa lapowki na boku paniom pielegniarkom, was na to nie bedzie stac...

Gość gość
nie musi nas byc na to stać bo Polakami z reguły zajmuje sie rodzina. na zachodzie jak jesteś stary to niepotrzebny i won do domu opieki. ja sama zajmuję sie moją babcią 80 lat i nigdy bym jej do domu opieki nie dodała.

Gość gość
logiczne że normalny człowiek nie zasypuje innych swoimi zdjęciami z kazdego "pierdnięcia" a te laski na emigracji non stop wrzucają swoje wille, samochody, palmy, baseny i takie gadanie.... u nas to standard.... ewidentne przechwałki, rozumiem zdjęcie swoje, dziecka ale wszystko z umiarem. jak ktoś nie czuje się gorszy to nie musi innym nic udawadniać.

Gość guhejrig
Do imigrantów: naprawdę sadzicie, ze w Polsce wszyscy pracuja za najniższa pensję? Coś mi się wydaje że tak jest tylko w tych warstwach społecznych, z których Wy się wywodzicie. Owszem, pracownicy fizyczni, osoby wykonujące najprostsze prace nie zarabiają duzo. Znam kilku imigrantów - wywodzą się z rodzin robotniczych, ich rodziny nigdy tu nic nie miały, więc wyjechali. Tam też są klasą robotnczą plasującą się w najniższych warstwach społeczeństwa. I nie zmienia to okoliczność, ze nagle raz na rok moga pojechac na zagraniczne wczasy. Są w dole drabiny społecznej. Ciekawymjest to,że oni nie mają pojęcia, ze w kraju mozna życ dobrze, tylko trzeba się postarac - to po kilku latach procentuje. Tyle, że im nawet nie przyjdzie to do głowy, bo w swym rodzinnym (w Polsce) otoczeniu nikt im nie przekazał takich wzorców. Więc wyjechali, nieświadomi, i wydaje im się, że zapali pana boga za nogi. W Polsce jest klasa średnia, która ma się nieźle. Coraz lepiej. I nie mam na myśli "klasy średniej" z blokowiska i ze starym autem, tylko inteligencję, która doskonale zarabia na swym największym kapitale: wiedzy i umiejetnosci.

Gość mieszkająca w Polsce
"wy w PL jestescie slepi jak ci czarni w Afryce..." To czemu zadajesz się ze ślepcami ?

Gość guhejrig
A jeszcze jedno: najśmeszniejsze jest to, żeczęść imigrantów jest przekonanym, ze lososie, samochody i wczasy zagraniczne to w Polsce luksusy. otóż, od wielu lat już nie.

Gość gość
W Polsce jest klasa średnia, która ma się nieźle. Coraz lepiej. I nie mam na myśli "klasy średniej" z blokowiska i ze starym autem, tylko inteligencję, która doskonale zarabia na swym największym kapitale: wiedzy i umiejetnosci.>> wy klasa srednia inteligencka, widac po waszych pogladach, ze nei zupelnie jestescie takie inteligenckie, najlepiej dla tych z blokowisk i ze starym autem wlaczcie kominy w Oswiecimiu, infrastructure wciaz jeszcze macie, tylko wagony i zapedzic ich jak bydlo, bo nie sa ambitni i sie nie rozwijaja... przynajmniej nie beda wam razic waszych inteligenckich, delikatnych oczkow... szkoda na dyskusje z cymbalami, ktorym sloma sie sypie...

Gość guhejrig
Ooo...ja bym jednak tak daleko się nie posunęła ;)))))))))))))) To mi za bradzo przypomina zjawisko sprzed ponad 70 lat. Ja tylko mówię wprost: praca fizyczna, jako, ze nie wymaga żadnych przygotowan, oraz proste prace w handlu itp. nigdy nie były, nie są i nie będą dobrze płatne, bo może je wykonać każdy, beż zadnego przygotowania. A pałci się teraz za know-how, a nie za siłę mięsni. Tyle, ze imigranci i ich otoczenie mają tylko siłę mięśni.

Gość gość
Sluchajcie,ja juz sie wypowiedzialam i dalsza dyskusja nie ma sensu.Mam jednak prosbe do autorki do tych wszystkich inteligentow,przeniescie sobie temat na inne fotum bo nie po to sa zakladki zeby tamat wpieprzac gdzie popadnie i zasmiecac forum.Ten temat nijak nie pasuje do Ciaza,porod....:

Gość gość
" klasa srednia inteligencka, widac po waszych pogladach, ze nei zupelnie jestescie takie inteligenckie, najlepiej dla tych z blokowisk i ze starym autem wlaczcie kominy w Oswiecimiu, infrastructure wciaz jeszcze macie, tylko wagony i zapedzic ich jak bydlo" xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx no widzisz jaki ciężki los wiedziemy tutaj.... dobrze że ty wyjechałaś i nie musisz na to patrzeć :)

Gość gość
wiadomo, ze wiekszosc emigrantow ma kompleksy, bo to ludzie, ktorzy klepali bide w polsce, czesto bez kwalifikacji i zawodu. wiec teraz sobie probuja odbic za te chude lata.

Gość gość
to raczej ty sie jarasz a nie ona:) Gdzie ma robic zdjecia jak nie w domu???? Byla na wakacjach to sobie zdjecia robila. O co Ci chodzi????

Gość gość
Ale jaja,poprawiliscie mi humor.Po co mi wlaczac jakas komedie jak wystarczy wejsc na forum i poczytac jak to jeden Polak drugiego najchetniej utopilby w lyzce wody.Dno kompletne.Walcie sie po lbach dalej moze te resztki inteligencji wam wypadna bo z poziomu waszych postow nic innego nie wnioskuje.Pozdrawiam z Uk

Gość gość
Polacy w PL, myslicie, ze to tylko was dotyczy? Hiszpanie tez tak maja, mozecie sobie pieprzyc o ambicjach, rozwoju w PL, ale to nic nie da. Ja znam w Londynie Hiszpana, w swoi kraju skonczyl 3 kierunki studio, zna jezyk angielski w stopniu komunikatywnym, ale musi sie podszkolic, bo ten nauczony w jego kraju to masakra, tez maja do d**y nauczycieli jezykow obcych, zaczal teraz nastepne studia w Londynie, wiecie co robi sprzata kibble, jest ambitny, uczy sie, ale jego rzad jest tak samo skorumpowany jak nasz, ma w d***e spoleczenstwo, wazne ze do ich kieszeni kasa leci, za niszczenie swojego wlasnego kraju... Tak wiec nie myslcie sobie, ze jestescie jakims wyjatkiem w Europie...

Gość tu autorka tematu
A czego ja mam zazdrościć? Ja przynajmniej u siebie w kraju żyję,a ona na emigracji gdzie traktowana jest jak popychadło i śmieć. I kosztem czego? palmy,siedzenia w samolocie? W swoim kraju Polak bezpieczny a tam od razu na odstrzał . Ja nie pluje jadem,nie rozumiem takiego chorego zachowania. Wstawiania fotek dziecka z każdego zakątku mieszkania/domu aby było widać nawet fotel nowy. Albo robienie zdjęć na lotnisku w samolocie. Szkoda,że jeszcze nie zrobicie jak siedzicie na swoim błyszczącym sedesie :P

Gość gość
Temat zwykle prowo :-D Widac na pierwszy rzut oka. Ale skoro dyskusja sie rozwinela to wrzuce swoje 3 grosze. Ludziska, zapamietajcie raz na zawsze, ze ludzie wstawiaja soebie zdjecia na facebooka jako ilustracje zycia swojego zycia i informacje dla znajomych czy rodziny co sie w ich zyciu dzieje. Nie znam nikogo ktoy by to robil zeby sie POPISYWAC. Przypisywanie kazdemu tego slynnego POPISYWANIA SIE to jest jakas polska narodowa obsesja wynikajaca chyba z jakiejs chorobliwej zawisci. Nosze taka a nie inna torebke bo mi sie podoba a nie po to zeby utrzec nosa Kowalskiej. Tylko Kowalska jest swiecie przekonana ze zyje po to zeby sie przed nia popisac :O To jest takie tragiczne ze az smieszne. Dlatego wlasnie uwazam Polske za okropny kraj do zycia.

Gość tu autorka tematu
Albo zdjęcie dziecka jak leży w nowym łóżku,bo przecież mu się kupiło i trzeba to ogłosić wszystkim .