Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jane123

CIĄŻA UROJONA BŁAGAM O OPINIĘ

Polecane posty

Gość jane123

Witam, mój problem polega na tym, iż od dwóch miesięcy z dnia na dzień coraz bardziej obawiam się, że jestem w niechcianej ciąży. Mam 18 lat, 20 lipca pieściłam się z moim chłopakiem, doprowadzaliśmy się nawzajem do orgazmu jednak za pomocą dłoni, jego członek nie był we mnie, wtedy sądziłam, że nie możliwe, żeby doszło do zapłodnienia (prawdopodobnie miałam owulacje). Powinnam dostać okres 10 sierpnia, jednak spóźniał się jak nigdy (ponieważ od roku miałam bardzo regularnie miesiączki). 19 kupiłam test ciążowy w rossmanie i ku mojej wielkiej radości zobaczyłam negatywny wynik (robiłam go jednak po południu). Na drugi dzień rozpoczął się okres, który trwał normalnie 6 dni. Przez następny tydzień jednak moje gruczoły w piersiach wciąż były nabrzmiałe przez co znowu zaczęłam się martwić, dodatkowo zaczął boleć mnie brzuch, a od chwili pójścia do szkoły ciągle mam wzdęcia, zaparcia. Nie mam pojęcia czy to ze stresu czy z powodu ciąży, o której ciągle myślę. Muszę też wspomnieć, iż wcześniej często miewałam wzdęcia, zaparcia, ale nie trwały one codziennie przez tak długi czas... 20 września dostałam miesiączki, trwającej 6 dni, ale wydawała mi się mniej obfita niż zawsze. Dodatkowo ciągle czuje uwierające spodnie i twardy, nieco powiększony brzuch. Po dwóch dniach od miesiączki pojawił się rozciągliwy, biały śluz, a piersi wciąż powiększone jak przed okresem ;/ Strasznie się martwię, boję i wciąż o tym myślę...nie chce mi się już jeść z tego wszystkiego, dziś wieczorem zaczęło mnie mdlić (ale nie na tyle, żebym wymiotowała). Nie mogę być w ciąży! W tym roku przygotowuję się do matury, pochodzę z dosyć konserwatywnej rodziny, nie mam kogo się poradzić frown myślałam, żeby iść do ginekologa, ale pochodzę z małej miejscowości i zupełnie nie wiem gdzie i jak się udać, a po za tym nie mam pieniędzy na wizyty. Błagam! powiedzcie co o tym myślicie.

Gość gość
Nie jesteś w ciąży. Wizyty w ramach NFZ są bezpłatne.

Gość gość
Nie powinnaś być w ciąży, polecam zrobić kolejny test rano, najlepiej innej firmy i wtedy się uspokoisz. Stres jaki przeżywasz może powodować te wszystkie objawy które masz. Pamiętaj, że ciąża to nie dramat. Powodzenia.

Gość gość
mialam to samo mimo negatywnego testu wciaz sobie cos wkrecalam, nawet teraz czasem mam takie mysli ale zrobilam bete HCG 16 dni po stosunku i 37 dni i obie wyszly <0,1mlU/ml czyli brak ciazy, spokojnie mialas okres zrob bete i bedziesz pewna

Gość gość
wez dziewczyno dorośnij ludzie skad takie idio** sie biorą , na polu Cie matka wykopala czy co?