Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie mrozone obiady dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

Niedługo rodzę i podejrzewam ze i jak wrócę ze szpitala do domu z nowym dzieckiem to nie będę miała czasu ani siły gotować obiadów starszemu dziecku. Chce przygotować i pomrozic teraz puki mam czas jakieś obiady. tylko co mogę zrobić teraz żeby po 2tyg nadawalo się do zjedzenia. chce nadzorować jedzenia dla córki na tydzień. Mąż zawsze coś zje w pracy albo zamówi pizze więc bez obiadu wytrzyma gorzej z dzieckiem. Kobietki polećcie mi coś co można mrozic? córka ma już ponad 3lata ale byleczego nie zje:)

Gość gość
możesz zmielić pierś indyka + udziec i zrobić klopsiki, później dorobisz tylko sos, ziemniaki lub kasza lub ryż, surówkę i masz już pożywny obiad - gulasz z inydka

Spokojnie możesz zamrozić pierogi,krokiety,pyzy,kluski śląskie. Moja teściowa mrozi też gołąbki,kotlety mielone i po odmrożeniu są dobre. Nie wiem ile Twoje dziecko ma lat i czy lubi takie potrawy ale możesz zrobić bigos (nawet lżejsza wersję),leczo i zawekować.

Gość gość
Mozesz nawe zamrozic zupe

Gość gość
Ja mroże pierogi, krokiety, pyzy, kotlety- mielone,schabowe, z piersie kurczaka, pulpety, bigos, leczo, gołąbki, fasolke po bretonsku, steki Z Zup to barszcz ukrainski tylko bo Dlugo sie gotuje.