Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogło dojść do zapłodnienia przez ten błąd

Polecane posty

Gość gość
skrocenie przerwy pomiedzy opakowaniami o jeden dzien nie powoduje owulacji . Gorzej jakbys przerwe wydluzyla. Sprawdz na ulotce od ilu godzin jestes chroniona , jaka moze byc dopuszczalna przerwa miedzy tabletkami . Nie skaracaj wiecej przerw pomiedzy opakowaniami i staraj sie brac codziennie o tej samej porze . Ustaw sobie alarm w telefonie . Zapomnienie tabletki lub za pozne zazycie moze skutkowac tym ze doszlo do zaplodnienia , ale wydaje mi sie ,ze to znikome szanse . Jednak z kazda ewentualnoscia musisz sie liczyc . Namieszalas w organizmie i do tego nie zazywasz wg zalecen .

Gość gość
Ale kurde to parcie na pęcherz oraz ból piersi.

Gość gość
"Namieszalas w organizmie i do tego nie zazywasz wg zalecen ." Właśnie, że zażywa zgodnie z zaleceniami! :o

Gość gość
Kończę z Tobą dyskusję, bo do Ciebie nic nie dociera!!! :o Słuchaj się tych mądrych, które g***o wiedzą. 🖐️

Gość gość
Właśnie brała o jednej porze, ale ta druga tabletka.. I przerwę skrocilam a nie wydluzylam,.

Gość gość
żaden środek nie da ci 100% pewnosci, wiec nikt na forum nie określi czy na 100% ciązy nie ma. ale ja wielokrotnie bardziej mieszałam z tabletkami i nigdy wpadki nei było a jak odstawiłam to zaraz zaszłam. Naprawde ryzyko jest znikome.

Gość gość
A co Ty pisalassss jeszcze raz napisz, bo nie wiem która Twoja wersja..

Gość gość
a niby jak ??? Skracanie przerwy to zalecenie lekarza ? Bo ja myslalam ,ze konczy sie opakowanie 21 , robi 7 dni przerwy i 8 dnia rozpoczyna nastepne opakowanie. Z tego co ona pisze wychodzi ,ze po pierwszym opakowaniu jej przrwala trwala 6 dni , a nie 7 . Drugie opakowanie rozpoczela o jeden dzien za sybko . Tak jej lekarz zalecil ?? :-0

Gość gość
ja tez latam sikac i bolą mnie cycki przed kazdym okresem. A na poczatku ciazy wcale tak nie miałam.

Gość gość
Ok, mam nadzieję, że krwawienie się pojawi

Gość gość
Lekarz ci kazal rozpoczac opakowanie o jeden dzien wczesniej czyli siodmego dnia od odstawienia ?

Gość gość
Eh, ok. Trzymajcię kciuki abym nie była. Czy hcg wyjdzie 14 dni po?

Gość gość
sluchaj ja nie rozumiem co ty piszesz .Popraw mnie jesli zle zrozumialam : 1 ) po pierwszym opakowaniu skrocilas przerwe o jeden dzien 2) pierwsza tabletke z drugiego opakowania zazylas o 9 h za pozno 3) siodmego dnia drugiego opakowania ( czyli siodma tabletka ) bylo jakies zblizenie .? Jesli dobrze napsalam , a w dzien opoznienia zazycia pierwszej tabletki z drugiego blistra nie mialas zadnych kontaktow , a dopiero siedmego dnia to w ciazy nie jestes i bylas chroniona. (Choc z tabsami trzeba uwazac , antybiotyki , goraczka , wymioty itp., leki - moga zmiejszyc ich dzialanie i slyszalam o wpadkach przy regularnym zazywaniu , ale to rzadko )

Gość gość
Tak. Pomiędzy pierwszym a drugim opakowaniem skrocilam przerwę o jeden dzień, druga tabletke wzięłam o 9h za późno, a 5 dni później czyli po 7 tab.było zbliżenie

Gość gość
Wypowie się ktoś?

Gość gość
To raczej w ciazy nie jestes . I pamietaj zeby nie wydluzac przerw .

Gość gość
Ja ją skrocilam a nie wydłużyła. Tylko ta druga z 9h opoznieniem.. To jak? Skąd te objawy?

Gość gość
Ostatni raz Ci piszę. To są objawy podwyższonego progesteronu. Tabletki zawierają progesteron i podczas ich stosowania jego poziom jest podwyższony. Wkrótce progesteron spadnie, znikną objawy i pojawi się krwawienie.

Gość gość
A kiedy tak mniej więcej?

Gość gość
A częste sikanie dodatkowo spowodowane jest nerwami.

Gość gość
Najpóźniej za 4 dni.

Gość gość
Chce już dostać, tak się boję. Ale twierdzisz ze raczej nie ciążą?

Gość gość
Jestes p**********ą gówniarą do której nic nie dociera. Jak nie dorosłaś do czytania ze zrozumieniem to ewidentnie do jakiejkolwiek formy zblizenia tez nie. w*y*p*i*e*r*d*a*l*a*j

Gość gość
Opowiedz nam jeszcze ze szczegółami o tej sytuacji z 7. dnia przyjmowania tabletek.

Gość gość
Mama wie że przyjmujesz antykoncepcję w wieku 17 lat i masz już partnera do seksu? Pytam, bo jak zajdziesz w ciążę zamiast uczyć się do matury to nie powinnaś liczyć na jej pomoc....powinna wiedzieć że jesteś już taka dojrzała.

Gość gość
No to to było tak, że oi zazyciu 7 tabletki partner na palcu mógł przenieść znikoma ilość nasienia..

Gość gość
Do osoby która mnie tak hejtuje. Ty twierdzisz że jestem w ciąży czy nie? Bo już się pogubilam.

Gość gość
Ale ze szczegółami... Co, jak, gdzie kiedy, po jakim czasie?