Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cztery z plusem

nadwaga dziecka i problem

Polecane posty

U mojej siostrzenicy był podobny problem w szkole. Wiele dzieci miał nadwagę/otyłość a szkoła nic z tego sobie nie robiła. Jak zobaczyłam czym tuczą dzieci to zastanawiałam się czy dyrektorka dałaby to swojemu dziecku. I wybaczcie, ale nie miało to nic wspólnego z piramidą żywienia, bilansem, skoro obiad miał ok 800 kcal, a do tego były jeszcze ciastka na deser. Współczuję autorce, radzę zmienić przedszkole

Gość gość
jasne, 800 kcal, wez juz dziewczyno nie pierdziel farmazonow

Gość gość
hgg, w psychiatryku znowu wam neta podłączyli???

a ile kcal może mieć zawiesista zupa z kiełbasą niewiadomego pochodzenia, do tego wielgachna porcja czegoś na kształt spaghetti?

Gość gość
Porcje dla dzieci w przedszkolu są takie małe, że dzieci (te, które jedzą normalnie, nie są w domu karmione, nie mają rozdrabnianych posiłków, nie wybrzydzają) często się nie najadają i proszę o dokładkę, a wiadomo, że jak danie porcjowane, to dokładki nie będzie!

Gość gość
macie racje w przedszkolach czesto dają dzieciom byle co. Koleżanki syn chodzi do zerówki, na podwieczorek codziennie biala bulka z pasztetową, albo inną wędliną, oczywiście żadnego warzywa nie dają. Teraz sezon na jabłka, czy gruszki, ale pewnie lepiej zapchać dziecko bułką.

Gość gość
Jak tam wiosenna mamo dogadałaś się z dyr przedszkola ?

Gość cztery z plusem
Nie. Czekamy na termin w poradni endokrynologicznej i zobaczymy co dalej. Z przedszkolem już nawet nie negocjuje. Mam wrażenie że "ja o rybce a pani dyrektor o pipce" i tak w sumie w każdej kwestii.