Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 5ms syna

mleczna kaszka bobovita a uczulenie

Polecane posty

Gość mama 5ms syna

moj 5 mc syn dostal kilka razy taka kaszke, a teraz ma suche plamki na nozkach i sucha skore na buzce. obawiam sie skazy, nietolerancji na mleko. Dotad i nadal jest na piersi plus warzywka. Czy slyszalyscie, zeby te kaszki uczulaly, a poza tym dziecko bylo jednak zdrowe. Od 4 dni nie dostaje kaszki, plamki zbladly, ale skora pozostala szorstka. Aha, zaczelo sie od luszczenia pod kolanami w zgieciach. Pozdrawiam.

Gość gość
Kaszki są chyba na mleku następnym,więc dla takiego malucha nie podawałabym kaszek mlecznych. Nie jesz nabiału? Jeśli ma skazę mleczną miałby i na Twoje mleko.

Gość teraz nie sa na nastepnym
Na odpowoednim do wieku. a jaka kaszka,jaki smak? Moze ma uczulenie na dodatek? Moze predzej na ta chemie co pakuja (nie oszukujmy sie,nie sa mega zdrowe) Ja proponuje bys robila kaszki naturalne: ryzowa,kukurydziana,jaglana na swoim mleku + dodawala owoce.

Gość mama 5ms syna
Dotąd nie pił mm wcale, no ale rozszerzam mu dietę, a kasza tak miała być na zapchanie przed spacerem. To była mleczna ryżowa bananowa i 2xmalinowa. A co do tej kaszy jaglanej - czy trzeba ją zmiksować podając bezzębnemu dziecku?:-D Nigdy takiej nie gotowałam. Nie wiem jak bardzo napęcznieje. Czy to prawda, że jest nieco gorzka w smaku? Plamki zniknęły z ciałka, ale dziś jest sucha skóra na brodzie i dole policzków. A uda i przedramiona bardzo szorstkie w dotyku:( Dziękuję za odpowiedzi. Może ktoś coś jeszcze doda?

Gość gość
Moze ryz. Brzmi absurdalnie bo ryz teoretycznie nie jest produktem uczulajacym I nietolerowanym przez organizm ale moja corka wymiotuje I ma bole brzucha po kazdej kaszce I kazdym obiadku z ryzem. Odstaw ta I sprubuj kukurydziana.

Gość gość
Jaglane sa gotowe takie jak ryzowe, np.na allegro,albo podobno w sklepach takich jak piotr i pawel czy alma. Chyba. Firmy holle albo sun baby. Natomiast taka zwykla trzeba by bylo potraktowac blenderem, ale pewnie nie bedzie tak delikatna w konsystencji. Jezeli chodzi o smak to moze i delikatna goryczka jest w smaku,ale ja to bym goryczka nawet nie nazwala,a ma smak gorzki jestem bardzo wyczulona. Jest ona o odczynie zasadowym,wiec delikatna dla zoladka,stad byc moze charakterystyczny posmak. Z owocami pycha. Mozesz zrobic ja na wodzie. Piers dac do popicia. Przy dzieciach piersiowych nie trzeba wprowadzac mm. Bo winowajca moze byc i mm mimo,ze ty nabial spozywasz.

Gość mama 5ms syna
dzieki! A nabial jem caly czas i bylo ok. Wiem, ze nie ma potrzrby z mm, ale jak pisalam - na dopchanie raz dziennie bylo. Teraz sprobuje z kukur. i jagl.