Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego księża krzywdzą dzieci

Polecane posty

Gość gość
Gil idzie w zaparte.

Gość gość
nie wolno mierzyc wszystkich jedna miarka..bo mozna osadzac ludzi dobrych i wrazliwych!

Gość gość
Rozni sa ludzie. Ja pamietam jednego fajnego ksiedza z mojego dziecinstwa, wspanialy czlowiek, na pewno byl ksiedzem z powolania. Niestety pamietam tez innego, ktory przystawial sie do mnie gdy mialam 16 czy 17 lat, obrzydliwe.

Gość gość
normalny człowiek nie spuszcza z wora" na dzieci!!!

Gość gość
Pytasz dlaczego? bo dotąd mieli na to przyzwolenie... dopiero Franciszek wziął się za tych..s...........

Gość gość
Na dzieci bo takich ma pod ręką. Z nierobstwa.bo zawsze można zg****ic kobiete ale mu się nie chce zapolować

Gość gość
Franciszek zrobi z nimi porządek.

Gość viceklita
ZANOSI SIĘ DŁUGI PROCES i nie wiadomo, komu wierzyć ? przeczytajcie co powiedziała dziennikarka z Dominikany w Prokuraturze 'Dziennikarka z Dominikany przesłuchiwana w warszawskiej prokuraturze PAP - Kraj 5 Paź 2013, 19:37 05.10. Warszawa (PAP) - Dziennikarka z Dominikany Alicia Ortega w sobotę jest przesłuchiwana w warszawskiej prokuraturze okręgowej ws. księdza Wojciecha Gila, podejrzewanego o pedofilię. Dziennikarka powiedziała, że przyjechała do Polski, bo przygotowuje reportaż. Dodała, że to prokuratura poprosiła ją o stawienie się i przekazanie informacji, które posiada. "Zostałam wezwana i stawię się. Wyjaśnię, że przygotowuję reportaż, że rozmawiałam z rodzicami ofiar oraz nauczycielką, która jako pierwsza opowiedziała władzom co się stało" - mówiła w wywiadzie dla TVN. Rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie Przemysław Nowak potwierdził, że w sobotę w prokuraturze będzie zeznawać dziennikarka z Dominikany. Według dziennikarki telewizji Noticias SIN na komputerze księdza znaleziono 86 tys. zdjęć i filmów, a wśród nich fotografie przedstawiające sceny seksu z dziećmi, które odbywały się w jego pokoju. Ortega zaznaczyła jednak, że nie wszystkie zdjęcia, jakie znajdowały się w komputerze księdza były z udziałem dzieci. Dodała, że miała okazję zobaczyć część z nich. "Także te, które przedstawiają dzieci uprawiające seks oralny. Dzieci, które całują się z innymi dziećmi, czy dorosłych penetrujących dzieci" - powiedziała w wywiadzie dla TVN. Pytana, czy na zdjęciach widziała księdza Gila, odparła, że "nie widać czy to on, ale jest cała seria zdjęć, które zostały wykonane w jego pokoju; z dzieckiem przebranym za rzymskiego gladiatora, z innym dzieckiem w sukience" - mówiła. Dodała, iż na zdjęciach można rozpoznać pokój Gila. Pytana, czy wierzy dzieciom, które obciążyły księdza zeznaniami dotyczącymi molestowania, odpowiedziała, że nie widzi motywu, aby mogły kłamać. "Nie rozumiem, jaka mogłaby być motywacja dziecka, które mogłoby wymyślić taką historię (...), jaki motyw mogłoby mieć dziecko, aby opowiadać takie rzeczy" - mówiła. Ortega powiedziała też, że nie wierzy w słowa księdza Gila, iż dowody przeciwko niemu zostały sfabrykowane. "On się tłumaczy, że wdrażał program antynarkotykowy i niektórzy nie byli z tego powodu zadowoleni. Przed skandalem nikt nie znał ojca Wojciecha; Juncalito (gdzie mieszkał ks. Gil - PAP) to mała miejscowość i nie słynie z handlu narkotykami. Nikt go nie zapamiętał jako aktywistę antynarkotykowego, był zupełnie nieznany, aż do dzisiaj, kiedy stał się sławny w związku z oskarżeniami" - powiedziała. Prokuratura Okręgowa w Warszawie od końca września prowadzi śledztwo ws. podejrzenia seksualnego wykorzystywania dzieci przez dwóch polskich duchownych na Dominikanie.'

Gość gość
Zrobiło mi się słabo jak przeczytałam co mówi ta dziennikarka z Dominikan.

Gość gość
jest lista pedofil księży i jest ich 26 osób a stosunku do reszty pedofilii gdzie w roku 2008 był 2tys samych pedofilii Jaki naród taki Prezydent Jaki naród taki kabaret 7426 nieletnich padło w 2012 r. ofiarą przestępstw seksualnych. - Pedofile coraz częściej czyhają na dzieci w internecie, próbując zawrzeć z nimi znajomości - mówi "Rzeczpospolitej" inspektor Grażyna Puchalska z Komendy Głównej Policji ale tylko głośno jest o księżach pedofilach a reszta cicho sza w mediach widac ze komuna nie upadła do konca tylko sie przyczaiła i dalej walczy z kosciołem bo w europie jest az 10% protestanckich pedofilu w stosunku do księży kturych jest tyko 1%pedofilii i jakoś tam nie robia z tego afery a 200 tys przestępstw seksualnych było w Niemczech rok 2012