Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdzie wolelibyscie mieszkac stare mieszkanie blisko cetrum czy nowe daleko

Polecane posty

Gość gość

mam dwa mieszkania i jedno chcę wynająć, oba mają podobny metraż, jedno jest nowiutkie, ale niestety na obrzeżach miasta, do centrum jedzie się komunikacja najszybciej z 2 przesiadkami około 35-45 minut. Wystarczy,że metro nie działa i już podróż zabiera 2 razy tyle. Mieszkanie blisko centrum natomiast położone 7 minut od metra, do metra centrum dojedzie w 7 minut czyli w sumie 14 minut i już centrum, a jak nie jedzie metro to są jeszcze tramwaje co kilka minut, ogólnie wszędzie blisko, aż miło, tylko że stary blok, starzy ludzie wkoło, ponuro, na remont nie mam pieniędzy, więc życie w mieszkaniu z lat 60 tych blisko centrum czy nowiutkie eleganckie mieszkanie z 2010 roku ale na obrzeżach ?

Gość gość
to proste - jak chcesz wynająć łatwiej będzie wynająć blisko centrum w dodatku mówisz,że stare to nie będzie żal, chyba jednak szkoda nowego odstępywać obcym ludziom,którzy jak to wynajmujacy lubią wszystko uświnić i popsuć, wynajmuj to bliżej centrum, a za jakiś czas może zrób remont albo kup nowe i blisko centrum na kredyt a pozostałe dwa wynajmuj :D

Gość laura243123
a nie możesz poszukać jeszcze czegoś innego? bo szczerze to ani jedno ani drugie nie jest fajne

Gość laura243123
sorry źle zrozumiałam...to ja bym wynajęła to stare na Twoim miejscu

Gość gość
mam dwa swoje, nie będę wynajmować od kogoś tylko komuś, ale być może tak zrobię, chociaż wolałabym nie brać kredytu

Gość gość
ja bym zamieszkała w nowym bo dla mnie to ma duze znaczenie wystrój itd. w ładnie urządzonym lepiej mi się mieszka, pracuje. a dojazdy są do przezycia , masa ludzi dojeżdza

Gość gość
i chyba tak zrobię, w tym starym po pierwsze nie da się nic zniszczyć ani ukraść, wszystko jest stare (ale sprawne) a po drugie jest bliżej centrum a ludzie za byle nore blisko centrum potrafią dać 900-1000zł! moja koleżanka wynajmowała w najgorszej części Woli klitkę (pokój 10 m kw) w bloku z karaluchami i zsypem za 1100zł :D Inna wynajmuje na dalekim Mokotowie gdzie jest tylko 1 linia autobusowa i w dodatku na żądanie, całkiem ładne, eleganckie, ale nie ma nawet nocnego , też pokoj 7-8 m kw na oko za 1000zł a na obrzezach nawet nowe z sauną moze kosztowac max 800zl