Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelinkade

W ciazy z mirena

Polecane posty

Gość Ewelinkade

Witajcie moje drogie Panie !!!! Chcialabym wam napisac w skrócie co mnie spotkało i wysluchac waszych opinii :-) Zaczne od tego ze od 4 lat i 10 miesięcy mam założona spiralke (mirene)(w grudniu mam termin usuniecia) Pare razy podejrzewalam ze jestem w ciąży -testy pokazujace wynik negatywny mnie uspokajaly ......tym razem jest inaczej I to moja sasiadka dala mi do myslenia -spotykajac mnie na ulicy smialo powiedziala "moze bys sie juz pochwalila" nie wiedzialam o co jej chodzi , a ona dodala "w ciazy chyba jestes -tak inaczej wygladasz " dwa dni wczesniej od tego spotkania moj maz widzac mnie buszujaca po raz kolejny w lodowce dodal w zartach "co ty w ciazy " i teraz tak sobie mysle od ok. 2 tyg regularnie ucinam sobie popoludniowe drzemki (wczesniej musialam byc chora zeby spac w ciagu dnia) do tego od ponad tygodnia strasznie boli mnie kregoslup jo i do tego ten bol jajnikow a raczej calego podbrzusza dodam ze nie moge patrzyc na miesiaczke bo od prawie 5 lat jej nie mam sporadycznie i to nie regularnie mam plamienia .....jutro poniedzialek korci mnie by kupic test tylko czy uwazacie ze to sa podstawy by podejrzewac ciaze ???? Moze wyolbrzymiam ? Pozdrawiam

Gość gość
mysle ze hormony ze spirali ze tak to nazwe skonczyły sie uwalniac i stad te zmiany, napewno nie jestes w ciazy skoro 4 lata nie zaszłas, a z mirena ciaza to cud

Gość gość
ja mialam mirene 2 razy, niestety u ciebie z pewnoscia sa to skutki uboczne hormonow mireny, a nie ciaza. Ja tak mialam po drugiej mirenie, okazalo sie, ze z czasem mi poprostu mirena szkodzila, byla do tego prawie lysa, zmienilam na miedziana, bo spiral to wciaz dla mnie najlepsza forma antykoncepcji, niesteyt z zalem pozegnalam mirene, bo wrociliy mi miesiaczki... :/

Gość Ewelinkade
Mozliwe ze macie racje tylko ja mam takie dziwne samopoczucie i ten promieniujacy bol z krocza na nogi przypomina mi sie pierwsza ciaza :-)...ale zapewnie pankuje skoro przez 5 lat spiralka lezala prawidlowo i wszystko bylo ok czemu na sam koniec mialaby sie przemiescic

Gość mirena13
Ewelinko mam podobny Problem..... mam zalozona spirale mirena od roku,jest to moja druga.Przy pierwszej nie mialam zadnych problemow.Ale obecnie gdzies od miesiaca czuje sie chocbym byla w ciazy.....robilam test 2 tygodnie temu negatywny,moze za wczesnie zrobiony.Objawy sie nadal utrzymuja raz bardziej wyrazne innym razem mniej. Czy to mozliwe?

Gość gość
Juz sama nie wiem .....dziewczyny u gory pisza ze nie a ja juz zwiedzilam tyle watkow i duzo jest takich przypadkow , stwierdzilismy z mezem ze jak bede to bedziemy sie cieszyc ,, chyba jutro pobiegne po test , najgorszy ten bol idzie zwariowac , Ty tez masz podobne dolegliwosci ???

Gość Ewelinkade
To wyzej to ja :-) zapomnialam podac loginu

Gość mirena13
mnie pobolewa podbrzusze ale nie mocno.Tak gdzies 2 tyg temu mialam bole takie skurczowe,obecnie mnie tak laskocze lub kluje.Dzis doszedl lekki bol dolnej czesci plecow. Juz sama nie wiem co myslec......gdyby wystapily jakies inne objawy ale nic .Czasami ´mnie mdli ale szybko przechowdzi,zawroty glowy mialam dwa razy nad ranem. Boje sie ze spiralka mogla sie przesunac,bo jest w srodku napewno wyczulam ja wczoraj palcem i jednoczesnie zauwazylam ze te niby nitki sa jakies grubsze i wyczuwym je bez problemow.Wczesniej mialam problemy z ich wyszukaniem i ledwoscia je wyczulam. Masz jeszcze inne objawy?

Gość mirena13
A dodam ze czasami ten bol brzucha promieniuje mi od podbrzusza do pochwy i zauwazylam jeszcze swedzenie w okolicy pepka. Jak cos jeszcze zauwaze dam znac

Gość Ewelinkade
Mnie boli cale podbrzusze raz kluje uczucie przypominajace nadejcie okresu takie silne jak z przed 5 lat , do tego bol plecow promieniujacy w kazdym kierunku zauwazylam ze mam nabrzmiale sutki !!!! I do tego zmeczenie i drzemki popoludniowe.....wogole jestem nak oslabiona :-/

Gość mirena 13
ja od strony sutkow czy piersi nie mam zadnych objawow.Zmeczenie raczej tez zadko chociaz trudno mi rano wstac,ale chodze pozno spac to moze dlatego.Raz tylko tak porzadnie mnie przegonilo zmeczenie az musialam sie polozyc,to bylo 3 tyg temu myslalam ze nadchodzi grypa i wczoraj tez mnie troche popoludniu do lezenia zmusilo,ale za dulgo stalam przy prasowaniu i zaczelo mnie podkuwac w brzuchu,dlatego sie polozylam. juz sama nie wiem ,byc moze spiralka mi sie obnizla i mnie kluje.

Gość Ewelinkade
Jutro zrobie test i dam znac :-*

Gość mirena13
ja moze tez jutro zajade i kupie :) To do jutra......

Gość mirena13
A jeszcze sie tak zastanawiam czy ten Hormon ze spirali moze miec jakis wplyw na objawy ciazy lub wynik testu,bo jednak on wciaz sie z niej wydala?

Gość Ewelinkade
To wyzej to ja :-) zapomnialam podac loginu

Gość gość
Slyszalam,ze jest mozliwosc zajscia przy spirali. Dajcie znac co jak wyszedl wam test,bo sama mam spiralke

Gość Ewelinkade
Witajcie , dzien zaczelam bojowo bo w pierszej kolejnosci pojechalam po test -wynik negatywny , ale nie dalo mi to spokoju i wybralam sie do lekarza .Moj Pan doktor zrobil mi od razu usg -stwierdzil ze spiralka jest na miejscu , ale kazal mi obserwowac swoje cialo dalej gdyz temperatura w pochwie byla 37.4 zauwazyl tez ze cos jest z jelitami bo bardzo sie ruszaja -co to znaczy to nie wiem :-/ Takze nie wykluczyl ani nie potwierdzil ciazy !!!!!! Powiedzial ze jak mi nie przejdzie za pare dni mam przyjsc ponownie , takze pozostaje mi czekac

Gość mirena13
Ja jeszcze testu nie zrobilam nie udalo mi sie wymknac z pracy by go kupic. Ewelinko,moze ciaza jest za swieza by ja zauwazyc? Ja chce sie wybrac jutro,najpozniej w srode do Gina ciekawe co mi powie. Mnie troche niepokoi stan tych "nitek" z spirali,zawsze byly ledwo wyczuwalne a teraz czuje duza i grubsza wyczuwalnosc .Tak chocby spirala sie obnizyla. W ciagu dnia mam tez takie ciagniecie z podbrzusza do pochwy.Tez odczuwasz taki dyskomfort w tej czesci?

Gość gość
Ewelinka,nie zauwazyl? to ktory mialby wedlug ciebie byc to tydzien?

Gość Ewelinkade
Witajcie u mnie sprawa sie wyjasnila i obecnie jestem od 2 dni bez mireny :-) Byly komplikacje ale wole o tym juz nie pamietac teraz odpoczywam .... Problem pojawil sie dzis rano -jak wspominalam lekarz nie wykluczyl mi ciazy bo spiralka byla przesunieta i moglam zajsc w ciaze nawet tydzien temu , mam jesc kwas foliowy i sie oszczedzac-----dzis jednak pojawilo sie krwawienie :-(jak leze to mam tylko kilka zywo czerwonych plamek ale jak tylko zaczne sie ruszac jest juz tego sporo ), martwie sie nie wiem czy pedzic do lekarza czy to normalne po usunieciu spiralki , aha spiralke usunelam w czwartek i nie bylo nic