Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka antykoncepcja najlepsza

Polecane posty

Gość gość

Jestem świeżo upieczoną mamą. W dodatku po cc. Na razie nie planuję i nie mogę być w kolejnej ciąży.... ale to nie o tym temat. Nie karmię już piersią. Ale nie mogę brać pigułek, bo mam żylaki. Za gumkami nie przepadamy. Jaką skuteczną metodę antykoncepcji polecacie? Myślę, o tej spirali bez hormonów.... ale może wypowie się jakaś Pani, która ma założoną taką spiralę.

Gość gość
Ja polecam naturalne metody. Co prawda 2 tyg jest przerwy we współżyciu, ale jak dla mnie, to super metoda ;)

Gość gość
naturalna najlepsza! broń Boże żadne hormonalne świństwo! Truć szczury tym można! Wystarczy spojrzeć ile osób i jak długo zmaga się z powrotem do równowagi hormonalnej po odstawieniu tego szajsu! Nie wspomnę już o skutkach ubocznych. Jednemu nic nie będzie, drugiemu będzie za dwóch. Zależy czy się jest w grupie szczęśliwców czy nie. Ja ledwo żyje, 3miesiąc po odstawieniu kręci mi się w głowie i ustać na nogach nie mogę, wymioty, nudności, osłabienie, wypadające włosy, zakrzepica w nogach. Do końca życia będę odradzać. Żałuję,że nie miałam kiedyś tej wiedzy, którą teraz mam, bo nigdy nie zdecydowałabym się brać tabletek, plastrów itp.

Gość karrrolajnaa
3 miesiące? Ja po odstawieniu tabsów rok czasu czułam się jakbym miała za chwile zejść z tego świata. Dopiero po roku zaczęło wszystko się regulować. Sprawa owszem indywidualna, jednemu będzie odpowiadało, drugiemu nie. Ale tabletki fajnie się bierze, luz psychiczny, zero zmartwień, tylko po ich odstawieniu dopiero okazuje się co brałaś i jakie są tego konsekwencje. Taka jest prawda. Ryzyko zakrzepicy jest przy każdych tabletkach, każdych i jeśli zakrzepica się pojawi to ryzyko jej nawrotów zostanie do końca życia. Nawet jeśli zostanie wszystko wyleczone. Mnie do dziś bolą nogi przez problemy z krążeniem i już zawsze będę szła spać z myślą czy rano wstanę, czy coś mi się stanie. Dobrze autorko, ze nie decydujesz się na hormony, też odradzam!

Gość karrrolajnaa
dodam,że mam 22lata, a tabletki zrujnowały mi zdrowie doszczętnie. Nikomu nie życzę. Nie wiem jak ze spiralą, ale odradzam wszelką antykoncepcję zawierającą jakąkolwiek dawkę hormonów. Mądry ginekolog powie to samo.

Gość gość
karrrolajnaa całkowicie się z Tobą zgadzam.

Gość gość
tak naturalna metoda najlepsze na 2 dziecko:) tak jak u mnie sie sprawdzila w 100% haha zenada Kobieto wkładka domaciczna i bezieczenstwo 99,9% !:)

Gość gość
biorę tabletki od kilku lat i żyję. W mojej rodzinie żylaki to norma, a mama czy babcia nie brały tabletek anty przecież.

Gość kaczma piczu
pierwszą spiralką jaką miałam założoną była najzwyklejsza i spisywała się dobrze przez ponad 4 lata,potemzaczęly mnie nękac nawracające stany zapalne,wyjęłam,przez pół roku połykałam clairę i założyłam sobie mirenę.Jak nie masz problemów z infekcjami stref intymnych zalóż spiralkę,jeśli będzie źle to ją po prostu wyjmiesz

Gość gość
nie otwierać piczki