Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona ma kota

Ślub a uśmiech

Polecane posty

Gość ona ma kota

Jestem z moim mężczyzną kilka lat (dla ścisłości prawie 5). Powoli przymierzamy się do ślubu ale ja chcę poczekać! Dopiero teraz stać mnie na aparat na zęby. Mam krzywy, brzydki zgryz (poza tym zęby białe, czyste, bez ubytków). No i chciałabym poczekać ze ślubem te 2-3 lata żeby ślub wziąć po zdjęciu aparatu... Ukochany niby to rozumie (nic nas nie gna, mieszkamy razem) ale czasem marudzi. Mam w tej chwili 24 lata. Więc tak w wieku 26-27 lat moglibyśmy stanąć na ślubnym kobiercu. Nie planujemy dzieci jeszcze, chcemy mieć koło 30stki ;) Myślicie, że przesadzam? To mój jedyny kompleks. Ale bardzo duży. Chciałabym na ślubie, na sesji ślubnej wyglądać pięknie, śmiać się i uśmiechać, nie czuć skrępowania...

Gość ona ma kota
Zawsze myślałam, że na ślubie będę wyglądała pięknie. A z tymi zębami... no jakoś nie widzę tego ;/ Wiem, że on poczeka ale trochę przykro mi, że nie może tego zrozumieć tylko dopytuje. On twierdzi, że z tymi zębami jestem też śliczna i dlatego nie rozumie ;/ Ale... tego dnia ja się chcę czuć naprawdę pięknie, śmiać się pełną gębą i nie martwić się, że ktoś mi zrobi zdjęcie ;/

Gość gość
idiotka z ciebie

Gość Corolinaaaaaaaaaa
Nie ma nic tym złego każda z nas chce wyglądać pięknie do ślubu i to jest normalne :) A jak weźmiecie ślub w wieku 26 lat to jest bardzo dobry czas :) Porozmawiaj z narzeczonym :)

Gość ona ma kota
a możesz wytłumaczyć dlaczego jestem idiotką? :) No rozmawiam z nim, on niby nie naciska ale nie potrafi tego zrozumieć. Twierdzi, że moje zęby są "urocze" w tej postaci...

Gość Corolinaaaaaaaaaa
Nie jesteś idiotką ! :) Dla niego są piękne pewnie dlatego że Cię kocha i dlatego że w takiej jak jesteś się w Tobie zakochał :) Ale on Kocha to na pewno zrozumie i poczeka :) Mam nadzieje że się nie mylę ?

Gość gość
Wiesz co, troche wkurzajace jest to, ze niby twoj cie kocha, rozumie a z drugiej sfrony dopytuje...Chyba mu jasno powiedzialas? Co mu sie tak spieszy? Jak jeszcze poczekacie 18-24 miesiace ( nie wiem na ile bedziesz musiala ten aparat nalozyc ) chyba mu sie nic nie stanke. To nie wiecznosc. Ja rozumiem, ze chce wygladac wyjatkowo w ten wyjatkowy dzien... A swoja droga, SKORO KAZDA PANNA MLODA JEST PIEKNA TO SKAD SIE BIORA PASKUDNE ZONY? ;>

Gość ona ma kota
No on właśnie chyba nie rozumie bo kocha :D Dla niego właśnie jestem najpiękniejsza, w tym krzywym uśmiechu się zakochał i nie rozumie, że dla mnie to jest problem. W sumie jest jedyną osobą, której wprost powiedziałam o tym, że mam taki kompleks. Poczekać poczeka na pewno. Zresztą już wstępnie ustaliliśmy datę - za trzy lata ;') Ale on często w żartach pyta czy bym szybciej nie chciała zostać jego żoną jednak. A mnie to denerwuje. Nigdy nie jest to napastliwe, nie jest jakieś złośliwe albo ze złością, że musimy czekać... Tylko mnie to drażni. Ja się martwię, że na 3 lata będę musiała ten aparat założyć (górna szczęka wysunięta do przodu, jedynki wysunięte względem dwójek, które lekko chowają się za jedynki, na dole prawie równo ale też trzeba założyć). Wizytę mam za 2 tygodnie dopiero.

Gość Corolinaaaaaaaaaa
On musi zrozumieć że chcesz wyglądać pięknie :) Ale dobrze że tą date macie wstępną za 3 lata :) A może uda się za 2 lata bo twój uśmiech będzie już na tyle ładny ? Jak długo trzeba nosić taki aparat ?

Gość ona ma kota
No właśnie różnie z tymi aparatami bywa ;) Zależy od wady zgryzu. Ja już się namyśliłam na taki co niby droższy ale ponoć można skrócić czas noszenia nawet o 12 miesięcy. Wiem, że kiedyś było 2-3 lata, teraz słyszę, że rok-dwa ;) No zobaczę na wizycie co mi pani powie. Ale ja chcę mieć margines błędu bo jak się potem na miesiąc przed ślubem okaże, że trzeba trochę dłużej ponosić to będzie zonk :D

Gość Seraphine
Wytłumacz mu wszystko dokładnie i na spokojnie. Powiedz, że może mężczyźni podchodzą do tego inaczej, ale dla kobiety to jest bardzo ważna sprawa. Powiedz to, co napisałaś, że to będzie najważniejszy dzień w Twoim życiu i chcesz się czuć naprawdę wyjątkowo, nie krępować się. Nie zbywaj go szybkimi odpowiedziami, tylko porozmawiajcie poważnie. Powinien zrozumieć. Jesteście jeszcze młodzi. Zresztą teraz zanim weźmie się ślub to podobno trzeba czekać co najmniej rok, a czasem nawet i dwa lata. Domy weselne są zarezerwowane co najmniej rok do przodu, poza tym sprawa nauk kościelnych, zorganizowania wszystkiego, no chyba, że chcecie coś skromnego. Ja Cię rozumiem. ;) Jednak jeśli zależy mu na czasie, to może da radę pójść na pewien kompromis? Nieraz ortodonta może zdjąć aparat na kilka dni, kiedy jest jakieś ważne wydarzenie. Może da radę zrobić tak, że np. ponosisz aparat przez rok, zęby się wyprostują, na dzień ślubu ortodonta zdejmie Ci aparat, a potem założy z powrotem?

Gość Seraphine
Wytłumacz może, że jak ktoś ma jakiś kompleks to nie pomogą pochwały. To cudownie, że kocha Cię taką jaka jesteś, ale nie zmienia to faktu, że dla Ciebie zgryz stanowi problem i on powinien to zrozumieć.

Gość Seraphine
Możesz jeszcze dowiedzieć się ewentualnie u ortodonty o aparaty, które zakłada się z tyłu zębów i są niewidoczne, ale podejrzewam, że to jest bardzo drogie.

Wierze, ze mozna miec mega kompleksy na punkcie zebow. Mam kolezanki, ktore byly lub sa w trakcie korekcji zgryzu...Moje zeby nie sa tragiczne ale 3 po prawej stronie wyszly przed szereg. Marze o aparacie ale musze najpierw wyrwac zeby madrosci...