Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cleaniccc

Ruchy 26 tydzień

Polecane posty

Gość cleaniccc

dziewczyny wariuje z niepokoju od samego początku kiedy tylko poczułam ruchy a było to w 22 tygodniu czuję moją dzidzie nie częściej niż rano i wieczorem po kilka takich puknięć czasem po południu i to tyle jutro idę na usg takie dokładne i strasznie się niepokoje czy któraś z was tak miała że słabo i rzadko czuła swoje dziecko a urodziło się zdrowe i wszystko było ok mam łożysko na przedniej ścianie wiem że ruchy są w tedy słabsze ale czy dlatego tak rzadko czuje maluszka i słabo zwariuje do jutra

Gość gość
Ja od 20 tyg czuje ruchy od 22 były rzadkie dopiero w 25 zaczęło wariowac ze cxulam kilka dni mocnbe kopniaki ale od 26 do dziś 28 tydz maluch jest leniwy czuje tylko rano i wieczorem i to niezbyt mocno nawet jak się słodyczy najem i leże:-) Bylam na usg i lekarz powiedzial ze od 24 tyg dziecko ma swoj wlasny rytm dnia i temperanent i nie musi szalec i kopac taki ma charakter jest leniuchem. Z dzidzia ok nie martw sie. Lekarz powiedzial ze oczyweisvue jesli cos cie nie pokoi to jedz do szpitala niuech zrobia usg po to sa w sumie, ale powiedzial tez ze martwic sie mozna dopiero jesli w ciagu 12 godz nie wyczuje sie zadnego nawet delikatnego ruchu. Takze spokojnie

Gość cleaniccc
moja córeczka od początku jest taka mało aktywna czasami popuka kilka minut i na chwilę mnie uspokaja ale mnie się zawsze kopniaki kojarzyły z czymś mocnym a u mnie to takie pukania od środka kurcze mam nadzieję że wszystko jest dobrze i że jutrzejsze usg mnie uspokoi

Gość gość
Wiesz rozumiem co czujesz bo tak jak weyzej pisalam ja te kopniaki to może kilka razy poczulam a tak to tez tylko takie puk puk:-) a z dzidzia lekarze mówią ze jest ok na USG widać jak szaleje ale ja nie czuje tego jakoś bardzo mocno. Tez jak się nie rusza to się martwie no ale cóż uroki ciąży do końca będziemy się BAC:-) A w ktyorym tyg jestes?

Gość gość
Moja dzidzia ma okresy lenistwa. Dwa tygodnie ledwo co ledwo sie ruszala,poklociam sie z mezem bylo duzo emocji i chyba na nia tak to ppdzialalo ze od tamtej klotni wierzga jak maly zrebak. Smutno mi ze ja zdenerwowalam, mogla sobie spkojnie leniuchowac.

Gość cleaniccc
u mnie w środę skończę 25 tydzień lekarze też mówią żw wszystko według usg jest dobrze ładnie przybiera na wadzę itd jednak jak pewnie każda z nas czując mocne pewne ruchy czuła bym się spokojniejsza :) mam nadzieję że lekarz na usg jutro mnie uspokoi może moja córeczka po prostu bedzie grzeczną dziewczynką :) to moja druga ciąża ale pierwsza stracona w 8 tygodniu stąd też pewnie te wszystkie lęki i obawy

Gość gość
Aha, jeszcze dodam ze w okresach kiedy malo sie rusza najbardziej rosnie. Takie obserwacje poczynilam. Widocznie spokoj jest jej potrzebny do kierowania energii na onrastanie cialkiem:-)

Gość olaa86
Ja mam identycznie jestem w 26 tygodniu i czuje ruchy dokladnie tak jak ty i też mam łożysko z przodu a to bardzo tłumi ruchy Był czas kiedy nie czułam ruchów 2 dni to było jakos w 23 czy 24 tygodniu ale teraz już czuje ruchy codziennie ale czasem bardzo rzadko i bardzo słabo a czasem mocniej i częściej Nie masz się czym martwić ja też odchodzilam od zmysłów wiele razy i koniecznie chcialam wywołać ruchy czymś słodkim albo piłam zimne albo gorące nawet kolysałam brzuchem i nigdy to nic nie dawało. Moja córeczka i tak poruszyła sue wtedy kiedy sama chciala :) i ja ruchy czuje zawsze nisko, czasem nawet w pachwinach ale ważne ze wogle się czuje także nic się nie martw :) widocznie mamy leniwe królewny :) Ja pierwsza ciążę też straciłam obumarla w 9 tygodniu także doskonale znam ten strach...

Gość cleaniccc
no mam identycznie jak ty nawet ruchy czuję bardzo nisko s kurcz fajnie że nie jestem jedyna bardzo mi pomógł Twój post dzięki :) widocznie mamy spokojne królewny jak napisałaś "_

Gość cleaniccc
ola ja robię identycznie zimne ciepłe słodkie kołysanie brzuszkiem nawet mi koleżanka mów bym wieczorem latarką poświeciła w brzuszek ale co ty ona sobie z tego nic nie robii rusza się jak chce i kiedy chce :)

Gość olaa86
Hehe ja też parę razy swiecilam latarką i też bez odzewu nawet muzyke głośno włączałam, aż śmiać mi się chce z tego teraz Zobaczysz jutro lekarz Cie uspokoi. Ja ruchy zaczelam często odczuwać od jakiegos tygodnia jak mi lekarz powiedział ze wszystko jest ok to tak jakby jakas blokada pękła przestałam ciagle myslec o r****ch i o dziwo zaczelam je coraz częściej czuć :) wszystko głęboko w głowie siedzi Teraz jak przez parę godzin nic nie czuje ti już tak nie panikuje czasami pomaga jak położę się na plecach i tak parę centymetrów pod pępkiem "podziobie" palcami brzuch to z reguły po krótkim czasie delikatne pukniecie poczuje Zobaczysz jak przestaniesz tak się przejmować to dzudzius przekornie zacznie kopać częściej :)

Gość gość
Niedawno sama zakładałam taki temat. Moje dziecko miał różne dni. Bywało i tak że nawet jak popukałam w brzuch to odzewu nie było. Byłam nawet kilka razy na IP z tego powodu. Niestety moje dziecko miało taki temperament a nie inny. Ile ja stresu się najadłam. Znam ten ból. Czasem dwa dni buszował dzień i noc a kolejne dni kilka ruchów i to wszystko. Nawet moja gin nie kazała liczyć ruchów po 28 tyg bo stwierdziła że każdy dzieciak inny a mój to po prostu leniuch.... ważne że w ogóle się rusza.

Gość cleaniccc
ola ja też czuję ruchy jak się właśnie położę na plecach a powiedz mi czy ty też masz łożysko na ścianie przedniej ? Dziewczyny jesteście wielkie że nikt nie krytykuję mojego panikowania tylko wspieracie he he dzięki :* mam nadzieję że jutro się już całkowicie uspokoję a i mój lekarz też mówi że bzdurą jest liczyć ruchy po 28 tygodniu bo tylko się kobieta niepotrzebnie stresuję a każde dziecko ma inny temperament :)

Gość olaa86
Tak mam na ścianie przedniej wysoko, dlatego też pewnie czuje ruchy nisko Tak jak koleżanka wyżej napisała każde dziecko jest inne i rusza sie jak i kiedy chce także grunt to spokój i pozytywne nastawienie Moja siostra też rzadko czuła ruchy nawet pod koniec ciazy a jak jej lekarz kazał liczyc ruchy to dopiero sie strachu najadla jak nie mogla sie naliczyć tyle ile trzeba a urodziła zdrowego synka który poprostu był leniwy w brzuchu tak jak zapewne nasze dzieciaki :)

Gość cleaniccc
to jednym słowem grunt to pozytywne myślenie :) dam znać jutro po usg jak będziesz chciała to przeczytasz :) mam na 15.40

Gość gość
Ja niby nie mam na przedniej ścianie łożyska ale ruchy czuje bardzo nisko. 28 tydz xzaczynam właśnie zawsz. pod pępkiem mnie kopie niekiedy wręcz czuje jakby przy wyjściu cos się działo Az klubie takie. Ostatnio w 26 tyg tylko dwa dni czulam ruchy weyzej kolo pępka bo kolano tam mała wypychala. A ostatnio na USG mała obrucila się głowa w dol i majstrowala raczkami po głowie wiec juz wiem skąd to uczucie jakby zaraz wyujsc miała. Widze ze wszystykie mamy coreczki i podobne tyg ciaxy. Musze login jakis wpisac to ja ci pierwsza na posta ODP wiec skojarzysz:-)

Gość cleaniccc
widocznie dziewczynki są takie spokojniejsze z tego co pisszemy :)

Gość olaa86
No daj jutro znac po wizycie Ciekawa jestem co Twój lekarz powie na te rzadkie i niskie ruchy bo mój tak naprawde tego nie skomentował tylko powiedzial ze jest ok Ja czasem też mam wrażenie ze dziecko jest bardzo nisko ze aż się boje ze na szyjke macicy naciska, szczególnie jak długo chodzę to tak czuje ale to chyba nic zlego

Gość gość
Hej i jak tam po wizycie?

Gość olaa86
Hej i jak tam po wizycie?

Gość cleaniccc
przepraszam że dopiero teraz ale już mówię co i jak na początku wielkie dzięki że pamiętałyście :) z małą wszystko w jak najlepszym porządku rośnie jak na drożdżach ma 849 gram i jest śliczną dziewczynką co do ruchów to lekarz też mnie uspokajał ze tak ma być bo to normalne przy łożysku całkowicie na ścianie przedniej że te ruchy są słabe przytłumione i żebym się tym nie martwiła wiec uspokoiłam się :) zdjęcie: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/071e544bcf0f27bf.html

Gość olaa86
No to super teraz już napewno bedziesz spokojniejsza. Najważniejsze ze dziecko zdrowo rośnie :) Kurde moja kruszyna znacznie mniej waży od Twojej, tydzien temu w 25 tygodniu ważyła 663 g Troche mało :( ale lekarz nic nie powiedział Ide za 1,5 tygodnia do innego lekarza mam nadzieje ze sporo przytyje do tego czasu :) A Ty się ciesz swoją malutka i już się nie martw :)

Gość olaa86
A zdjęcie ekstra jakie wyraźne wnioskuje ze to w 3d :) śliczna buziulka :)

Gość cleaniccc
ola nic się nie martw każde dziecko przybiera po swojemu skoro lekarz nie mówił że coś jest nie tak to znaczy że jest wszystko bardzo dobrze :)

Gość cleaniccc
co do zdjęcia to tak to jest 3D

Po 24 tyg dziecko rośnie swoim rytmem i twoje nie jest za male mieści się w dolnych granicach normy ale się mieści:-) A ja mam jutro wizyte nie wiem co z mala bo nie chce sie ruszyc dzis od poludnia spokoj boje sie ze cos nie tak i do szpitala mnie wysle

Gość cleaniccc
gocha no coś ty nie wyśle cię do szpitala ja czuję moja małą tyle co nic a miewałam takie dni że płakałam bo mała potrafiła się nie odzywać cały dzień i ja umierałam ze strachu każde dziecko ma inną aktywność widzisz ja założyłam ten temat odnośnie ruchów ale dziś po wizycie się uspokoiłam kiedy lekarz powiedział że wszystko jest w jak najlepszym porządku i ty się jutro uspokoisz zobaczysz :) koniecznie daj znać co i jak po wizycie a powiedz mi ty też masz łożysko na ścianie przedniej ?

Ja tutaj wczoraj pisaalam z toba tylko jako gość pierwsza ODP na posta. Ja łożysko mam z tylu a ruchy czuje różnie dziś spokój akurat a boje się ze mnie zostawi bo mam problemy z szyjka skraca się i jutro powinnam isv do szpitala zakładać pessar ale byłam dziś i problemy robią ze mam prywatnie to zrobić niby a Moj gin mnie do szpitala chce wysłać.Szyjka juz pewnie jest duzo krótsza no juz panikuje przed kutrem aleczobaczymy dam znać jutro:-)

Gość olaa86
No wiem że to dolna granica No ale lepiej tak niż poniżej normy Gocha może to dobrze ze pobedziesz troche w szpitalu przynajmniej bedziesz w dobrych rękach Ja w 21 tygodniu też byłam kilka dni z bólami brzucha i przynajmniej na biezaco wiedziałam ze z dzidzia jest ok a ten pessar to chyba dosc częsta sprawa w ciazy więc napewno nic c zlego się nie stanie :)

Ja w 21 tyg tzobaczymyw szpitalu ale mam źle wspomnienia. Nie miły personel lekarze z wielkim halo udzielają informacji.Sxyjka miala 16 mm mieli zakładać juz wtedy passer ale po 5 dniach leżenia nie pogorszylonsie wiec do domu ( ogólnie dążą do tego aby prywatnie to robić ży płacić) dla mnie to nie problem mogę zaplacvic i tak prywatnie chórze tylko Moj gin znowu chce żebym w szpitalu pobyla.. Bledne kolo:-) Pozatym w szpitalu mnie zarazili bakteria z ktora dlugo walczylam. W domu leze tylko do wc leki biore wiec w szpitalu nic mi nie pomoga tylko sie stresowac bede. No ale jutro zobaczymy, zalezy wszystko ile szyjka bvedzie miała może da się uniknąć szpitala. A i jeszcze jedno w szpitalu pani polozna pomylila kroplowki i podala mi kroplowke sasiadki obok na szczescie to byla tylko sol fizjologiczna gorzerj z ta dziewczyna bo ona miala miec wywolywany porod a dostala moja kroplowke z fenoterolem na zatrzymanie skurczy... No porazka