Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY MOZNA SIE ZAREJESTROWAC W URZEDZIE PRACY NIE W SWOIM POWIACIE

Polecane posty

Gość gość
bo nie mieszkam w swej miescinie tylko w krakowie i chce w kraku szukac pracy i mieszkam tutaj i wynajmuje ale zameldowanie mam tam gdzie mieszkalamw domu rodzinnym...jak to rozwiazac

Gość gość
kup słownik poprawnej polszczyzny

Gość gość
POWIECIE nie, nie można. Chyba, że zmienisz miejsce zameldowania

Gość gość
czyli co mam robic?? nie stac mnie na jesdzenie do up w swoim powiecie... za daleko od krakowa .. czyli lepiej zyc bez ubezpieczenia?

możesz się zameldować tymczasowo w mieście w którym mieszkasz i tam zarejestrować, albo wymeldować z dotychczasowego miejsca zameldowania i formalnie jako osoba bez meldunku zarejestrować w DOWOLNYM pośredniaku składając oświadczenie.

Gość gość
nie, lepiej wrocic do swojego miasta. Jesli masz gdzie mieszkac chyba ze twoi rodzice nie zyja. zarejestrujesz sie i po klopocie. w up wizyty sa chyba co miesiac, chociaz na pierwsza od dnia rejestracji bedziesz chyba musial podbic po tygodniu, no ale to se pomieszkasz ten tydzien u straych

Gość gość
ja mam podpis co 3 m-ce

Gość gość
nie moge wracac do domu rodzinnego. tutaj pracuje zeby jakos zyc i na czarno ale jak zdobyc ubezpieczenie skoro nie mam go a na prywatne nie stac mnie..

Gość gość
moze faktycznie teraz co 3 m-ce bo roboty nie ma ale druga wizyte chyba ma sie dosc szybko, tak jak pisalam po tygodniu jesli i to sie nie zmienilo

Gość gość
aha czyli jak on mialby juz ten zasilek to go czesciej beda wzywac? no ale to chyba max raz na m-c przez te pol roku?

Gość gość
nie doczytalam a mecze ten zasilek. Nic nie pisales o tym autorze, sorry :) no to masz lepiej rzadziej bedziesz musial sie stawiac no chyba ze dla ciebie to napradwe niewykonalne

Gość gość
gość nie moge wracac do domu rodzinnego. tutaj pracuje zeby jakos zyc i na czarno ale jak zdobyc ubezpieczenie skoro nie mam go a na prywatne nie stac mnie.. xxxxxxxxxxxxx jak to cię nie stać??? ZUSu nie płacisz, podatków nie odprowadzasz i cię nie stać???

Jak pracujesz na czarno, to sama sobie opłać składkę zdrowotną do cholery. Dlaczego społeczeństwo ma łożyć na pasożyta pracującego na czarno? :o

Gość nie wierze w to 8 lat
nie moge oplacic skladki zdrowotnej bo dowiedzialam sie ze to by bylo kilkanascie tysiecy zlotych bo trzeba wstecz oplacic za caly okres kiedy sie nie mialo ubezpieczenia a ja lata juz nie mam:(

No i co nas to obchodzi? Teraz społeczeństwo ma płacić za twoją składkę zdrowotną, bo jaśnie krowa na czarno tyra i okrada społeczeństwo? Zawsze możesz sobie wykupić pakiet medyczny prywatnie. Płać sama za swoje błędy.

Gość gość
dobrze robisz autorze,okradaj to sk****ale panstwo ile sie da, ile mozesz wycisnac dla siebie to wycisnij!

Gość gość
mnie nie okrada bo mnie tu nie ma, a nawet jesli by to mogl robic to co z tego. jak juz musisz zadawac pytania czym sa panstwowe pieniadze to idz na wiejska i sie zapytaj, tych co cie najbardziej w d**e laduja

Gość gość
niuestety tam gdzie meldunek tam urząd chyba ze meldunek tymczasowy, max na miesiąc 3 będzie cie wzywac

Gość gość
jakie "WSTECZ" ??? nic nie musisz wstecz opłacać! ""Jeżeli pacjent jest obywatelem Polski i chce podpisać umowę o prywatne ubezpieczene w NFZ musi zgłosić się do swojego regionalnego oddziału Narodowego Funduszu Zdrowia. Powinien zabrać ze sobą zaświadczenie oraz dokumenty dotyczące wcześniejszego ubezpieczenia zdrowotnego. W regionalnym oddziale pacjent musi wypełnić umowę o prywatne ubezpieczenie. Następnie tamtejsza administracja wysyła wypełniony przez pacjenta dokument do wojewódzkiego centrum Narodowego Funduszu Zdrowia. Jeżeli umowa zostanie zaakceptowana, wojewódzki NFZ podpisuje umowę w dwóch jednoznacznych egzemplarzach, po czym kontaktuje się z pacjentem wysyłając mu jedną z nich oraz numer konta służący do comiesięcznych opłat. Umowa zostaje zawarta na określony okres. Składka wpłacana co miesiąc wynosi aktualnie 321 złotych.""

Jeżeli ileś tam lat nie płaciło się składki zdrowotnej, a chce się dobrowolnie ubezpieczyć trzeba zapłacić jakąś tam kwotę zależną od długości okresu w którym się było nieubezpieczonym.