Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sandra522

uspokajanie niemowlaczka

Polecane posty

Gość Sandra522

Drogie mamy ! ;) zalozylam ten temat zebysmy mogly podzielić się radami jak uspokoić ciagle placzace niemowlę. Ja niestety mam taki problem gdyż moja 5 tygodniowa coreczka często placze :( Czasami już brak sil lecz dziś znalazłam super sposób ! na youtube dźwięk suszarki 2sekundy i dziecka nie ma !! :) a Wy jakie macie sposoby?

Gość gość
u mnie wystarczy przytulenie i cieply głosik:) maly się uspokaja, ale lubi tez pralkę :P mąż się denerwuje ze nie zamykam drzwi jak się pierze ,bo dośc głosno chodzi szczegolnie przy wirowaniu :D ale małemu to pasuje :p

Gość gość
U nas pomógł czas. Po 5 miesiącach przeszły bóle brzucha.

Gość gość
jeśli to kolka, to kupiłam nosidło, bo inaczej nie dałabym rady, puszczałam smerfne hity i tańczyłam po godzinie się uspokajał :) a tak naprawdę to przestawał płakać po króciutkiej chwili, ale musiałam jeszcze godzinkę z nim tańczyć, bo inaczej przestawałam, a on w płacz. Oprócz tego-poduszka elektryczna suszarka na brzuszek ciepła kąpiel

Gość sandra522
a ile maja wasze pocieszki ? Probowala ktoras z was herbatek uspakajających Hipp ? Moja nie ma już kolek , pomogly krople Sabsimplex ale często marudzi :(( i placze bez powodu ale gdy wlacze suszarke zasypia natychmiastowo

Gość gość
ja herbate uspokojajaca z hippa dawalam i maly sie wyciszal,byly tez kolki wiec tez sab simpex dostalam bo delicol i bobotic w ogole nie dzialaly.ale maly byl taki "dziki" gdzies do 3go miesiaca.teraz konczy 5 i jest super,dziecko juz kontaktowe i nie potrzebne uspokajacze ;)

Gość gość
Kołysanki dla dzieci i przytulenie, tańce nasz bobas też oczywiście lubi:)

Gość gość
odradzam suszarkę. Jak dziecko się przyzwyczai do tego, to bedziesz miała totalnie przesrane ;/ W tym wieku już dzieci świetnie manipulują rodzicami. ja się zmanipulowac nie dałam. Dziś mam dziecko anioła (3,5 m-ca) dzięki książce Język Niemowląt

Gość KatarzynaWaśniewska
Ja mam niezawodną metodę jeśli chcecie mogę podać

mój synek ma 2 miesiace - nosze go chuscie- kieszonce, ( jak jest senny )Przytula sie i usypia. - kiedy kłade go spac - owijam mocno w otulacz, blokuje raczki - jak sie wybudza za wczesnie, wlaczam mu szumy z lampki nocnej - jak sie zanosi z placzu a nie wiem czy robi to dlatego, ze go cos boli czy ze zmeczenia- probuje go wyciszyc wedlug metody dr. Karpia. ( mozna w Ineternecie porzeczytac jak ). Caly miescia zajeło mi nauczenie sie uspokajania i reagowania na potrzeby dziecka, ale teraz nie mam zadnego problemu. Potrafie go wyciszyc czy uspic w 2 minuty. ALE moje dziecko raczej nie ma kolek, wiec łatwo go po prostu uspokoic.

Gość gość
Katarzyna Wasniewska jaki masz sposób ? podziel się z nami ;))

Gość gość
upuuppuuuuuuuuup