Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość gość

Aquafilling bodyline powiekszanie biustu

Polecane posty

Gość gość
Ciekawa jestem czy lekarz oddał kase za spieprzenie roboty... Dziewczyna teraz cierpi a rozwiązania nie ma. Tak to jest wciskać ludziom jakies badziewie niewiadomego pochodzenia, naobiecują cuda a potem radź sobie sama

Gość gość
Trwają ostatnie zapisy do BazyModelek.com Panel wiosenny zostaje zamknięty z dniem 31.01.2015r. Pacjentki-modelki NIE PŁACĄ ZA ZABIEGI!!!! Jeśli chcesz jeszcze dostać sie na listę modelek, wypełnij formularz i czekaj na kontakt z naszej strony. W lutym spotkanie konsultacyjne z naszymi specjalistami i pierwsze w tym roku szkolenia dla lekarzy z medycyny estetycznej. kolejny nabór już jesienią 2015r. Liczba modelek ograniczona. Wybieramy te, które zgłoszą się najszybciej. Pozdrawiamy i czekamy na ostatnie zgłoszenia. Zespół BazaModelek.com

Gość sufpatisac1975zhrgd
do gościa - wiesz, właśnie cała sztuka, żeby wybrać takie usługi czy zabiegi, które działają. i wtedy nie są to jednoroczne "zjawiska". powiem ci, że już ponad 7 lat z przerwą na ciążę i karmienie korzystam z lasera sheer light i usuwam nim zbędne owłosienie. powoli, bo bardzo mnie to boli i na każdą część ciała potrzebuję około 5 zabiegów co 2 - 3 miesiące. i jest to moim zdaniem genialny zabieg. tak samo wybielanie zębów lampą - też już od wielu lat na rynku i także jest to doskonała usługa. ja jestem zachwycona i raz na rok inwestuję w biały uśmiech. enermologia - kolejny przykład. korzystam teraz pierwszy raz, ale wiem, że jest dostępna już bardzo długo. jestem bardzo zadowolona z efektów, mimo, że dopiero 6 zabieg z serii za mną. myślę, że aquafilling ma dużą szansę dołączyć do listy dobrych i sprawdzonych zabiegów - bardzo długo nie było nic innego tylko macrolane, który mimo problemu szybkiego wchłaniania i tworzenia się zgrubień, stanowił jakąś alternatywę do implantów, na które nigdy część kobiet się nie zdecyduje z uwagi na ich wady. a aquafilling jest używany z powodzeniem na świecie od paru lat i nie było żadnych tego typu problemów. ja w każdym razie jestem optymistycznie nastawiona. Jasne http://imx.tw/bKSZ

Gość turnvaminpmens1989ugqqp
To dopiero wchodzi do Polski - musiałabyś zapytać kogoś z Czech - tam to jest od kilku lat pozdrawiam Jasne http://smartmobi.info/bbVt

Gość guttsandbonme1977ncoqu
Do aqua aqua: koniecznie zdaj te relcje. Ja tez sie powaznie zastanawiam nad zabiegiem. Pozdrawiam Cie serdecznie i trzymam kciuki Jasne http://cdl.fterceiro.pt/dXwP

Gość esprimelac1973aisyy
Odradzam powiększanie biustu Macrolane. Niby trochę tańszy, ale efekt utrzymuje się rok do maksimum dwóch. Poza tym wiele gabinetów odeszło już od tych zabiegów, ponieważ po Macrolane zauważono powstawanie ziarniniaków. Można się przestraszyć za parę lat jak na badaniu USG piersi lekarz stwierdzi guzki i tylko biopsja może wykazać czy to nowotwór, czy też niegroźny ziarniniak po kwasie hialuronowym. A jeśli chodzi o cenę, to w sumie wychodzi taniej bo efekt utrzymuje się ok 5-6 lat. Bezpieczeństwo? Na razie Aquafilling ma 12 lat badań klinicznych i certyfikat europejski więc jest raczej bezpieczny. Jest alternatywą dla implantów, gdyż wiele pań boi się samej operacji i blizn pooperacyjnych. Sam zabieg możecie zobaczyć na youtube. Jak będziecie miały Panie jakieś pytania dotyczące samego zabiegu to postaram się odpowiedzieć. Pozdrawiam. Jasne http://minihttp.com/eHS4

Gość ephopanut1989qboop
napiszę, napiszę. mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i będę zadowolona. ja miałam zawsze małe B, po dwóch latach karmienia dziecka moje piersi szczęśliwie wyglądają jak nowe, ale przez cały okres laktacji były właśnie rozmiar większe i to było fantastyczne - wszystkie ubrania lepiej leżały, czułam się dużo bardziej atrakcyjna i proporcjonalna. brakuje mi tego. chcę znów mieć ten jeden rozmiar więcej. trochę się denerwuję, tym bardziej, że chyba będę w polsce jedną z pierwszych... Jasne http://descargariso.com/ex9M

Gość aqua aqua
no, wygląda to na reakcję zapalną autoimmunologiczną. przykro mi, że takie masz komplikacje. ale może jeszcze uda się temu jakoś zaradzić? może jakieś leki łagodzące odczyn autoimmunologiczny? może też tak być, że samo się uspokoi? niestety, zawsze takie ryzyko jest, że preparat będzie uczulał.

Gość gość
Trwają ostatnie zapisy do BazyModelek.com Panel wiosenny zostaje zamknięty z dniem 31.01.2015r. Pacjentki-modelki NIE PŁACĄ ZA ZABIEGI!!!! Poszukujemy panie lub panów w wieku 30 – 55 lat Jeśli chcesz jeszcze dostać sie na listę modelek, wypełnij formularz i  czekaj na kontakt z naszej strony. W lutym spotkanie konsultacyjne z naszymi specjalistami i pierwsze w tym  roku szkolenia dla lekarzy z medycyny estetycznej. kolejny nabór już jesienią 2015r. Liczba modelek ograniczona. Wybieramy te, które zgłoszą się najszybciej. Pozdrawiamy i czekamy na ostatnie zgłoszenia. Zespół BazaModelek.com

Gość gość
Aqua Aqua jak zwykle wie wszystko lepiej od lekarza. Przecież dziewczyna pisze ze lekarz rozłożył ręce o nie wiec co to

Gość gość
Naoglądała się dr Hausa i stąd te diagnozy. Reakcja autoimm dotyczy własnych tkanek /np. wole Haschimoto/ a nie plastyku w cyckach To może być tylko forma reakcji zapalnej

Gość gość
Aqua, dlaczego piszesz, ze nikt tu wiecej nie wspominal o grudkach w piersiach? Ja sama osobiscie o tym pisalam. Zabieg robilam w lutym zeszlego roku, a grudki nadal mam. Moze juz nie az tak wyrazne, ale nadal wyczuwalne. Na poczatku to byla masakra. Duzo masowalam, ale pozbylam sie juz zludzen, ze te grudy sie rozejda. Teraz tylko bede czekac, az preparat sie wchlonie. Juz go troche ubylo, wiec nie opowiadaj tez, ze jest to rozwiazanie Twoim zdaniem permanentne. Ja rozumiem, ze jestes zadowolona z zabiegu, ale przestan mydlic dziewczynom oczy i udawac, ze Aquafilling nie ma zadnych negatywnych skutkow. Jak tylko ktos wspomni o jakiejs wadzie tego preparatu i to z wlasnego doswiadczenia, Ty na niego naskakujesz i go wyszydzasz. Masz klapki na oczach i tyle.

Gość gość
I jeszcze jedno - Aqua, taka bylas pewna, ze w razie komplikacji preparat mozna bardzo latwo odessac. I co Ty na to co napisala dziewczyna powyzej? Lekarz probowal to odessac, ale sie nie udalo. Czyli pewnie pozostaje tylko wyciecie chirurgiczne, a tu juz dochodzi kwestia blizn, bolu, gojenia sie, rekonwalescencji i byc moze kolejnych komplikacji...

Gość gość
Niedługo sie okaże ze Aqua jest jedyna zadowolona z zabiegu

Gość gość
W składzie poliamid czyli praktycznie to samo co w preparacie aquamid Dlaczego o auafilingu pisze się ze bezpieczny a o aquamidzie, że nie???? Chyba ma dobrą reklamę, bo skład identyczny jak aquamidu chyba jest. Ciekawe jak to będzie z tym aquafilingiem po 10 latach?

Gość gość
Doczytałam i poliakrylamid oraz poliamid to ta sama grupa tzw. poliamidów!!! Czyli jest to to samo praktycznie. Być może tylko o innej gęstości itp. Aquamid uważam za preparat ok, ale z wysokim ryzykiem powikłań, pisze jako pacjent który go posiada ponad 10 lat i z dkładną starannością śledził informacje medyczne na temat. Preparat dobry jeśli komuś zależy na trwałej rekonstrukcji czy wypełnieniu tkanek. Po pierwsze preparat stały, do 10 lat i nawet na dłużej ponieważ poliamidy nie ulegają degradacji jak kwasy hialuronowe. Trudno jednoznacznie przewidzieć czy dany organizm go wchłonie za te 15 lat czy nie. Więc jak się raz ostrzyknie to nie ma zbyt możliwości poprawki lub zmniejszenia rozmiaru. Istnieje ryzyko uczulenia, a także ryzyko wystąpienia grudek nawet w kilka lat po ostrzyknięciu. Zdarzały się także stany zapalane i inne zgrubienia, przemieszczenia nawet w kilka lat po podaniu. Tego typu zabieg nie jest niczym nowym!!!! Poczytajcie o tym bo w chinach, Azji już od dawna takie cos podawano do piersi czy łydek i mieli z tym masę komplikacji i trudności w usunięciu. To nie jest demagogia a fakty więc nie rozumiem czemu nikt o tym nie uprzedza a wciskają wam od lat znany preparat z masą możliwości ubocznych jako bezpieczną nowość. Skandal! Każdy powinien wiedzieć co sobie podaje.

Gość gość
Przeczytaj pierwsze strony . Piszę się tam o dosyć istotnych problemach

Gość gość
Piszę się tam dużo, wybacz nie będę się domyślać o co Ci chodzi, więc zadam pytanie o jakich problemach i co to ma do mojej wypowiedzi? Co do kwasów w piersi ja ich nie polecam, ale wkurzyło mnie że tak się wciska klientowi zwykły hydrożel z jakąś demagogią że to bezpieczna nowość, a jest o stary preparat i do tego z wysokim ryzykiem tyle ze z nową nazwą :) Jeśli ktoś jest zainteresowany pewną ciekawostką na temat delikatnego rozpuszczenia aquafilingu to z chęcią napiszę.

Gość gość
Napisz prosze o tej ciekawostce :) Ja zrezygnowałam z aquafilling w ostaniej chwili, miałam zle przeczucia i teraz widzę ze dobrze zrobiłam

Gość gość
Mnie poinformowano ze preparat jest od 10 lat więc nie czuje się oszukana - na pewno nie jest to rozwiązanie permanentne i stały wypełniacz - nie jest to to samo co aquamid

Gość gość
Pisząc na pewno podaj analizę składu, dokładną najlepiej. Ze wszystkimi parametrami gęstości cząsteczek poliamidu Bo wg składu to skład ma jak aquamid, czyli woda plus poliamidy i z tego co piszą dziewczyny podobne powikłania daje, grudki, stany zapalne, niemożliwe odessanie. Aquamid to tylko nazwa hadlowa, w innych państwach miał nazwę np. hydrożel i też był na 10 lat, tzn. tyle gwarantują a potem może go nieco ubyć. Z tego co podaje producent aquaifilngu to poliamidu jest 2% wiec tyle samo co w aquamidzie preparacie permanentnym, ciekawi mnie w czym tkwi różnica? Nigdzie nie ma podanych szczegółowych danych a być powinno. 2% poliamidu to dużo. Tak czy inaczej, żele poliamidowe w piersi i łydki to nie jest żadna nowość. A zdecydowanie coś nie do końca bezpieczne. Te produkty nie ważne czy na 5,10 czy 100 lat niosą ze sobą ryzyko i nie powinny uchodzić za bezpieczne i nieuczulające, bo to kpina. Starczy poczytać specyfikację poliamidu , jak oddziaływać może na nasze ciało. A ty się ciesz, ze nie masz uczulenia i ze ci preparatu nie odrzuciło co się czasem zdarza z każdym preparatem opartym na poliamidach.

Gość gość
Dziewczyny - problemem są w tym preparacie wolne monomery .Pisałam /może trochę chaotycznie na początku/ co może się stać Problemy zaczną się na 100 % raz prędzej raz póżniej A woda woda wyśmiała te posty . Wymądżam się bo znam się na tym

Gość gość
Mi ten preparat "śmierdzi" na pewno nie powinien być wg mojego odczucia ( subiektywnego) rozpowszechniany jako extra bezpieczny bo poliamidy mogą, nie muszą co prawda ale jednak uczulają czasami. Co to są te wolne monomery? Czy wiąże się to z poliamidem? Zastanawia mnie czy aquamid również je zawiera? woda woda....ah wiem, że na tego typu forach roi się od autoreklamy, naganiactwa i innych tego typu.

Gość gość
To prawda , preparat jest bardzo cieżko usunac ta sama droga ktora została podana. Chciałam usunac guzki przy pachach i nie udało sie ich Odessac, a co dopiero odessać całość. Po tym jak spytałam lekarza czy jest taka mozliwosc usłyszałam odpowiedz- "teoretycznie tak, w praktyce nikt u nas tego nigdy nie wykonywał i nie moge ręczyć za efekt". No cóż pozostaje mi przyzwyczaic sie do tych guzków i czekać az sie zmniejsza a wkoncu mam nadzieje kiedyś znikną. Ogolnie podsumowując , nie poddalabym sie temu zabiegowi gdybym wiedziała ze tak sie skończy to wszystko. Napewno zrobiłabym implanty ktore moze sa bardziej inwazyjne ale przynajmniej sprawdzone. Zycze powodzenia wszystkim dziewczynom ktore zrobiły zabieg i tym ktore rozważają decyzje o zrobieniu aquafillingu. Trzymam kciuki.

Gość gość
No tak, znam wiele dziewczyn które implanty wyjmują bo po latach chcą mieć mniejsze czy ogólnie piersi opadły po ciążach i trzeba skorygować. Z implantem można zrobić wszystko a tu raczej nic.... A patrząc na skład to preparat może utrzymać się dużo dłużej nic 10 lat Tak czytam i czytam wypowiedzi aqua aqua , jak pisała że to takie oewne i w ogóle bo z 2001 roku preparat.....hahah, a jak było z implantami PIP...nowość na rynku, certyfikaty miały i co? Wadliwe, wszystkie do usunięcia. To że coś jest nowe nie znaczy, że pewne. Sprawdzone to jest dla mnie coś co jest na rynku 30 lat.....a nie 12, 12 letnie badania kliniczne w przypadku preparatów zawierających niewchłanialne związki jak poliamidy są mizerne.

Gość anainuan
Ja też byłam zdecydowana na ten aquafiling bo na konsultacji lekarz mi tak zachwalał...ale w ostatniej chwili się rozmyśliłam...i chyba dobrze zrobiłam :) zdecydowałam się na implanty :) tyle samo kosztuje co aquafiling a przynajmniej efekty lepsze :)

Gość gość
Polimer składa się z monomerów , cudownie jest jeżeli wkładają ci tylko polimer ale niestety zostają też jego składniki czyli monomery i tu zaczyna się problem , Co o tym powiesz woda woda/ inaczej aqua aqua

Gość gość
Aha, więc pewnie aquamid również je posiada, jestem jego posiadaczką już ponad 10 lat i jest ok...ale znam osoby u których nie było ok od początku i znam relacje osób u jakich po latach coś się zadziało. Mówią o tym także publikacje medyczne. Dlatego uważam, że tego typu preparaty nie powinny być z wyboru i stosuje się je np. w rekonstrukcjach kości policzkowych. I dlatego nie zgodzę się jeśli tę metodę aquafilingu uznaje się za lepszą od implantów piersiowych, bezpieczniejszą. Jedyne to metoda jest mniej inwazyjna bo nie wymaga operacji. Dobrze ktoś na początku napisał, że przy dawce 100-150 ml mamy w piersi 6 g poliamidu który nie ulega degradacji i zostaje na zawsze. Warto się zastanowić nad tym nim się tym ostrzykniecie. Swiadomy wybór to podstawa

Gość gość
Dziekuje Bogu ze sie wycofałam, zapisałam sie na zabieg po tym jak Aqua Aqua to zachwalała ale na szczęście wrócił mi rozum

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się