Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jalwkaw

w jakich chusteczkach nawilżających do pupy najmniej chemii

Polecane posty

Gość jalwkaw

? czy chusteczki i pampersy są jednej maści jeśli chodzi o skład? znacie moze bardziej eko pampersy i chusteczki?

Gość gość
wszpitalu na sali była za mna dziewczyna ktorej córka juz w 2 dzien miala straszne uczulenie, do tego odparzenia, a uzywalam firmy pampers, przyszly polozne i jednoglosnie mowily o dada z biedronki, maz leciał od razu, przy ich wypisie sladu prawie juz nie było....

Gość gość
wg mnie Huggies Pure-czysta bawełna nasączana wodą

Gość gość
nie, są lepsze i gorsze chusteczki...ale można się spokojnie bez nich obyć, my nie stosujemy, a dziecko ma już rok, tylko duże waciki plus woda.

Gość gość
mimo ze moj maluch nie mial zadnej allergii to tez sie zdecydowałam na dada

Gość jalwkaw
no tak najchętniej nie kupowałabym żadnych tylko właśnie wacik i woda ale woda w blokach z chlorem może byc gorsza niz te chusteczki :/

Gość gość
no ale przecież też będziesz kąpać w tej wodzie z kranu? ;). zawsze możesz też przegotować.

Gość gość
jejku bez przesady,ile razy dziennie uzywasz tych chusteczek. Nie ma co przesadzac.

Gość gosciowa22
Moja corka wychowala sie praktycznie bez chusteczek : bawelniane waciki i woda. Chusteczki uzywalismy tylko na wyjscia.

Gość gość
Babydream z Rosmana mają dobry skład. Huggies Pure też są super pod względem składu, ale mnie nie pasowały - są suche i się rwaly.

Gość gość
Zależy z czym je jesz, ale jak popijesz mlekiem, to zneutralizujesz chemię.

Gość gość
Nie wiem jak skład - nie porównywałam. Cena na pewno różna. Żadne nie powodują uczulenia u mojego synka, w upały jak miał odparzenia to wolałam jednak wodę i waciki. Nie polecam tylko cleanic kindii, z uwagi na to, że źle się wyciągają (wyciągasz jedna - druga wychodzi i wysycha; jak przy chusteczkach do nosa :/)

Gość gość
ja używam huggies pure, są rewelacyjne i wcale nie suche

Gość PaniGruszka
Ja chusteczek używałam tylko na spacerze (Dady z Biedronki) W domu płatki kosmetyczne i woda przegotowana .

Gość gość
A dlaczego - woda przegotowana? Kąpiesz też w przegotowanej?

Gość jalwkaw
dzieki, a jeszcze poradzcie mi jaki krem na odparzenia bedzie fajny?

Gość gość
bapanthen... raz dzinnie profilaktycznie i ZERO odparzen :)

krem podałam też pod względem składu. Ale jak pojawi się już odparzenie to może sobie nie poradzić, wszystko zależy od skóry dziecka. Ja na odparzenie próbowałam wszystkiego i jeszcze nie znalazłam złotego środka. Pogorszyło się znacznie po Jonhsons. Ostatnio teściowa posmarowała Małej bo była próbka w torbie, jeszcze taką warstwę zostawiła, że nie mogłam domyć... Wypróbowałam już: sudocrem, mustela, krem z tlenkiem tytanu (Metanium Nappy Rash Oinment), alantan dermolone z wit A, alantan dermoline z wit F. Skuszę się chyba teraz na linomag i na Alipika krem.

Gość jaajkcie
Klauddynka a może spróbuj na odparzenia naturalny puder dla niemowląt 250 gm mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej z 1/4 olejku z lawendy lub po prostu maść z wit. A

Gość gość
Ja kupilam kiedys chusteczki (nie pamietam juz nazwy) ale niby ekologiczne,naturalne bez chemii gdy jednak raz wytarlam do nich swoje rece ,a pozniej wlozylam je do ust smak byl tak nieprzyjemny i kwaskowaty ,ze zastanawialam sie czego do nich uzywaja.Od tej pory nie uzywalam mokrych chusteczek kupowalam suche i sama sobie je nawilzala zwykla woda. Do chusteczek musza dodawac Chemie inaczej w tak zamknietym opakowaniu wilgoc spowodowalaby ze chusteczki zaczely by plesniec .