Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MOJE DZIECKO SKOŃCZYŁO ROK I NIE CHODZI SAMO

Polecane posty

Gość gość

czy cos jest nie tak???

Gość gość
nie martw sie, nie wszystkie dzieci przed 1 r.ż chodzą, ale fakt,ze większość, moja poszła w 13 m-cu i smiga:)

Gość gość
Ma jeszcze z pol roku na nauczenie sie :)

Gość Coś nie tak jest z tobą
Żal ci że się pochwalić nie możesz że dziecko jest naj???! Koleżanki dziecko już pewnie chodzi i to cię boli :( to może się zorientuj w temacie że dziecko ma czas do 18miesiąca aby zacząć chodzic.

Gość sweet love child
Powód do zmartwień miałabyś gdyby miało dwa lata i nie chodziło :) Moja miała 15 miesięcy jak zaczęła chodzić. Chociaż zaraz się tu zleca mamuśki, mądrzejsze od lekarzy i będą Ci wmawiać, że z dzieckiem coś jest nie tak ;)

Gość gość
No tsk,to na pewno dlatego,ze zaszczepilas dziecko:P

Gość gość
Moje tez nie chodzilo. Zaczelo dopiero dwa miesiace pozniej.

Gość gość
to przez to, ze krotko karmilas piersia, ewentualnie dajesz dziecku jedzenie ze sloiczkow, lub nie rodzilas naturalnie :P a tak powaznie- moj syn mial 13,5 msca jak zrobil pierwsze kroczki, a do chodzenia jeszcze bylo daleko, wiec ja bym sie nie martwila

Gość sweet love child
Tak, to na pewno od szczepień ! :) i pewnie od mleka modyfikowanego ;) bo to przecież opóźnia rozwój dziecka ;) no bo jak to tak? Mając rok to powinno już biegać, skakać i wziąć udział np w maratonie ;)

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] Coś nie tak jest z tobą Żal ci że się pochwalić nie możesz że dziecko jest naj???! Koleżanki dziecko już pewnie chodzi i to cię boli smutas.gif to m..... xxxxxxxxxxxxxxxxx ty to jednak idiotka jestes:D przed kim mam sie chwalić:D jak koleznek dzieci juz do podstawowki chodzą lub gimnazjum:D

Gość gość
Mój zaczal jak skonczyl 11 miesięcy,ale jak bylam na bilansie lekarka powiedziala ze dzieci maja czas do 18 miesiąca by chodzic wiec nie martw sie na zapas,widocznie nie jest jeszcze gotowy.

Gość gość
pytam, bo mama mowila,ze ja chodzilam majac 9 m-cy, brat 10, kolezanek dzieci z tego co rozmwaialam tez jakos przed rokiem, ale pocieszyłyście mnie, dzięki🌻

Gość gość
mój chodzil tez nie na rok,ale 2 miechy później i nie było problemu

Gość gość
ale jak rozumiecie "chodzenie"? moja ma 12 miesiecy i chodzi przy meblach - bokiem albo przodem, trzymajac sie jedna reka, albo z pchaczem do przodu. to podpada pod chidzenie czy musi samo bez trzymanki?

Gość gość
prawda jest taka, że im wiecej dziecko raczkuje tym mniejsze ryzyko dysleksji.. a jak juz zacznie chcodzic to ciezko ci je bedzie namówic do raczkowania. My mamy zalecone 15 min raczkowania dziennie i nieźle sie musze napocic zeby takie zabawy wymyslać bo mała chce tylko biegac. Ciesz się zamiast martwic.

Gość gość
mi chodzi o chodzenie bez przytrzymywania sie, zrobi 2-3 kroczki i siad:) przy łż=óżku czy meblach chodzi, ale pokoju nie przejdzie:)

Gość gość
Ja chodzeniem akurat okreslilam kiedy sam zrobil pierwsze kroki (11 mies.)bez trzymania sie mebli czy pchacza,bo przy meblach zaczal wcześniej.

Gość gość
no to moja ma rok i bez trzymania tez nie chodzi - na to czas jest do 18 miesiecy.

Gość ojtammmmm
Moja córka zaczęła chodzić w wieku 16 miesięcy.

Gość gość
Mój umiał a nie chodził. Jak go zawołałam to podszedł ale tak to wolał raczkować, wygodniej mu było i szybciej. Ale jak poszłam z nim na plac zabaw a tam dzieciaki biegały to po prostu wstał i z nimi chodził. Miał 13 m-cy

Gość gość
no i? moja poszła 3 tygodnie po pierwszych urodzinach. Koleżanki córka jak miałam 14 miesięcy. To zupełnie normalne.

Gość gość
moje jak nie chodziły po roku to tylko teściowa szalała a mi się to podobało te jej biedne spazmy ale w końcu zaczęły chodzić i po zabawie kto powiedział że chodzić musi zacząć w rok to tak samo jak z sikaniem w pieluchę mi teściowa kazała na nocnik sadzać jak miało 4 miesiące że niby musi się przyzwyczaić paranoja

Gość gość
Ciesz się, pierwsze kroczki wywołują wzruszenie, ale tysiąc pięćsetny zakończony po raz kolejny na ścianie, kancie stołu czy krzesła sprawia że masz ochotę słodkie maleństwo związać :D Mi bardzo szybko przeszła uciecha z tego że mały chodzi sam- już fajnie opanował raczkowanie, chodzenie przy meblach, nie przewracał się, nie obijał buzi, a tu od nowa to samo... A tak z punktu widzenia zdrowia- tak jak piszą, do 18. miesiaca ma czas...

Gość gość
Nie martw się. Powody do niepokoju po ukończeniu 18 m-cy. Moja córka zaczęła chodzić w wieku 15 m-cu. Raczkować 11 m-cy. Wszystko w swoim czasie. Nie należy wymuszać na dziecko chodzenia. Kupować chodzików bo to więcej szkody niż pożytku.