Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stttefek

Ile miesięcznie kosztuje ubezpieczenie zdrowotne dla bezrobotnej osoby

Polecane posty

Gość stttefek

Witam. Mieszkam już 8 lat w UK i nie znam obecnych realiów w Polsce. Mój serdeczny przyjaciel anglik poznał w sieci uroczą polkę jakieś 1,5 roku temu. Szybko sie zakochali, on był już u niej z 5 razy, ona tutaj dwa... Miała do niego zjechać na stałe zaraz po skończeniu studiów (w zeszłym roku). Okazło sie jednak, że ma problemy zdrowotne i musi jeździc po specjalistach, co w Anglii kosztowałoby fortunę. Leczy sie więc w Polsce. Niestety (jej wersja) po skończeniu studiów nie przysługuje jej już darmowa opieka medyczna i musi płacić miesięcznie 600zł ubezpieczenia zdrowotnego. Do tego leki i polska bieda, więc co miesiąc on przelewa jej kasę. Nie przyznaje mi sie ile, ale myslę że ze 1,5-2 tys pln. Troche mi sie w to wszystko nie chce wierzyć, ale on mi tłumaczy, że nie znam realiów, bo dawno byłem w kraju i sytuacja się pogorszyła. Może mi ktos na świetlić sprawę? z góry dziękuję i pozdrawiam

Gość gość
Jeżeli jest bezrobotna, to po zarejestrowaniu w urzędzie pracy przysługuje jej ubezpieczenie za free.

Gość gość
600 pln to realna kwota za ubezpieczenia. Nie wiem tylko co za leki mialaby brac za reszte. Gosc ja zwyczajnie utrzymuje. Za 2k gdzies w d***e da sie normalnie zyc.. i jeszcze miec kolezke bezrobotnego na boku :-/.