Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

partner choleryk

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Witam Wszystkich. Jestem w zwi膮zku, generalnie udanym, ale... m贸j partner jest cholerykiem i musz臋 przyzna膰, 偶e ci臋偶ko mi nad tym przej艣膰 do porz膮dku dziennego. Mamy 2-tygodniow膮 cudown膮 c贸reczk臋 i jak to po porodzie jestem uziemiona z Malutk膮 w domu...a m贸j partner, no c贸偶 w dzie艅 praca, po po艂udniu praca i wieczorem r贸wnie偶 milion spraw do za艂atwienia...a ja pieluchy, karmienie i prace domowe. Nie buntuj臋 si臋 z tego powodu, ale dzi艣 mieli艣my wyk膮pa膰 Ma艂膮 razem, zrobi艂am obiad i wszystko by艂oby super, ale pies wywr贸ci艂 szklan膮 butelk臋 na pod艂odze i ten si臋 tak zirytowa艂, 偶e zostawi艂 wszystko 艂膮cznie z obiadem i ca艂ym ba艂aganem i wyszed艂 z domu nie szcz臋dz膮c mi s艂贸w pogardy jak ustawi艂am butelki... brak mi s艂贸w, a na dodatek jestem uziemiona i sama nie wyjd臋...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Wierz to sie nie zmieni

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wiem....mam ju偶 36 lat i znam zycie, ale strasznie czuje si臋 z tym bezradna, przecie偶 nie pierdykne drzwiami i nie wyjde z domu z noworodkiem...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dlaczego nie? zas艂ugujesz na szcz臋艣cie, a chyba szcz臋艣liwa nie jeste艣

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Rozmowa ,rozmowa ,rozmowa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wlasnie tez mam takie zdanie na ten temat i naprawd臋 nie wiem jak przemowic mu do rozumu, mo偶e cos mi doradzicie, bo rece opadaj膮...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
@Moorland Te twoje rady to o kant .... pot艂uc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
facet=swinia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
baba = locha

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
w艂a艣nie odno艣nie szcz臋艣cia to jestem baaardzo szczesliwa, jako kobieta i matka, nasze dziecko jest anio艂kiem i z nim tez jestem szczesliwa, pomijaj膮c takie momenty jak ten opisany powy偶ej...generalnie plusy przewazaja minusy, ale cz艂owiek dazy do doskonalosci, a z tym kompletnie sobie nie radze, bardzo mnie te jego wybuchy osobi艣cie dotykaj膮, tym bardziej, ze jestem bardzo spokojna osoba

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to nie jest normalne zachowanie, powiniec udac sie do specjalisty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ty lepiej d膮偶 do zno艣nego 偶ycia. Doskona艂o艣膰 zostaw Bogu.

Udost臋pnij ten post

no tak, beznadziejna rada wymaga膰 od kogo艣 panowania nad sob膮. Tutaj nic nie mo偶na zrobi膰 poza tym - on sam musi si臋 zmieni膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
@Moorland Radzi艂a艣 jej rzuci膰 go. Z nowowrodkiem na r臋ku. :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hejhejka
a niech go cholera we藕mie ....na to cholerstwo mo偶na tak : ja cho膰 nature mam spokojn膮 dla w艂asnej satysfakcji robi臋 mu to samo, wybucham, nawyzywam a potem przepraszam 偶e mnie ponios艂o. Robi臋 to gdy wytworzy si臋 analogiczna sytuacja w kt贸rej on wy偶y艂 si臋 na mnie, 偶eby poczu艂 jak to jest. Musz臋 powiedzie膰 偶e m膮偶 coraz rzadziej wybucha, jakby rozwa偶a艂 czy to naprawd臋 jest pow贸d do psucia sobie nerw贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
znosne zycie to ju偶 mam, ale dlaczego nie probowac naprawi膰 czegos, co jest niezno艣ne:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ci powiem
A cz臋sto ma te wybuchy? Czy wtedy jest agresywny?

Udost臋pnij ten post

powiedzia艂am, 偶e mog艂aby wyj艣膰 - np. zabra膰 dziecko na spacer i odm贸wi膰 rozmowy do p贸ki on si臋 nie uspokoi. Nie dorabiaj sobie, "go艣ciu".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie jest agresywny, no nie w stosunku do mnie, czasami zdaza mu si臋 np. rzucic komorka o podloge lub myszke od kompa urwa膰 z kabla, ale ja mu wtedy schodz臋 z drogi...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
na razie to on wyszed艂, a ja musze wykompac Malutka, nakarmi膰 i polozyc spac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wyk膮pa膰, tak to si臋 pisze lew膮 reka, z dzieckiem przy cycu:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nerwica jak nic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
takiego sobie wybralas

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
@Moorland Nie odwracaj kota ogonem.

Udost臋pnij ten post

nie odwracam, wyj艣cie z domu to akurat dobry spos贸b na choleryka, ma czas och艂on膮膰, a jednocze艣nie jest postawiony w sytuacji gdzie sam nie mo偶e uciec.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ci powiem
A zawsze taki by艂 czy teraz po porodzie taki choleryk?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Te偶 mam takiego chama. Rozedrze mord臋 i za chwil臋 uwa偶a 偶e wszystko ok. Nie jest ok. bo jemu przechodzi a ja cierpi臋 przez tydzie艅. Bardzo 偶a艂uj臋 偶e dopiero teraz, po latach odwzajemniam si臋 tym samymn, ale co u偶y艂am z nim to u偶y艂am. Tylko ja mia艂am co innego na wzgl臋dzie 偶eby cicho siedziec, ale nie warto, wierz mi. Nie pozw贸l sob膮 pomiata膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wykapalam Malucha i mam znowu czas na przemy艣lenie wszystkiego...zawsze taki by艂, dziecko nic nie zmienilo...tez umiem krzycze膰, ale nie potrafie teraz przy Maluszku, kt贸ry wychwytuje emocje i podniesione glosy, przynajmniej tak mi si臋 wydaje:)

Udost臋pnij ten post