Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylematy dylematy

czy to ma sens

Polecane posty

MUSIALAM WYJECHAC !!!- a jak przyjechalam to on sprzedal dom i ............. juz sie nie spotkalismy - andrzej gdzie jestes !!!!!!!!!!!!

widze, ze czesto jestem wywolywana do tablicy :-P .To moze jeszcze raz wytlumacze , w jaki sposob zinterpretowalam wypowiedz naszej autorki . 1-znaja sie dlugo , od 3 miesiecy razem 2-bedac na stopie przyjacielskiej bardziej sie staral 3-czlowiek(ON) , ktory nie zyje na czas , czas jest dla niego kwestia plynna, w zyciu codziennym ogromna wada 4-nigdy nie wiadomo , jak spedzi popoludnie autorka, bo kolega nie raczy ugodnic tej kwestii i zadzwonic , czyli gdzies w podswiadomosci jest "czuwanie", a noz bedzie dzwonil i moze bedzie chcial sie spotkac 5-laskawie po 22 ej dzwoni , ze dzis nie przyjdzie , o rany o tej porze idzie sie odpoczywac, przed dniem jutrzejszym i praca , byc moze odpowiedzialna 6-trudno zaplanowac sobie czas samej, nigdy nie wiadomo , kiedy nie bedzie sie zapchajdziura na jego mozliwosci, checi i nude 7-rozmowa byla juz z nim 2 razy na ten temat, nie kumaty w zab nadal 8-sprawy rodziny stawia , jako piorytet (ok-ale bez przesady , zakupow nie trzeba robic dzien w dzien siostrze , tym bardziej , ze nie zawsze sa konieczne itd) 9-intuicja kobieca podpowiada jej , ze cos nie klapuje tu i ma obawy , czy to ma sens ( kobieca intuicja nie powinna byc bagatelizowana ) Dla mnie milosc, zakochanie to jedno ; a poszanowanie drugiej osoby tzn jej czasu, pragnien i wizji zwiazku inna sprawa Dla mnie jest lekcewazacy i malozdyscypolinowany Mozna czekac , az dorosnie , zmieni postepowanie, odpepi sie od rodziny ale mozna stracic kilka lat i zostac z wiecznym" dzidziusiem "przyssanym do mamy i siostry. Zalezy jaka ma sie wyp***oc psychiczna , cierpliwosc i chcec poukladania chlopca w doroslego mezczyzne . Gdyby autorka miala lat 19-20 to mialaby duzoooo czasu , majac 26 czas jest szybszy i warto wsiasc do pociagu ,a nie zostac we Wloszczowej na peronie w ciemnym polu .Samej i grzebiacej wsrod znudzonych mezusiow , rozwodnikow z wilczym biletem , wolnych ale takich, ktorych nikt juz nie chcial Kto sie ze mna nie zgadza -absolutnie ma takie prawo , ja panaceum na madrosc nie mam, jedynie moje doswiadczenie zyciowe tak ten probblem widzi. Pozdrawiam adwersarzy , bo zawsze uwaznie czytam wypowiedzi innych i to sklania mnie do przemyslen.Dziekuje za to.

Gość gość
Eleene i zgadzam sie i nie zgadzam. ;) Ustalmy fakty: chlopak zle robi, brzydko, nieladnie. Autorka zastanawia sie czy jemu zalezy. I to jest chyba jej glowny problem. Moze mu zalezy a moze nie. Tego nie wiemy. A chyba ja to najbardziej nurtuje. jesli nie zalezy to sprawa jasna. A jesli zalezy to musi mu lopata do glowy naklasc czego oczekuje. Nie dziwie sie nawet, ze na zakupy z siostra jedzie itd. Jesli byl dlugo sam to przyzwyczail sie do takiego zycia. To powinno sie zmienic w miare jak bedzie sie angazowal w zwiazek. Poki co moze nie do konca jest zaangazowany (nie mylic z tym, ze mu nie zalezy) Pewnie sobie chlopak nie zdaje sprawy, ze takie zachowanie lekcewazy autorke. Naprawde wielu ludzi robi dziwne zle rzeczy a nawet tego nie dostrzega.

Gość gość
czizas co sie nie wypowiem to Ty sie smiejesz;p co znow zle napisalam?

Gość gość
Wczoraj cos napisalam, ze "opadlo" i tez smiech z Twojej strony szedl;p

Gość dylematy dylematy
dzięki za komentarze i spojrzenie z boku ;) sprawa jest do przemyślenia, temat do przegadania. Zobaczymy co on na to, moze sam dojdzie do wniosku że rzeczywiście to nie to i się rozstaniemy...

Gość gość
Ale napisz czy bywal w zwiazkach.

mowisz : lopata klasc -ok. Mozna , pytanie jak dlugo? Rozmowa byla 2 -krotnie , a efekt jest grochu o sciane . Mozna wszystko , tylko czy to ma sens ? Doroslego chlopa badz, co badz wychowywac , jak mu to lata kolo nosa ? To nie jest dzis poznana osoba , to osoba , ktora autorka zna i byla w relacjach kolezenskich .Czyli wie , jakie autorka ma podejscie do relacji partnerskich , bo przyjaciele rowniez rozmawiaja na takie tematy Jak chce autorka niech bierze lopate , mlotek i wali do glowy .Powodzenia :-)

Gość gość
Mozna , pytanie jak dlugo? Rozmowa byla 2 -krotnie , a efekt jest grochu o sciane . Mozna wszystko , tylko czy to ma sens ? Doroslego chlopa badz, co badz wychowywac , jak mu to lata kolo nosa ? Znamy sytuacje tylko z jednej strony, opowiedziana przez autorke. Nie wiemy jak ta rozmowa wygladala. Skoro znaja sie od lat i zdecydowali sie na zwiazek to autorka musi ta osobe bardzo lubic i szanowac. Za malo danych nam podala do doglebnej analizy. ;)

Gość dylematy dylematy
był w związku jakieś 7 lat temu, który trwał kilka lat. Właśnie nie chcę na nim niczego wymuszać i mu zrzędzić. Sądziłam, że jak na kimś człowiekowi zależy to mu to pokazuje. A ja czasem po prostu czuje się jak jego zapełniacz czasu. Rozmawiając z nim poprzednio powiedział, że potrzebuje czasu żeby sie przyzwyczaić, że mu zależy. Zasugerowałam mu, że albo mu nie zalezy albo nie umie być w związku. Stwierdził, że może nie potrafi.

Gość gość
Nie wiem, ale moj znajomy tez tak mial. Dluuuuuuuuuuuugo sie otwiera, ale potem wszystko jest ok i pieknie ;) Tak maja indywidualisci i samotnicy. Nie znaczy, ze kochaja mniej. Ja mialam chlopaka ktoremu zalezalo cholernie mocno, czulam to widzialam ;) wypalil sie po pol roku. :) Teraz doceniam kazde drobne gesty ;) 7 lat temu byl w zwiazku, zdecydowal sie po tylu latach na bycie z Toba, wiec musi mu zalezec. Moze mniej niz Tobie, ale kwestia czasu kiedy caly w to wejdzie. jestesmy rozni -pamietaj

Gość dylematy dylematy
a jednak nie było warto