Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niechcegłodować

mam 100 złotych na jedzenie na miesiąc co nakupić żeby nie umrzeć

Polecane posty

Gość gość
"Kup zgrzewke wody." Serio ktoś radzi, żeby przy budżecie 100zł na miesiąc kupować wodę? :D :D :D

Gość gość
wazna czy jestes osoba szczupla,czy masz nadwage..w tym drugim przypadku na warzywach dieta wyszlaby na zdrowie

Gość gość
gdzie mozna kupic takie tanie ziemniaki po 20 gr,u mnie na rynku sa po 1,50 najtansze

Gość gość
dobre sa diety jednoskladnikowe jednego dnia jesz 1 kg jablek,drugiego ziemniakow,trzeciego sam ryz, i tak podobnie

Gość gość
20.14 a co niby ma pic? Kranowe? Ja np. mam ochydna kranowke i musze kupowac wode do picia wiec sie nie dziw.

Gość gość
Przejdz na diete nic niejedz najtaniej ci wyjdzie a 100 przepij zupa chmielowa

Gość gość
"Kranowe?" Tak. Wystarczy przegotować. Jak się ma 100zł na miesiąc to jest idiotyzm. Można też zrezygnować na miesiąc z picia wody i pić tylko herbatę. A ziemniaki niedawno były po 99groszy w Tesco. Jakby się na bazar poszło i kupiło cały worek to by się w tej cenie albo taniej udało kupić.

Gość gość
Przy takim budżecie na śniadania proponuję owsiankę. Płatki są tanie i sycące. Dodasz rodzynki, jakiś owoc według uznania. Owsiankę można zrobić na mleku albo na wodzie, zależy jak lubisz.

Gość gość
Kup kurę . Jak przestanie nieść jaja to będzie rosół

Gość goscAmebka
ryz i sosy za sloika

Gość ArsenZawszeCzerwony
Właśnie kończe taki miesiąc za 100zł. Musze powiedzieć, że ani razu nie byłem głodny-ba!-momentami byłem nawet przejedzeony, zapchany. Nie zaliczam do jedzenia pica, co chyba oczywiste, bo jedzenie to jedzenia a picie to picie i na samą Cole wydałem koło 200zł(2 litry dziennie, czsami jescze wieczorem dokupowałem litrowa Colę). A więc przechodząc do jadłospisu za 100 zł. Aby przezyć miesiąc za 100 zł potrzeba: 1kg ryżu ok.3zł 1kg makaronu ok.2,5 zł 1kg kaszy jęczmiennej około 2 zł 6kg ziemniaków ok.8zł 2kg margarany ok 5 zł 150 bułek około 50zł 10 paczek Chochoszoków ok. 20 15 sosów do potraw jeden po około 50 groszy-około 7 zł, lub kilka sosów gotowych po ok.3 zł. Razem około 100zł. Zostało mi jescze 7 złotych z tej stówy. Nieźle. Jak to jemy? Rano zagtować gar sosu-mamy na 2 dni. Pierwszy tydzień-makaron. 5 bułek dziennie, pół paczki Chocoszoków. Drugi tydzień-ryż. 5 bułek dziennei, pół paczki Chocoszokw. Trzeci tyedzień-kasza jęczmienna, 5 bułek, pół paczki Chocoszokwó. Czwarty tydzień-6 kilo ziemniaków, 5 bułek , pół, paczki Chocoszoków. Zamiast Chocoszoków można kupować krem czekoladowy-400 gr za 2,5zł albo zwykle kulki czekoladowe, można nabyć za 1-2 zł 300 gramów. Także jadłsopsis jest sprawdzony i bardzo sycący-nawet zostało mi jeszcze trochę rużu i kaszy, bo kilogram na tydzień to naprawdę jest aż nadto. Brakowało mi jedynie serków, jogurtów i rybek. Ale bez problemu mogę taki miesiąc powtórzyć-mówię to jako osoba która lubi jeść, objadać się, czy nawet obżerać.

Gość gość
10 kg baniek mydlanych

Gość gość
Idź do Banku Żywności. Są też jadlodajnie przy kościołach dla biednych. Idź do MOPS-u może coś Ci podpowiedzą. Nie wyobrażam sobie takiego życia. Współczuję :-(

Gość gladiator525
Skąd jesteś autorko? Może uda mi się dostarczyć Tobie niezbędne produkty żywnościowe jak i higieny intymnej. Pisz śmiało lub odezwij się na gladiator525@wp.pl Spróbuję pomóc. Wiem sam co znaczy głodować.

Gość gość
15:20 oho troll Morawieckiego radzi polakom jak żyć za miskę ryżu :D

Gość gość
Przeciez to post sprzed 5lat, ludzieeeee