Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lolllllaa

Do dziewczyn ile zuzywacie podpasek w czasie okresu

Polecane posty

Gość Lolllllaa

Bo mi potrzeba 2 opakowan! To normalne? Jak jest u Was?

Gość gość
Ja zuzywam tez cos ok dwoch opakowan.

Gość Grzmihuj
ja nie używam podpasek , ja noszę pasek

Gość gość
ale jakich 2 opakowań? bo są różne , pakowane po10 szt, 20 szt, a są i takie "economy" 40 szt. Ja zużywam około 15 szt.

Gość gość
wlasnie policzylam - 12 sztuk

Gość gość
mój okres jest taki 1 dzień skąpo, 2i3 dość obficie, 4 skąpo, 5 ewentualne plamienie, więc nie zużywam dużo około 12-15 szt.

Gość Lolllllaa
Ja zazwyczaj kupuje te pakowane po 20sz wiec w trakcie okresu (5 dni) zuzywam ok 40 podpasek. Chcialabym tampony ale mam uraz do nich.

Gość gość
Ja zużywam 9 tamponów w czasie okresu.

Gość gość
No ja też pierwszy dzień mam skąpo, drugi, trzeci dość obfity, reszta skąpo lub plamienia, ale mimo wszystko używam około 30 podpasek, bo nie wyobrażam sobie chodzić z nawet niewielką ilością krwi przez na przykład 8 godzin. No nie wiem, jak kto uważa, ale ja uważam, że nawet niewielka ilość krwi na podpasce przecież się psuje i niezbyt miło pachnie, a i bakterie się różne mnożą :P

Gość gość
O rety! 9 tamponów na cały okres?

Gość gość
jakies kosmiczne liczby jak dla mnie. Ja mam okres max 5 dni ale zazwyczaj 4, zakladam podpaskę rano i zmieniam wieczorem i tak jest zabrudzona tylko trochę... Dzięki tabletkom tak mam.

Gość gość
Ja używam tamponów... Idzie mi około 30 szt... Podpaski musiałm niekiedy zmieniać co 30 min... Mam bardzo obfite miesiączki. Jak byłam młodsza bylo jeszcze gorzej.Lało się tak że doczekalam się anemii i pobytu w szpitalu.

Gość gość
Mąż mi założył uszczelke i już nie cieknie

Gość gość
gość: "jakies kosmiczne liczby jak dla mnie." :D To nie kosmiczne liczby, ale zwykła higiena. Jak można nosić jedną podpaskę przez cały dzień, nawet przy niezbyt obfitym krwawieniu?

Gość gość
gosc zakladam podpaskę rano i zmieniam wieczorem i tak jest zabrudzona tylko trochę... OMG!!! Dziewczyno ! A gdzie higiena!? Jedna podpaska na caly dzien!!!? Jezuuuu

Gość Lolllllaa
Dziewczyny Wy mi powiedzcie jak ja mam sie przełamc i wrócić do tamponów?? Miałam 18 lat(teraz 22) spotkała mnie przykra sytuacja. Używałam wtedy tamponow, był wieczor chciałam go wyciagnac zgodnie z instrukcją i sznureczek mi sie urwał!!!! Wszystkimi sposobami chciałam go wyciagnac,nie dało rady. O 22godz wylądowałam na izbie przyjęć i mi go wyciagali.... Masakra od tamtej pory mam uraz:(

Gość gość
No niestety, miałam też taki przypadek, że sznureczek mi się zerwał. Z reguły się to nie zdarza i mi zdarzyło się tylko raz, a używałam tamponów latami, jednak od tamtej pory tak się zraziłam do tamponów, że używam tylko podpasek. Czasem zdarza się felerny tampon, choć bardzo rzadko, ale jak już się trafi, to bywa niemiło.

Gość Lolllllaa
gość No niestety, miałam też taki przypadek, że sznureczek mi się zerwał. Z reguły się to nie zdarza i mi zdarzyło się tylko raz, a używałam tamponów latami, jednak od tamtej pory tak się zraziłam do tamponów, że używam tylko podpasek. Czasem zdarza się felerny tampon, choć bardzo rzadko, ale jak już się trafi, to bywa niemiło. X ja właśnie chciałabym sie przełamać ale nie mogę jakoś....:/

Gość gość
Ja nawet nie planuję się przełamywać po tym cyrku jaki przeżyłam :D Nie ma szans.

Gość gość
jak dla mnie to ułomna jesteś, że nie potrafiłaś sobie sama tamponu wyjąć. wystarczyło poczekać aż porządnie nasiąknie, siąść na klopie i przeć. sam by wylazł. a jak nie, to pochwa nie jest studnią bez dna- ręką można wyjąć. te dzisiejsze kobiety, to straszne ofermy życiowe. izba przyjęć- rety! może jeszcze do przychodni polecisz żeby ci odkleili podpaskę od majtek:D

Gość gość
może kup sobie kubek menstruacyjny- tam nie ma co się urwać, ale jak ty nie potrafisz paluchów do pochwy wsadzić, to pewnie nie poradzisz sobie z aplikacją tego ustrojstwa

Gość gość
Ja zawsze zanim włożę tampon to sprawdzam czy sznureczek dobrze się trzyma - po prostu dość mocno za niego pociągam.

Gość gość
ja tez testuję tampon przed użyciem , ciągnę mocno za sznurek i jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło żeby się urwał.

Gość gość
Ok. 15 szt. Moj okres trwa 4 dni.

Gość gość
Kafe zeszło na psy! Co za debilki tutaj zagladają?! Spadam bo zaraz porzygam sie tymi idiotycznymi postami! Nigdy wiecej nie wejdę na to g***o Kafeteria

Gość gość
ja nie zużywam ani jednej stosuje tylko tampony

Gość gość
Ja mam krótkie i skąpe okresy. Trwają około 3 dni. Maksymalnie 1 paczka podpasek.

Gość fgdgtfdyh
Ja jedną dziennie i jedną na noc .

Gość gość
gość(10:28) "jak dla mnie to ułomna jesteś, że nie potrafiłaś sobie sama tamponu wyjąć. wystarczyło poczekać aż porządnie nasiąknie, siąść na klopie i przeć. sam by wylazł. a jak nie, to pochwa nie jest studnią bez dna- ręką można wyjąć. te dzisiejsze kobiety, to straszne ofermy życiowe. izba przyjęć- rety! może jeszcze do przychodni polecisz żeby ci odkleili podpaskę od majtek". --> Siąść na klopie i przeć? Nieźle masz nasrane we łbie. Nie każda kobieta ma wiadro w pochwie, że tkwiące przedmioty wypadają same i że można włożyć przynajmniej kilka palców, aby złapać tampon, który utkwił w środku. Widać, że masz blade pojęcie o tym, że jak tampon utknie, to wyciągnięcie go to nie kwestia parcia czy próby wyciągnięcia go dwoma palcami. Twoja ułomność gorsza od ułomności tych, które same nie potrafiły usunąć tkwiącego tampona bez sznurka! A jeśli jesteś facetem... to widać jaką studnie ma twoja kobieta, że tak filozofujesz!

Gość Lolllllaa
gosc 10.28 Chyba nie wiesz co mowisz! 2 godz sie meczylam aby go wyjac i nic! W koncu zrezygnowana i zaplakana poszlam z tym do mamy ktora od razu zabrala mnie do szpitala! Bylam wtedy nartolatka to byla dla mnie okropna sytuacja! Nikomu tego nie zycze.