Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy mięso dla niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Mam trochę głupie pytanie. Czytam, mięso do diety dziecka wprowadzać można po 6 miesiącu. To dlaczego mięso w słoiczkach dodawane jest już po 4 miesiącu ??

Gość gość
nie spotkałam się z takimi słoikami, a kupuję sporo. Jeśli takie znalazłaś to jest to spowodowane wyłącznie chęcią zysku firm produkujących taką żywność.

Gość gość
przy karmieniu mm mięso wprowadza się po 4 m-cu czyli w piątym

Gość gość
14:49 - przepraszam za pomyłkę:) mięso wprowadza się po 5 m-cu czyli w szóstym, może widziałaś zupki jarzynowe bez mięsa po 4 m-cu?

Gość gość
poza tym inny schemat jest karmienia dzieci np. w Niemczech a inny u nas, często to widać też na przykładzie słoiczków

Gość gość
babydream- dynia z ryżem i kurczakiem, pasternak z ryżem i indykiem- babydream

Gość gość
babydream- coś tam z wołowiną, już nie pamiętam, chyba marchewka

Gość gość
Babydream-marka niemiecka-niemiecki schemat zywienia niemowlat.

Gość gość
moj ma 4,5 mca i raz w tyg dostaje zupke jarzynowa z miesem z piersi kurczaka.niby wprowadza sie pozniej ale lekarka zalecila mi teraz.

Gość gość
Dla mnie nie został wyczerpany

Gość gość
Ja mam dziecko, które jest głównie słoiczkowe, pokarmy wprowadzałam po 4 mcu, mięso po 5. Z tego co zauważyłam-jeśli kupujesz słoiczki niemieckie, np. rossmann, to te słoiczki są produkowane wg niemieckiego schematu żywienia. Takim oto cudem, teraz moje już 8,5 mca dziecko dostaje spaghetti po bolońsku, które na słoiczku jak byk jest wpisane "po 4 miesiącu" Nie patrz tak dokładnie na to, co po którym miesiącu, bo tak samo pestkowane powinny byćwprowadze później a CHYBA hipp albo bobovita (nie pamiętam) ma śliwkę po 4 miesiącu :)

Gość gość 21 32 17
a u nas nie kazała wprowadzać wcześniej mięsa, tylko dodawać szpinak, na anemię właśnie :/

Gość gość
mieszkam we Wloszech i tutaj tez wprowadza sie mieso i ryby po 4 mcu skonczonym. Do tego oliwe, parmezan, sosy pomidorowy do ryzu i makaronu. Zamiennie do miesa - soczewica, fasola, jako zrodlo bialka.

Gość jak nie zostal wyczerpany
Jak zadalas pytanie,ze skoro mieso po 6,a fakt jest ze po 5,to dlaczwgo sa sloiczki,jak widac,niemieckie,ktore zawieraja mieso.wiec odpowiedz prosta: bo to niemieckie sloiczki wg niemieckich schematow zywienia niemowlat i nie wiem co tu dalej rozstrzasac. Kazdy ma.swoj rozum i mozesz sobie je podawac i przed 4 jak masz chec i sumienie.

Gość Risaralda
no cóż, ja tez sie spotkałam wlasnie ze słoiczkami Holle mięsnymi po 4 miesiącu zycia i cenię tą firmę, ale ja wprowadziłam mięso po 6stym. Kolezanka zgodnie z neimieckim schematem żywieniowym wprowadzala kurczaka własnie w 4tym i dziecko na tym nie ucierpiało w żaden sposób. trzeba się przyglądac dziecku i kierowac się głową i intuicją.