Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PipiLena

zatrucie ciążowe

Polecane posty

Gość PipiLena

Witam, chciałabym prosić o wypowiedz dziewczyny które przeszły gestozę i czy powtórzyła się w kolejnej ciąży. Ja miałam cesarkę w 29 tyg i niestety mój synek żył dwa dni. Chciałabym mieć dziecko ale nie wiem czy mam szansę na to mam już 34 lata i boję się że ta straszna choroba się powtórzy. Chciałabym wiedzieć jak była prowadzona kolejna ciąża i jak się zakończyła???

Gość gość
Ja w pierwszej ciazy mialam zatrucie ciazowe,ale wystapilo ono juz pod koniec calej ciazy tzn.okolo 37tc Na szczescie w pore wykryte i dziecko urodzilo sie zdrowe,przy kolejnych ciazach zatrucie nie wystapilo a mialam jeszcze 3 :) Wspolczuje Ci bardzo straty,ale glowa do gory to ze raz Ci sie przytrafilo nie znaczy ze bedzie tak nastepnym razem.Poszukaj dobrego ginekologa poloznika.Zycze powodzenia

Gość PipiLena
u mnie lekarz zareagował bardzo szybko i trafiłam do szpitala leżałam 2 tyg ale przepływy były złe i musieli zrobić cc ..... Mam pytanie leżałaś w szpitalu czy objawy zaczęły się 37 tyg rodziłaś normalnie czy cesarka?

Gość gość
Objawy zaczely sie wlasnie na poczatku 37tc.Porod mialam wywolywany,ale zakonczyl sie proznociagiem.

Gość PipiLena
A w kolejnej ciąży brałaś jakieś leki na ciśnienie ?

Gość gość
Nie,nic nie bralam wszystko bylo dobrze nie mialam nadcisnienia

Gość gość
dziewczyny a z czego bierze się zatrucie ciążowe i jakie są objawy

Gość gość
U mnie pierwszym objawem bylo puchniecie,spuchlam strasznie i to cala nie tylko konczyny,potem doszlo wysokie cisnienie,a skad sie bierze to pojecia nie mam.

Gość PipiLena
wysokie ciśnienie,białko w moczu i opuchlizna. Nie wiadomo skąd to się bierze, jak szukałam informacji to możliwe że organizm matki zwalcza ciąże traktując dziecko jako ciało obce ale nie wiadomo od czego ta okropna choroba