Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tygodniowe niemowle czy budzić do karmienia

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuję opinii doświadczonych osób. Córka urodziła się 2950 , od 4 doby mała dostaje butelkę 60 ml śpi ładnie 5 godzin po czym ją budzę do następnego karmienia niekiedy budzi się sama co 4 godziny. W dzień dostaje pierś + dokarmiam butelką zjada różnie raz 40 raz 50 ml zależy jak długo jest przy piersi no i tez raz śpi długo 5 godzin raz 4 , 3 godziny. Nie wiem czy budzić ją do karmienia jak śpi powyżej 5 godzin. Myślicie , że jest ok jak robię to tej pory ?

Gość gość
Taki maluch powinien jesc co 3 godz. Waga urodzeniowa wcale nie jest duza. Odpowiadajac na Twoje pytanir oczywiscie ze powinnas budzic na jedzenie

Gość gość
Mój mały też urodził się nie duży (3040) w szpitalu kazali budzić, położna także. Do miesiąca powinno się budzić dziecko, potem jeśli dobrze przybiera na wadze to nie ma takiej potrzeby.

Gość gość
Takie maluchy trzeba karmić co 4 godz. bo dziecku spada wtedy cukier i może w śpiączkę zapaść. Tak powiedziano mi w szpitalu, mój mały miał raz przerwę 5 godz. i nie mogłam go dobudzić,położna kazała go rozebrać do naga,żeby się obudził.