Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przykładowy jadłospis ROCZNEGO malucha

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moja córeczka ma 13 mc jej dzien wyglada tak ze wstaje rano wypija ok 260 ml mleka z kasza nastepnie ok poludnia zje trozke gerberka(kilka lyzjke) po ok godz dowch robie jej obiad z reguly to:ziemniaki, kasza gryczana, marchew z jablkiem, schab gotowany, piers z kurczaka lub ryba, pozniej w miedzy czasie zje jakies owoce , wieczorem kasza z mlekiem i w nocy tez wypija troche mleka . Moje pytanie do was co procz tych wypisanych rzeczy moge jej dawac jeszcze do jedzenia?? Chcialabym jej gotowac cos fajnego i zdrowego ale kompletnie nie mam nato pomyslu ile razy wchodze na neta zawsze znajduje jakies zwymyslane przepisy , chodiz mi o zwykle proste dania ktore szybko mozna przygotowac i mala bedzie mogla sie nimi najesc

Gość gość
z góry przepraszam za literowki

Gość gość
polecam kasze jaglana.teraz na ta pore to super sprawa.mozna z warzywami lub owocami.

Gość gość
ale np z czym moglabym ja zrobic?

Gość gość
i co jeszcze moglabym zaserwowac mojej malej, a zapomnialam tez dodac ze od czasu do czasu zke pomidpra i kromke z odrobina kechupu dla dzieci(wyczytlama gdzies ze dzieci powiny jesc pomidory w kazdej formie)

Gość gość
A gdzie zupa? Gdzie kaszka? Gdzie kanapki?

Gość gość
A ta wieczorna kaszka to jest taka dla dzieci mleczna? Podajesz łyżeczką?

Gość gość
-jogurt naturalny (albo z dodatkiem owoców) -kanapka z wędliną, pieczonym schabem, wędzonym indykiem, twarożkiem, białym serkiem kanapkowym, żółtym serem (troszkę), pastą jajeczną -zupy -budyń,

Gość gość
kaszke z reguly podaje w butelce tyko rozcienczona z zup to rosol i pomidorowa i jarzynowa od czasu do czasu , tzn zupy co 2 3 dni jej podaje

Gość gość
Moj maluch ma dokladnie rok i je juz wszystko z wyjatkiem fasoli i kapusty. Wszystko czyli: Ziemniaki, zupy wszelkiego rodzaju, mielone, schabowe, nalesniki, kanapki, jogurty, roznorakie miesa, desery, pyzy, pierogi,

Gość gość
a czemu podajesz jej wieprzowine i kurczaka? przeciez to same hormony. moja je krolika i cielecine.

Gość gość
jeżeli króliki są ze sklepu, to też były karmione paszami.... a cielaczki pewnie też nie są na samym krowim mleku... no i ciekawe jak były karmione krowy.... nie ma co popadać w przesadę. Dziecko mające 13 miesięcy może jeść już prawie wszystko razem z dorosłymi. W tym prawie zawarłabym grzyby, potrawy smażone, napoje gazowane

Gość gość
Moja coreczka tez ma 13 miesiecy i daje jej takze - kisiel, budyn - kanapki z dobra wedlina, ogorkiem lub pomidorem, twarogiem, zoltym serem - na obiad roznego rodzaje kasze - jaglana, jeczmienna, kuskus, gryczana, mieso - kurczak, cielecina, wolowina, ryba plus oczywiscie warzywa - nalesniki, pierogi - jajecznica, jajko na twardo - zupy to juz wiekszosc jadla, w tym tez fasolowa i grochowa - jogurt naturalny z startym owocem - parowki - ale rzadko Nie wiem po co jej dajesz dalej gerberki, jak moze swobodnie jesc normalne owoce. Wystarczy, ze pokroisz w slupki i dziecko samo je, chyba, ze do kaszki, to ja scieram na tarce. Jadłospis: sniadanie - jajecznica, jajko na twardo, kanapka, parowka II sniadanie - kasza pszenna dla dzieci + starty owoc lub w calosci np jagody obiad - zupka lub II danie podwieczorek - owoce, kisiel, budyn, jogurt kolacja - kasza manna na mleku + na noc daje jej jeszcze mleko w butelce

Gość gość
dziekuje za pomoc , jezeli faktycznie mala moze jesc juz wszytsko to bede jej robic wreszcie dobre obiadki, tylko czasem jak zje cos nowego ma strasznie wzdety brzuszek co moznadac dziecku kiedy placze jak boli brzuszek?? wydaje mi sie ze bio gaiai delicol juz nie pomagaja , one sa typowo na kolke niemowleca ..po za tym zmienilam jej mleko na nan3 i zaczela mi robic kupke po 2 razy dziennie i ma strasznie smierdzace gazy , czy to moze byc wina mleka lub kaszki(tez nowej)?? czy to normlane

Gość gość
dziekuje za pomoc , jezeli faktycznie mala moze jesc juz wszytsko to bede jej robic wreszcie dobre obiadki, tylko czasem jak zje cos nowego ma strasznie wzdety brzuszek co moznadac dziecku kiedy placze jak boli brzuszek?? wydaje mi sie ze bio gaiai delicol juz nie pomagaja , one sa typowo na kolke niemowleca ..po za tym zmienilam jej mleko na nan3 i zaczela mi robic kupke po 2 razy dziennie i ma strasznie smierdzace gazy , czy to moze byc wina mleka lub kaszki(tez nowej)?? czy to normlane