Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vhhchg

Czy nalezy mi sie kuroniowka poradzcie pomocy

Polecane posty

Gość vhhchg

prosze poradzcie cos.Komu przysluguje zasilek dla bezrobotnych? podobno kazdemu kto pracowal min rok i mial min 1600 brutto. Moja sytuacja wyglada tak.Pracuje ponad rok,wiem ze beda zwolnienia z powodu redukcji etatow.Na umowie mam 1050 netto.To chyba nie jest 1600 brutto?Na reke dostawalam roznie,w kazdym mies inne,od 1100 do 1250 i na paskach z wynagrodzenia w kazdym mies mialam rozne brutto.Czasem ponizej 1600 a czasem nawet 1800. to jak to sie ma zasilku??? pomozcie.Czy nalezalby mi sie??

Gość gość
nalezy ci sie jezeli mialas umowe o prace

Gość gość
i jezeli umowa nie byla na pol etatu

Gość vhhchg
tak.Mam umowe o prace,wszystkie skladki oplacane itp ale na 7/8 etatu.Jednak godzinowo roznie to wychodzilo.

Gość gość
Nie ma znaczenia na ile etatu, ale składki muszą być odprowadzane od 1600brutto.

Gość vhhchg
no to na umowie niemam napisane ile mam brutto.Tylko tyle ze podstawy mam 1050. A na wyciagach w paskach co miesiac jest uwzglednione rozne brutto,od 1500 do 1800.

Gość gość
Z tego co wiem to powinnaś mieć co miesiąc 1600brutto. Liczy się to co na pasku. Ale możliwe, że jakoś wyliczają średnią. Zadzwoń na infolinię urzędu pracy i zapytaj.

Gość vhhchg
acha.Rozumiem.A jesli srednia to z jakiego okresu wyliczaja? a ile jest teraz tego zasilku? musze sie jakos przygotowac.Bo jesli mi sie nie nalezy to zaczne szukac innej roboty i sama sie zwolnie wczesniej jesli cos znajde.Nie moge zostac na lodzie..

Gość gość
Jak masz na umowie? jeżeli masz cały etet to musisz mieć przynajmniej minimalne wynagrodzenie, więc zasiłek ci się należy, jak masz część etatu to wtedy musisz mieć każdego miesiąca zusowane 1600 brutto.

Gość gość
W ciągu ostatnich 18 miesięcy przez co najmniej 365dni powinnaś mieć odprowadzane składki od 1600brutto (to znaczy chyba w poprzednim roku mniej). Zadzwoń do UP i zapytaj.

Gość gość
Wysokość zasiłku zależy od stażu pracy.

Gość gość
no pisalam juz.W umowie mam 1050 podstawy netto,na 7/8 etatu.Pracuje rok czasu.Miesiecznie na reke mam roznie,od 1100 do 1250 w tym brutto na pasku mam rozne,od 1500 do 1800. To jezeli bywaly miesiace ze mialam mniej niz 1600 brutto to zasilek mi sie nie nalezy? A za rok czasu ile tego jest?