Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy czosnek naprawdę działa

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko choruje, a to gardło a to katar... Od połowy sierpnia daje mu tran ale jakoś nie wzmocnił jego odp***ości. Dziś zrobiłam mu syrop z czosnku, z soku cytryny, miodu i wody. Jutro muszę odcedzić miąższ tak żeby został sam płyn. Podawać mam łyżeczkę dziennie dla wzmocnienia odp***ości. Czy czosnek rzeczywiście ma takie zbawiennie działanie dla organizmu?

Nie wiem czy sam czosnek, bo u nas na odp***ość ma wpływ chyba wiele rzeczy (dzieci chorują średnio raz na 2 lata, jakaś gorączka 3 dni, katar, kaszel i po chorobie) Ale fakt - czosnek to jemy na tony :) Sos jogurtowy z czosnkiem to do czego się tylko da ;P (robiony, a nie kupiony o smaku czosnku) czosnek kupuję na całe pęczki i ciągle mi brakuje ;P Ziemniaki z kominka w folii z masłem i czosnkiem :D No wszystko co się da mieszamy z czosnkiem ;P

Gość gość
ja jadam czosnek od wielkiego dzwonu a prawie nie choruje :)

Gość gość
a ile lat ma twoje dizecko? katar i kaszel to nie choroba. Male dzieci musza sie wyhcorowac, zeby wyrobic sobie sysytem odp***osciowy. O chorobie mozena mowiec u dzieci do lat 6 jak temperatura przekracza 38.5°C. Ale zawsze warto dbac o zdrowa diete: ja do kazdej zupy czy warzyw dodaje czosnek. Plus wazrzywa i owoce do kazdego posilku. Nie przegrzewam. Codzienne spacery, chyba ze leje i wieje. lekki deszczyk nas nie odstrasza.

Gość gość
mogę wtrącić słówko, ja robiłam sama sos czosnkowy, ale potem 2 dni miałam zgagę, a robiłam naprawdę delikatny, najgorsze jest to, że jak zrobię taki sos-nie umiem się powstrzymać, więc przestałam robić :]