Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marsjankabonie

pije a nic nie sika

Polecane posty

Gość marsjankabonie

dziecko miało albo nadal ciagną się skutki jelitówki, tzn. bardzo mało własciwie są to znikome ilości je ale pije. W ogóle podczas tej jelitówki wymiotował bardzo sporadycznie a biegunka może ze 2 razy. ale wczoraj idzis zauważam,że pieluchy są suche. Po nocy coś tam było... ale kiedy zmieniłam pieluche o 8-ej to do teraz miał suchutką. wczoraj zmieniona o 14 a o 17 sucha. Kup tez nie robi w ogóle. czy to skutek jelitówki?

Gość marsjankabonie
halo pomóżcie mi coś???

Gość marsjankabonie
nie rozumiem,czemu na tym forum ktoś pisze że dostał podwyzke inny, że jakies mankamenty urody... ludzie to forum jest na inne tematy. Ja potzrebuje porady mam których dzieci przechodziły jelitówki a tu jakies dziwne tematy podbijacie..

Gość gość
Z dzieckiem idź do lekarza a nie na forum. Z sobą też możesz spróbować.

Gość marsjankabonie
dzięki za pomoc

Gość gość
Mysle,ze uzupelnia braki w wodzie. Obserwuj dalej.nadal ma biegunke? Dawaj duzo do picia.

Gość gość
hmm, no może...nie ma biegunek, miał 2-4 przez całe te 6 dni. wiec moze dlatego,ze tez nie je to ta woda sie rozchodzi.. w koncu z jedzenia tez jest woda..

Gość gość
Dawałaś Małemu elektrolity przy jelitówce? Jak nie to możesz teraz podać, nie zaszkodzą. I koniecznie probiotyki, żeby odbudować florę bakteryjną. Dawaj dużo picia, najlepiej wody. Zdrówka :)

Gość gość
tak dawałam elektorlity ale on tym pluje, on w ogóle nic do buzi nie chce co jest medykamentem probiotyk dostawał w Humanie HN ale moze pare łyków masakra

Gość gość
ja ukrywałam elektrolit w soku wtedy piła chętniej

Gość gość
Pytalam sie czy puchnie,czy tej wody nie zatrzymuje. Bo jesli nie,to po prostu dawaj jak najwiecej. A jakby puchl to raczej trzeba tu lekarza i nie zwiekszac podazy. Ja jak nie mialam ostatnio elektrolitow,apteka na prawde daleko to podawalam wode z glukoza. Szybko zaczal sikac bo tez mial przerwe. U nas byly tylko wymioty,niemowle i zanim podjelibysmy decyzje o pogotowiu to i tak musialam szybko nawodnic.

Gość marsjankabonie
sprawdze jak sie obudzi, ale chyba gdyby coś z nerkami to by po samopoczuciu było widac co nie?

Gość gość
tez tak mialam z 1,5rocznym synem, po kilku dniach biegunki, wymiotow, jak juz przechodzilo i nawet pil wiecej, jadl tez cos juz, a duzo mniej sikal... A to jeden z objawow odwodnienia, ale nie szlam do lekarza (tam zalapal jelitowke podczas wizyty z kaszlem), bo bral leki, poza tym dawalam mu orsalit, enterol, a przede wszystkim samopoczucie mial dobre, gdyby byl osowialy, senny to bym poszla do lekarza ponownie

Ja tak miałam z córą. Miała lekką biegunkę ale moczu nie oddawała wcale. Byliśmy wtedy akurat w szpitalu, lekarze stwierdzili, ze jest bardzo delikatnie odwodniona, dostała kroplówkę i wszystko wróciło do normy. Podawaj te elektrolity- jak dziecko nie przyjmuje to podaj strzykawką- jak leki- po kilka mililitrów regularnie. My tak robiliśmy jak syn bardzo ostro wymiotował- płynami także. Dzięki temu uniknęliśmy szpitala.