Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marynata

Uzupełnianie diety w pałeczki kwasu mlekowego

Polecane posty

Gość Marynata

Problem jest mało przyjemny, bo podobno przez niedobór powyższego miewam nieprzyjemne swędzenia. Możecie polecić jakiś środek na powyższe? Mozliwości jest sporo, ale wolałabym sprawdzony

Gość olivka niebieska
Witaj. Jeśli mówisz o swędzeniu miejsc intymnych to polecam miejscowo zamiast mydła przemywać wodą przegotowaną ciepłą z rozpuszczoną zwykłą sodą oczyszczoną stosowaną w kuchni. Działa przeciw świądowo, antybakteryjnie i niszczy nieładne zapachy. Ja też stosuję obecnie tak zamiast dezodorantu bo mam alergię na chemię. Taki dezodorant robię w większym stężeniu. Zastanów się, skąd w ogóle takie swędzenie. Czy to jednorazowa akcja drożdżaków czy jakiś dłuższy stan zapalny. W każdym przypadku rzeczywiście to jest zaburzenie flory bakteryjnej nie tylko miejscowe ale całego układu pokarmowego. Kwas mlekowy daje taką odp***ość gdyż zachowuje fizjologiczne ph. Polecam moje niedawne odkrycie dr Jadwigę Kempiste, która leczy żywieniem. Ma ciekawe filmiki na youtube i na swojej stronie leczeniezywieniem.pl gdzie zaleca stosowanie naturalnych jogurtów robionych w domu z pełnego mleka ze specjalnych bakterii probiotycznych, które również wytwarzają kwas mlekowy. Stosuje się właśnie do odbudowy flory bakteryjnej wew i zewn i układu pokarmowego. pozdrawiam

Gość eliWonka
Ja używam leku proFemin Intima - skuteczny jako suplement diety. Jednakże na wszelki wypadek polecam wizytę u lekarza

Gość Suddenly83
Profemin Intima od firmy oleofarm - też go używam. Świetnie działa, uzupełnia florę bakteryjną o wystepujące naturalnie szczepy, dzięki czemu "unaturalnia" ją. Dodatkowo, co nie jest bez znaczenia - jest relatywnie tani

Gość Dorota837
widze, ze nie tylko ja uzywam ten probiotyk :) ma on 3 szczepy bakterii Lactobacillus a w tym kilka mld zywych kultur bakterii, wiec lepiej chroni i reguluje nasze pH i flore bakteryjna od innych lekow. no i cena nie jest taka zla,wiec warto kupowac

Gość gość
a co zalecił CI lekarz?? bo skoro robiłaś badanie to musiał coś polecić?? ja na niski poziom lactobacillusów stosowałam lactovaginal, a na codzień używam provag żelu-ma działanie łagodzące i kojące,więc na lekkie szczypanie może pomóc.pozdr

Gość kalara222
no wlasnie, co powiedzial lekarz? najczesciej niedobor jest bakterii Lactobacillus, wiec zeby nie bylo swedzenia i innych nieprzyjemnych sytuacji powinnas uzupelnic te diete i to nie przez jakis czas, tylko co dzien stosowac jakies preparaty, np. probiotyki wychwalane przez wiele kobiet i rowniez przeze mnie

Gość gość
Jesz kiszoną kapustę, kiszone ogórki, pijasz fermentowane napoje mleczne (zsiadłe mleko, maślankę, jougrty) i masz dietę uzupełnioną.

Gość gość
zgadzam sie, kiszone ogorki i kapusta kiszona maja kwas mlekowy, wiec zachecam do czestszego spozywania :)

Gość gość
Dokładnie tak. Zdrowiej jeść kiszonki, jogurty, kefiry a nie sięgać po chemię z apteki, która z tego co wiem jest mało skuteczna i droga. Ciekawe jak radziły sobie nasze babcie? Przecież nie było tych chemicznych probiotyków, które działają w reklamie.. Jadły wszystko NATURALNE poza tym chleb miały ciemny i na zakwasie a nie puchate białe pieczywo na drożdżach. Robiły barszczyk też czerwony na zakwasie a nie na chemicznej kostce rosołowej z glutaminianem sodu. Obecne jogurty i kefiry naturalne robione przemysłowo maja w składzie MLEKO W PROSZKU, które jest świetną pożywką dla drożdżaków różnych i candidy. Dlatego warto robić domowe jogurty i kefiry z raz kupionych kultur bakterii, z których robi się na pełnym mleku jogurty przez pół roku. Dr Kempisty filmiki na jej stronie leczenie żywieniem polecam lub na youtub.