Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laurencja1976

Ciaza w wieku 37 lat nie za pozno

Polecane posty

Gość Laurencja1976

Bardzo bym chciała mieć dziecko(to juz kolejne)Czy to nie za późny wiek na dziecko-ciążę?

Gość gość
nie przesadzaj staraj się a nie marudż steczkowska po 40-tce urodziła, skrzynecka też i to jeszcze pierwsze. Na zachodzie normą są ciąże po 30-tce.

Gość LemonD
Właśnie spotkałam dzisiaj koleżankę, dwa tygodnie temu urodziła trzecie dziecko w wieku 40 lat. Ma dwóch synów 18 i 16 lat i zawsze mówiła że chciałaby jeszcze dziewczynkę ale czas mijał i mijał i w końcu powiedzieli sobie z mężem teraz albo nigdy, taki już ostatni moment na dziecko i zdecydowali się no i jest mała Alicja. Wyglądają na szczęśliwych, jeśli naprawdę chcesz, to czemu nie?

Gość Laurencja1976
Troszkę się boję...nie wiem czego....tak zwyczajnie ryzyka ,powikłań,bo porodu nie.

Gość Laurencja1976
Jejku jak bardzo chciała bym sie przemóc:( Muszę tak na spokojnie sobie wytłumaczyć i uspokoić mysli,że macie rację:)

Gość gość
w kraju, w którym obecnie mieszkam, ciąża w tym wieku jest czymś zupełnie normalnym i naturalnym, bardzo często jest to pierwsza ciąża, więc jeżeli tego chcecie, to do dzieła dziewczyno, przecież młoda jeszcze jesteś

Gość gość
Ja mam 35 i jestem w pierwszej ciazy. Na jednej nie skoncze jesli zdrowie pozwoli:-)

Gość gość
Mam 36 lat i jestem w 3. ciąży :-)

Gość gość
Nie za późno. Proszę bardzo. Piętnaście sześćdziesiąt się należy.

Gość gość
Ja mam 38 lat i w czerwcu urodziłam córeczkę, ciążę znosiłam idealnie, późne rodzicielstwo jest wspaniałe. Pozdrawiam

Gość gość
Mam 36 jestem swieza mezatka i staramy sie o pierwsze.

Gość gość
no chyba was powalilo:Oja w wieku 25 lat rodzilam juz 4 dziecko.to wy robilyscie za mlodosci???niedlugo babcia zostane a mam dopiero 36.normalnie zal mi was poznorodki.

Gość gość
ja jestem zdania ,że lepiej mieć spokój na stare lata :D dzieci do 30-stki i hulaj dusza do woli ...

Gość gość
Eeeeee tam! Najlepsze "hulaj dusza" jest do 30.! Beztroska, swoboda, studia... :-) a po 30 własna rodzina, praca... zupełnie inne myślenie i priorytety.

Gość gość
lepiej pozniej bo zanim odchowasz to stara doopa juz jestes i dzieci w´chodza w swoj swiat a ty kobieto??zyjesz mentalnie w dawnych czasach,masz 30 pare lat i nawet nie wiesz jaka muzyke puszczaja w klubach.czyli taka mloda babcia.

Gość gość
taaa i zamiast lecieć na super wakacje użerać się z dwójką maluchów .. a jak wyrosną to już prawie 50-tka... dajcie spokoj ... a co w studiach fajnego?

Mam 37lat, jestem w 10tym tyg ciazy, mam synka dzieci 8letniego.Denerwuja mnie te kobiety ktore gadaja bzdury, ze po 30tce to za pozno,Mieszkam za granica, tutaj rzadko sie spotyka kobiete przed 30tka w ciazy. U mojego syna w szkole jest duzo mam ktore sa przed 40tka w ciazy. Uwazam, ze kobieta po 30tce ma wiecej cierpliowosci do dzieci, sa bardziej wyrozumiale, wiecej doswiadczenia w zyciu. Nie zastanaiwja sie nad zajsciem w ciaze, tylko jesli pragniesz dzieciatka to sie wez do roboty!!!Niestety jeszcze w naszym spoleczenstwie polskim jest duzo stereotypow ktorych nie potrafimy przeszkoczyc miedzy nimi kobieta po 30tce jest "za stara" na dziecko.Jak mnie to denerwuje, moja mama tez taka jest -niestety, duzo sie nasluchalam, ze ona w wieku 25 lat juz miala 3dzieci.No i co z tego?Czy ja jestem gorsza, ze zdecydowalam sie na macierzynstwo pozniejsze? Takim "baba"mowie NIE!!!Niech spadaja na drzewo!!

Gość gość
W listopadzie skończę 39 lat i też się zastanawiam. Widzę, że jest wiele pań, które by chciały, ale jest zawsze pewien niepokój. Mam troje dzieci, najstarsze w lutym kończy 18 lat, a dokładnie rok temu-26,10,2012-poroniłam. Nie interesuje mnie co myślą i mówią inni, to mój wybór i moja rodzina. Tylko trochę boję się, czy wszystko będzie dobrze,dzieciątko zdrowe. Moja rodzina - siostry,ojciec uważają , że już mam wszystkie dzieci w domu. No cóż, czas pokaże. U nas jeszcze dochodzi wielodzietność i większość myśli, że duża rodzina to już patologia. Strasznie to boli, ale nie zmienię ludzi. Lukrecjo myślę że nie jest za późno, ale to musi być tylko Twoja i małżonka decyzja.

Gość gość
Ja własnie dziś dowiedziałam się ,że jestem w ciąży i to bliźniaczej.Mam 38 lat:)A wiec do dzieła:)

Gość gość
Wahanie zroumiałe. I rozterki.... No bo ryzyko wad i rożnych schorzeń większe!... ale: Decyzja ze się chce to jeszcze nie gwarancja, ze się zajdzie.... I po roku probowania w wieku 36 lat okazuje się ze bardzo chcę i że dopiero teraz czuję, ze nie jest za poźno i ze będę probowala... Zdaję się na los.

Gość gość
O tym pomyśl autorko......Oby nie było za późno.Faktycznie teraz możesz dłużej się starać,a wiadomo czym bardziej się chce tym trudniej zajść.Ja życzę by ci się udało gdy juz się zdecydujesz

Gość gość
Urodziłam syna w wieku 40 lat i nie żałuję .

Gość gość
Lepiej urodzić dziecko w wieku ok 40 lat niż w wieku nastu lat.

Gość gość 799
siostra mojego narzeczonego jest w ciąży i ma 35 a to pierwsze dziecko, wcale nie narzeka ciąża super sie rozwija

Gość gość
Ja nie wiem ze w wielu krajach dopiero po 30 stce kobiet zaczynają rodzic dzieci a u nas jak masz 35 lat to tyko z butle z tlenem na plecy i trumnę wybierać.

Gość Laurencja1976
Rozmawialiśmy z mężem i podjęliśmy decyzję,że przez ten rok będziemy próbować począć maleństwo.Jeżeli się uda będę bardzo szczęśliwa-będziemy szczęśliwi:) Bardzo dziękuję za wsparcie i słowa otuchy:)

Gość gość
38 lat i 1sza ciaza..mozecie nie dozyc 18stki dzieciaka...nie wiem co jest fajnego w byciu STARYM RODZICEM bo taka jest prawda. dla swojej córki bedziesz babcią!

Gość gość
moja staruszka (42latka) jest w piątym miesiącu, bo ją zapłodniłem z uśmiechem na twarzy po raz trzeci.

Gość ale pierrrrdola glupoty
co niektorzy!!! co jest zlego w ciazy przed 40? moja mama urodzila mnie 2 miesiace po swoich 38. urodzinach - ja mam teraz 22 lata, mojej mamie niedlugo stuknie 61 i co?? nikt jej tyle nie daje! nikt nie chce wierzyc, ze jest juz po 50. KALENDARZ NIE MA TU NIC DO RZECZY, babki jak chcecie miec dzieci (o ile zdrowie i finanse na to pozwalaja) to do roboty! co to za okreslenie jestes babcia dla swojej corki? moja mama NIGDY nie byla dla mnie babcia, babcia byla mama mamy/taty, a mama zawsze bedzie mama, a babcia jest dla dzieci mojego rodzenstwa :) rowniez uwazam, ze lepiej miec dziecko po 30 niz przed 20 :o nikogo nie potepiam oczywiscie, nie moja sprawa kto kiedy i ile dzieci rodzi, jednak nie wiem w czym jest lepsza kobieta 25-letnia, majaca juz 4 dzieci :o od kobiety, ktora w wieku 35 lat jest w pierwszej ciazy :o xx jak slucham takich glupot to odechciewa sie wracac do kraju, powaznie... myslenie w Polsce 100 lat za murzynami... :o

Gość gość
gościu z 13.48 stuknij się w głowę z tym byciem babcią, no chyba że ty dałaś się zapłodnić w wieku lat 16 i tą babcią faktycznie już jesteś, to w takim razie wyrazy współczucia