Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laurencja1976

Ciaza w wieku 37 lat nie za pozno

Polecane posty

Gość gość
Mam38jestem w 1 planowanej wszystko ok A ja mega spelniona

Gość gość
A ja mam 37 lat, a mąż 53 i w kwietniu urodziłam córeczkę- pierwsze moje dziecko. Długo się staraliśmy. Jest strasznie ciężko, bo mała ma kolki, ale jak dobrze się czuje i spojrzy na mnie tymi swoimi oczkami, to czuję się tak jakbym wygrała miliardy w lotto.

Gość gość
a mężą to 1 też dziecko?

Gość gość
ja mam 43 dzicko 12 mcy maz 48 i jego i moje to 1 dziecko na jednym nie koniec

Gość gość wiola
Nie ma reguły.Ja trzecie dziecko urodziłam mając 37 lat i właśnie tę ciążę znosiłam najlepiej i bezproblemowo,urodziłam zdrową córkę w 39 t.c.Natomiast dwie poprzednie ciąże były z komplikacjami.Pierwsza ciąża w wieku 27 lat,w 8 tyg.dostałam krwawienia,leżałam w szpitalu 2 tyg.Potem w 26 tyg.pobyt w szpitalu i tabletki na podtrzymanie.Syn urodzony w 40 t.c.Druga ciąża na podtrzymaniu,w 20 tyg.zaczęła mi sie skracać szyjka,założono mi pessar.W 30 tyg.dostałam silnych bóli,skurczy-trafiłam do wojewódzkiego szpitala i leżałam już do rozwiązania w 37 tyg. Także wiek nie ma tu nic do rzeczy!Ostatnia ciąża przebiegła książkowo i pomimo tego,że miałam 37 lat i dostałam skierowanie na bezpłatne badania prenatalne-nie skorzystałam z tego.

Gość koldarra
Każdy organizm jest inny jednak niektóre czynniki dotyczą wszystkich i polecam poczytać o tym na http://ciaza.expert/ciaza-w-poznym-wieku-szansa-czy-zagrozenie/ bo wiele ciekawych informacji jest tu zawartych. Jednak ja polecalabym robic dzieci wczesniej tak czy siak nawet po to by dzieci mialy mlodszych rodzicow :D

Gość gość
Ja bym sie nie zdecydowala. W tym wieku podobno rodzi sie najwiecej dzieci z zespolem downa.

Gość jestem 19
Witajcie ..ja ma 38lat ..jestem w 9tyg ciąży .mam juz dwójkę dzieci 19lat i 8 lat ..o trzecie staraliśmy sie trzy lata i poroniłam ..teraz po prawie roku staran i konizacji szyjki ....kiedy juz sie poddałam ...jestem w upragnionej ciąży ...wiek nie ma tu nic do strachu...kobiety nie bac sie !!!!..oczywiście sa obawy ..bez nich by sie nie obyło

Gość kasiakaska
a ja się bardzo boję mam 2 dzieci, jedno ma juz 15 lat a synka urodziłam w wieku 37 miałam niestety komplikacje, mały jest tez wczesniakiem, nigdy nie chorowałam a w ciąży miałam tachykardię i nadciśnienie, teraz mam 40 lat i bardzo chciałabym 3 dziecko ale baaaardzooooo się boję.

Gość Ola Kupiec
Znam wiele kobiet, które rodziły dzieci po 40 stce i nie miały najmniejszego problemu, oczywiście nie warto się tym kierować, tylko podejść do sprawy poważnie. Przydatną opcją jest zrobienie badania prenatalnego. Słyszałam że wykonuje je dr Rozmus Warcholińska. Każdej kobiecie zależy na tym aby dokładnie dowidzieć się ze szczegółami ze ich dziecku nic nie dolega, że nie wystąpią żadne komplikacje po drodze do porodu.

Gość gość
Pierwsze - 35, drugie - 47, zdrowe.

Gość gość
wypad ze spamem Olka !

Gość gość
Szukam osób, które chcą sobie w prosty sposób zarobić 500-1500zł przy komputerze bez wychodzenia z domu. Praca jest bardzo prosta i przyjemna, pracujesz ile chcesz i kiedy chcesz W moim programie nie inwestujesz ani złotówki! W każdej chwili możesz zrezygnować - Tutaj nic nie tracisz, jednie możesz zyskać, a uwierz naprawdę warto! Jeśli jesteś zainteresowany/a ofertą, wejdź na poniższą stronie, zapisz się, a ja Ci wszystko wytłumaczę i podam szczegóły http://lukaszpawlowski.getleads.pl/jakzarobic