Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wikja

pomocy

Polecane posty

Gość wikja

Dawno temu (7 lat) zrobiłam sobie kolczyk w pępku. Do tej pory wszystko było ok, nie miałam z nim żadnych problemów. A teraz... miejsce wokół kolczyka jest czerwone, bardziej przy dolnej kulce, ponadto odczuwam lekkie szczypanie gdy dotykam kolczyka. Nie wiem czy to jest jakaś infekcja, czy po prostu dzieje się coś złego dlatego, że mam go tyle lat....? Póki co potraktowałam miejsce przekłucia tribiotic'em... Pomóżcie, jeżeli orientujecie się w temacie :(

Gość gość
mógł ci zacząć migrować. albo jak zmieniałaś kolczyk to może masz uczulenie. jak po kilku latach sie takie rzeczy dzieja to pewnie migracja i wtedy najlepiej wyjac bo paskudne blizny zostawia a i tak sie organizm go pozbedzie

Gość wikja
ale po tylu latach? Wszystko było ok.. kolczyk od 5 lat ten sam.. Obawiam się, że naruszyłam kanał przekłucia paskiem od spodni od tamtej pory zaczęły sie problemy z kolczykiem. Ale jakoś nie chce mi się wierzyć, ze po tylu latach on mi wymigruje :(

Gość tam jest napisane
migrowac moze w kazdym momencie. jak naruszylas kanal paskiem to moze ito, nie wspomnialas o tym w pierwszym poscie. przemywac solą fizjologiczną, spryskiwac octeniseptem i smaruj max 7 dni tym tribiotikiem, powinno sie zagoic. o ile to tylko naruszenie kanału. i uwazaj na to by njie ruszac :(

Gość wikja
:( Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy. Dzięki wielkie za odpowiedź! :))