Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Loka1512

Przytylam juz na poczatku ciazy

Polecane posty

Gość Loka1512

Witam, jestem 1-2 miesiac ciazy moja waga szybko sie podniosla mam tryb zycia r****iwy a przytylam waze 109kg. Potrzebuje schudnac i czy prowadzac zdrowy tryb zycia jest mozliwosc po ciazy wazyc mniej niz przed ciaza??

Gość gość
jak masz taką wagę to w ciąży nie powinnaś nic przytyć. Powinnaś znaleźć dobrą dietetyczkę która poprowadzi cie w ciąży inaczej może być niewesoło/

Gość gość
jak sie ma TAKA wage to wciaze sie nie zachodzi prowo

Gość Loka1512
po raz pierwszy slysze zeby nie zachpodzic w ciaze... wlasnie mysle o dietetyczce tylko chcialabym sie dowiedziec czy ruch jak np jazda na rowerze spacery i czy bieganie wchodzi w gre. podczas pierwszej ciazy przytylam 30 kg u nie moglam tego dobrze zrucic. w Ostatnim czasie mialam duzo stresu i do tez sie przyczynilo do przytycia. Chce podczas ciazy trzymac wage w miejscu albo nawet ja zmniejszyc. Dlatego pytam was jak to zrobic??

Gość gość
Można ale samej będzie ci ciężko. Specjalista ci ustawi dietę. na pewno można chodzić na basen czy na jogę

Gość Loka1512
Myslalam o samych zupach bez smietany gotowanym miesie jogurtach zadnego pieczywa czy smazonego.

Gość gość
Jesli chodzi o sport w czasie ciąży to jazda na rowerze i bieganie nie jest wskazane - plywanie, aqua aerobik, spacery, joga, pilates itp. jak najbardziej ale tez z umiarem i wyczuciem. Ogólnie mówiąć unikać musisz podskoków i sytuacji grożącej upadkiem, bo to może zaszkodzić maluszkowi, więc narty też w tą zimę odpuść. Ćwiczenia powinaś prowadzić systematycznie, chociaż 3 razy w tygdoniu i na umiarkowanym tętnie, nie przeciążać mięśni brzucha. Co do odżywienia to musisz podejść z rozsądkiem, bo czego nie dostarczysz w formie pożywienia z mikroelementów, witamin to dzieciątko niestety z tłuszczu nie wyciągnie od Ciebie, a z kości i krwioobiegu - osłabią Ci się zęby, możesz nawet zaczatki osteoporozy dostać. Dlatego musisz odżywiać się zrowo, dużo owoców, warzyw, nabiału i ryb. Za to możesz śmiało wyeliminować smażone potrawy, białe pieczywo, wszelkie słodycze. Mam nadzieję że pomogłam - pozdrawiam i gratuluje dzieciaczka :) też mama w drugiej ciąży

Gość gość
Dziekuje bardzo mi pomoglas:) Teraz mam jakas nadzieje... odkad zaczelam tyc moja forma sie bardzo zmniejszyla kiedys mialam niedowage bylam baaardzo wysportowana a teraz wszystko mnie boli. I psychicznie tez sie zle odbija na mnie. Wiec moze mysl o dzieciach pomoze mi o siebie zadbac.