Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uważam że gwałt to coś naturalnego

Polecane posty

Gość szczera baba
Jeszcze raz napiszę, że g.w.a.ł.t w świecie zwierząt jest zjawiskiem NATURALNYM I NORMALNYM czy się to wam podoba czy nie. I bardzo proszę, bez wycieczek personalnych.

Gość gość
Niech ktoś poda jakieś wiarygodne źródło na udowodnienie tej tezy, a nie...takie jałowe dyskusje.

Gość studentka prawa
jak można uważać, że takie odchylenie od powszechnie panujących norm w społeczeństwie jest czymś normalnym, i jak niektórzy pokusili się o twierdzenie "moralnym" jak G***T może być czymś naturalnym ???? wyjaśnij ???? G***T z definicji jest czynem przestępczym a w zależności od stopnia brutalności i okrucieństwa może być zakwalifikowany jako zbrodnia, i tak jak napisałam w poście powyżej mówi o tym artykuł 197 kk.

Gość szczera baba
Ten drugi link to jest artykuł o charakterze politycznym. Facet dobitnie przyznaje, że natura człowieka jest niezbyt ,,ładna i miła", ale mamy coś takiego jak kultura. Tak więc jeszcze raz to wytłumaczę: natura jest czymś amoralnym. Ona jest taka a nie inna, ale to nie znaczy że mamy się kierować tylko i wyłącznie jej zewem. Mamy kulturę, prawo, obyczaje - cywilizację. KPW?

Gość gość
wszyskim co sie zachwycaja g***tem zycze zeby zostaly zgwalcone.

Gość studentka prawa
skoro autor sam jawnie mówi, że jest to dla niego coś naturalnego, i oczywistego bo przecież" w czasach prehistorycznych chłop baby nie pytał o zdanie tylko brał co chciał i twierdzi, że silniejszy bierze górę nad słabszym" to znaczy, że prawdopodobnie ma skłonności do popełniania takich przestępstw bądź przewiduje możliwość popełnienia takiego czynu. A my nie jesteśmy zwierzętami tylko ludźmi, którzy przyjmują zasady funkcjonujące w danym społeczeństwie, w naszym społeczeństwie zarówno tu w Polsce jak i na całym świecie G***t jest przestępstwem.

Gość gość
"Jeszcze raz napiszę, że g.w.a.ł.t w świecie zwierząt jest zjawiskiem NATURALNYM I NORMALNYM czy się to wam podoba czy nie. I bardzo proszę, bez wycieczek personalnych." 123 pani "szczera baba" jest najwyraźniej kretynką i ma nasrane we łbie dlatego takie głupoty tu nam serwuje. ludzie w hierarchii stoją jednak wyżej od zwierząt.

Gość gość
"A my nie jesteśmy zwierzętami tylko ludźmi, którzy przyjmują zasady funkcjonujące w danym społeczeństwie, w naszym społeczeństwie zarówno tu w Polsce jak i na całym świecie G***t jest przestępstwem." 123 dokładnie. ale sieroty po stalinie chcą budować "nowy wspaniały świat " i zmieniać klasyfikację według ich własnego światopoglądu.

Gość szczera baba
Ludzie, przecież ja nie popieram przemocy, nie postuluję, że prawem rządzącym światem ludzi powinno być prawo pięści. Chyba nie rozumiecie co chciałam przekazać. Natura jest amoralna, natura nie zna sentymentów, płaczu, litości - kieruje się zupełnie innymi kryteriami. Liczy się efekt - w postaci przetrwania silnych genów, przystosowanych do środowiska, a g...łt potrafi być środkiem do tego celu. Niechlubną, ohydną z ludzkiego punktu widzenia, ale jednak metodą, która niejednokrotnie służy tzw. sukcesowi reprodukcyjnemu. Ja tego nie popieram, ja tylko stwierdzam, ze w świecie zwierząt ta metoda BYWA stosowana.