Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem ze starszym synkiem po narodzinach młodszego

Polecane posty

Gość gość

witam, nei daje sobie rady z sytuacja. Mam 6 letniego synka i niedawno bo miesiac temu urodził sie 2. Maz pracuej w delegacjach bedac w domu w weekend. Starszy syn fajni rwguje na młodszego cieszy sie, pomaga, mowi jak go kocha, ale za to w przedszkolu zrobił sie agresywny, dzis popchnał i uderzył dziewczynke bo sie smiała gdy upadł i miał b rudna pupe, innym razem ugryzł pania bo czegos zabraniała, innym razem uderzył kolege bo zjadł za duzo winogrona, albo brzydko mowi. Pani co rusz co przychodze skarzy na niego, a mi juz jest wstyd, owszem wczesniej zdarzyły sie jednorazowe nieszkodliwe wybryki, jakas kara w grupie czy pójscie do młodszej. Ostatnio z bezsilnosci sie popłakałam , tłumacze mu , rozmawiam, zakazuje czegos ( domysla sie ze to nie jest wychowawawcze, ze np mowie ze jak bedzie niegrzeczny to nie pojdzie do kina z tata), zabraniam ogladania bajek, czy tez nie je wowczas słodyczy. Nie wiem jak wybrnac z tematu, ale synek ogolnei jest , bystry, madry, dojrzały, ale równeiz jak to mowia panie w przedszkolu agresywny, srednio tez jest lubiany, ma jakis kolegów ( w sumie przez cale przedszkole 2 razy tylko był zapraszany na czyjes urodziny). W domu jest oki, chociaz jak sa goscie potrafi sie popisywac. Czasem wydaje mi sie jakby nie rozumiał, ja mu mowie ze nie wolno, nie wypada, ze tak jest zle a on sie smieje, nie slucha, obiecuje poprawę ale za kazdym razem cos przeskrobie. Co robic???

Gość gość
Niech maz z nim pogada,a jak to nie pomoże to moze psycholog dziecięcy?

Gość gość
Ale masz problem. Nie trzeba było sobie robić bachora i olewać dziecko starsze. Ja do tej pory (po ponad 20 latach) nienawidzę rodzeństwa - za różne sprawy, ale teraz, za to że trzeba będzie się dzielić spadkiem po rodzicach; gdyby nie to to wszystko było by moje.

Gość gość
maz rozmawia, ale z racji rzadkosci ma mniejszy wpływ na dziecko i tez to nie skutkuje, mowiłam mu ze jak tak dalej bedzie pojdziemy do psychologa - on sie boi.... w jaki sposób psycholog moze nam pomoc?

Gość gość
debilu czy Ty wiesz co to patologia???