Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BÓL podczas STOSUNKU po PORODZIE

Polecane posty

Gość gość

hej drogie kobietki jak u was było że stosunkiem po porodzie SN. Bolało was czy nie a jeśli tak to jak długo? Ją jestem 8 tygodni po porodzie. Jest tam strasznie sucho (ale to dlatego że Karmie piersią) i w środku czuć jakby "coś"co nie pozwala mężowi wejść do końca bo zaczyna boleć. Która z was miała podobnie? Dziękuje za wszelkie odpowiedzi i może nawet rady. U lekarza byłam wczoraj wszystko ladnie się zagoilo i mówił że ból może być i że to normalne ale ją bym chciała wiedzieć jak to jest w praktyce a nie tylko teorii.

Gość gość
Przede wszystkim - nawilżenie! Postaraj się rozluźnić, może dłuższa gra wstępna, użyjcie żelu. Mnie też trochę bolało przez kilka stosunków, ale minęło. Może to wina strachu, skoro gin nie zauważył niczego niepokojącego.

Gość gość
jakbym czytała o sobie, miałam identycznie. Sytuacja poprawiła się całkiem dopiero po pół roku od porodu...Tzn z kazdym tygodniem było ciut lepiej, ale calkiem przestałam odczuwać ból i dyskomfort właśnie po 6 miesiącach. Nic się nie martw, tylko cierpliwości :)

Gość gość
Mi się wydaje że to też może blokada psychiczna. Bo gdy mąż już na wejść we mnie to ją już w główie czekam na ból a nie przyjemność. Wiem że to chore ale zostało mi tak przez szwy wewnętrzne które miały się rzekomo rozpuścić a skończyło się na tym że ginekolog mi je wyciagal co wcale nie obyło się bez bólu . A czy bolało was pierwsze po porodzie badanie ginekologiczne

Gość gość
ja mialam cc ale bol podczas stosunku tez odczuwalam, lek przed tym bolem sprawial ze wogole mi sie mie chcialo, jak bylam na wizycie kontrolnej po pologu to lekarz sam powiedzial ze przyda sie zel , my nie uzywalismy bo sie balam uczulenia, dodam ze z czasem to minie :)

Gość gość
I czy ból czułyscie tylko przy wejściu czy podczas całego stosunku

Gość gość
Cholera ten czas jest najgorszy bo ostatnio raz to kochalismy się 2 miesiące temu :(

Gość gość
ja mialam cc ale bol podczas stosunku tez odczuwalam, lek przed tym bolem sprawial ze wogole mi sie mie chcialo, jak bylam na wizycie kontrolnej po pologu to lekarz sam powiedzial ze przyda sie zel , my nie uzywalismy bo sie balam uczulenia, dodam ze z czasem to minie :)

Gość gość
Mój mąż i bez ciąży potrafi nie wykazywać nawet 3 miesiące zainteresowania seksem (chłop ma raptem 35 lat, a tu już taki spadek formy), więc i tak wam zazdroszczę.

Gość gość
To chyba normalne.. bolało tylko na początku stosunku, potem zaraz nie.. wydaje mi się, że też trochę to jest psychika.. bo wiemy,że nas bolało i zaczynamy o tym myśleć.. że znów będzie bolało, jak mocno itp.. i przez to znów boli... Trzeba starać się o tym nie myśleć.. a ból przechodzi po kilku stosunkach

Gość gość
miejmy nadzieję że to minie. Pomimo iż codziennie po uspaniu dziecka padam na twarz że zmęczenia to w głowie mi igraszki i mężowi to samo tylko że ostatnia próbą stosunku zakończyła się moimi łzami

Gość gość
W moim przypadku ból był spowodowany złym zszyciem