Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Franek71

Wierność

Polecane posty

Gość Franek71

Witam, mam pewien problem jest z dziewczyna od 4 lat planujemy wspolne zycie mieszkanie slub itp, rozmawiamy o tym ostanio duzo. Zapytałem się swojej dziewczyny o wierność odpowiedziala że mnie nie zdradziła od czasu jak jestesmy razem ale nie moze mi obiecac co bedzie pozniej bo nikt tego nie wie, ale nie chce mnie zdradzac bo mnie kocha, podabna sytuacja byla gdy zapytałem sie jej o ty jest pewna że ze mną chce być odpowiedz brzmiała że na chwilę obecną chce mnie i nikogo innego. Trochę nie podoba mi się to że nie może obiecać mi wierności w przyszłości oraz tego sformułowania " na chwile obecną". Nie wiem czy się może doszukuje czegoś na siłę czy też by Wam się takie coś nie podobało!? Dodam że jesteśmy już 4 lata ze sobą.

Gość Franek71
Skoro ktoś mówi że chce być na dobre i na złe a nie może zapewnić mnie o swojej wierności w przyszłości to jakie to jest na dobre i na złe!?

Gość gość
ale nie wiesz, co bedzie za 5, 10, 15 lat. jesli na chwile obecna wszystko jest ok, to nalezy sie z tego cieszyc, a nie oczekiwac trywialnych oswiadczen :P

Gość gość
ona jest bardzo szczera i mówi prawdę , bo nikt nie wie jaka przyszłość nas czeka i czy będziemy wierni. Kocha Cię na na dzień dzisiejszy i tego jest pewna. Każdy zakochany oczekuje zapewnień , że wierność i miłość aż po grób ale życie jest życiem i różnie bywa:)

Gość gość
skoro tak mówi to różnie może być, coś tam w jej myślach się kotłuje

Gość Franek71
Ale nie wydaje się Wam że jeżeli teraz jeszce przezd ślubem nie może być czegos pewna to co będzie później? Waszym zdaniem takie cos jest dobre dla zwiazku i dobrze n niego wplywa!?

Gość gość
ona nie jest do końca pewna tego co jest między wami, pewnie gdyby znalazła się "lepsza opcja" skożystałaby z niej dlatego mówi "na chwilę obecną" zakochana kobieta mówi "na zawsze" a nie "na chwilę obecną".

Gość gość
tylko klamliwa suka mowi ze na zawsze :D twoja partnerka przynajmniej jest wobec ciebie szczera,to duzy plus.

Gość Franek71
O to mi właśnie chodzi bo jak rozmawiamy to zawsze mówi w naszym wspólnym mieszkaniu bedziemy mieli tak albo ja będe zajmowac sie tym a ty tym snuje plany juz jak to będzie wygladac po czym mowi ze na chwile obecną chce być ze mną i z nikim innym. O to mi wlasnie chodzi bo też to tak odebrałem że nie jest pewna czy tak naprawdę chce być ze mna do końca!

Gość gość
Franek ona nie jest do końca pewna taka jest prawda. Zauważ że kobiety to romantyczki jak są zakochane to nie używają takich sformuowań, Gdyby mężczyzna kochającej kobiecie powiedział "na chwilę obecną" to ta by mu oczy wydrapała.

Gość Franek71
Z drugiej strony ostatnimi dniami stała się trochę zimna wobec mnie tłumaczy to tym że musimy popracowac nad swoimi wadami żeby było tak jak kiedyś! A jak Wy myślicie kobieta powinna być pewna że chce być ze mną do końca i wierności!?

Zdecydowanie powinna być pewna przed ślubem że chce Ciebie na zawsze a nie na obecną chwilę, bo gdy popełnisz ten błąd i się z nią ożenisz bez braku pewnośći co do uczuć to mogą być z tego jedynie problemy. Musicie poważnie poroznmawiać bo widać żę coś jej wyraźnie nie pasuje

Gość Franek71
Ona twierdzi że do pelni szczęścia brakuje jej wspólnego mieszkania, ślubu, lepszej pracy popracowania nad naszymi wadami i będzie cudownie tak mi odpowiedziała jak sie zapytalem jak jest miedzy nami według niej!

Gość franek71
Nie rozumiem jej bo mówi że bardzo mnie kocha i potrzebuje mnie miec na codzień przy sobie żebym był każdego dnia chce żeby ona była dla mnie kimś bardzo ważnym bo ja dla niej jestem niby jestem osobą bardzo ważna a jak się pytam czy chce być ze mna to odpowiada ze na chwile obecną! Jak to mam rozumiec?

Niestety w życiu jest tak że pełnię szczęścia niezwykle trudno jest osiągnąć, gdy coś osiągamy zaczynamy chcieć więcej i więcej, niedosyt rośnie. Najtrwalsze pary to takie które potrafią się cieszyć sobą bez względu na okoliczności finansowe czy niepowodzenia, to tacy ludzie są ze sobą do starośći. Łatwo marzyć o idealnym związku ale to fikcja, nic nie jest idealnym.

Gość Franek71
Jak byście to odebrali jakby dziewczyna Wam takie coś powiedziała a gdy chce o tym rozmawiać to mowi że sie czegoś doszukuje na siłe a ona jest szczera wobec mnie. Czy jest sens wiazac sie na stałe z taka dziewczyną Waszym zdaniem?

Gość Franek71
To jak ma rozumiec to jak mówi w naszym wspolnym mieszkaniu bedzie tak a tak jak bedziemy razem mieszkac to będzie tak a mówi że na " chwile obecną" jak rozgryżć jak ją podejśc?

Gość Franek71
To po co mówi że jest szczęsliwa ze mną w tym zwiazku, jak ją podejść żeby dowiedzieć się prawdy. Ostanio też zadała mi pytanie ale jak zaznaczyła poiwiedziała że to jest pytanie czysto teoretyczne a dokladnie jakbym sie zachował jakby mnie zostawila za dwa miesiace. macie jakies pomysły jak zrobic zeby byc pewnym jej intencji!?

Sorry ale jej akurat nie możesz być pewnym z tego co piszesz to ona na stały związek (ślub,mieszkanie) się nie nadaje. Możesz z nią rozmawiać, pytać bo co innego pozostało ? Nawet teoretycznie rozważa już rozstanie, może kogoś poznała, możę jest jej źle, czegoś brakuje ? Trudno powiedzieć.

Gość gość
franek.. mowi po to ze nieraz ludzie sa jacy sa... nie rozgryziesz wszystkiego i wszystkich:) jedyne co mozesz zrobic to byc najlepszym partnerem jakim ozesz i tyle...moj byly tez mial takei zagrania jak twoja a potem odszedl ale moze byc roznie.. mi tez sie wydaje ze ona jest niezdecydowana i gadasobie tak zeby cie utrzymac przy sobie ale jednoczesnie nie oklamywac... choc to przeczy samo sobie... taka egoistka wg mnie:)