Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletki na uspokojenie bez recepty poleci ktoś dobre

Polecane posty

Gość gość

Mam nerwice, depresje, nie panuje czasem nad emocjami. Podjęłam psychoterapie, moj terapełta stwierdzil, że nie potrzebuje lekow, sama tez nie chce ich brac, bo wiem ze to tylko dorazne rozwiazanie problemow, tu trzeba pracy nad soba a nie ocpania sie lekami ale ostatnio mi jest gorzej. Nie jestem chora psychicznie, po prostu mam zaburzona osobowosc przez koszmarne dziecinstwo i dorastanie. Po prostu potrzebuje leku uspokajajacego, wyciszajacego, łagodnie nasennie moze dzialac, bo mam problemy ze snem. Chodzi o lek bez recepty, bo do psychiatry sie nie wybieram. Teraz na poczatku terapii jest mi ciezko, nastroje mi sie pogarszaja po wizytach, bo wracamy do przykrych przezyc, czasem to tak nie panuje nad soba, ze tylko placze, czoje tylko ból i bezsens swojego zycia a jestem mloda, w miare rozgarnieta osoba i powinnam cieszyc sie życiem, tymczasem ja tkwie w martwym zwiazku, w ktorym nie ma szacunku ani uczucia, uzalam sie nad soba, jestem bardzo nieszczesliwa, cierpie.. Za dużo sie rozpisuje, po prostu poleccie mi jakis sprawdzony lek, kiedys mialam neopersen, to mnie usypial tylko.

Gość kelner z Rewala
krotki rozbieg i tryk w sciane zawsze pomaga na nerwice

Gość gość
Dzieki za zrozumienie, ale nie skorzystam :) Może mniej radykalne środki :P

Gość gość
Dzieki, poczytam o tym leku.

Gość to może tego spróbuj
Melisa - lek ziołowy w tabletkach.

Gość bajba11
Jeśli nie chcesz brać leków, może i słusznie bo osobiście jestem przeciwna leczeniu tak poważnych schorzeń jak depresja czy bezsenność na własną rękę, to spróbuj zmienić co w swoim trybie życia. Zacznij od rzeczy małych, kładź się i wstawaj o tej samej godzinie, nie leż w łóżku, nie rozmyślaj tylko wstań i zajmij się czymś sensownym, pozwalającym się wyciszyć. Po za tym dużo ruchu i świeżego powietrza na 2 godziny przed snem też dobrze ci zrobi.

Gość gość
Mi bardzo skutecznie pomaga relana forte. To ziołowe tabletki z waleriana,ale pomagają lepiej, niż krople.

Gość gość
"terapełta" wie co mówi, jak nie potrzebujesz leku to nie potrzebujesz :D

Gość gość
Na zmęczenie, frustrację, nerwicę bardzo dobrze robi ******* świeżym powietrzu. Lekkie biegi, rolki, rower, nordic walking. Jak się dobrze zmęczysz a wystarczy trochę ponad godzinę takiego ruchu najlepiej pod wieczór, efekty przyjdą same. Jedz dużo warzyw i owoców. Możesz też pozwolić sobie na pewna dzienną dawkę gorzkiej czekolady. Przed snem pół szklanki ciepłego mleka tylko najlepiej nie UHT.Powodzenia

Gość gość
relamax jest spoko...ale nie wiem czy pomoze...na pewno nie zamula w dzien, a na noc 2 i o wiele latwiej sie zasypia, ma spora dawke magnezu to rozluznia miesnie

Gość gość
Tonisol - działa nie tylko uspokajająco ale też nie zamula a wręcz podwyższa chęć do działania. Tylko nie wiem czy na nerwicę pomoże. To chyba bardziej na doła.

Gość gość
Co jeszcze do Tonisolu to nie uzależnia. Bierzesz kiedy Ci pasuje, nie potrzebujesz, odstawiasz i ok. Działanie w sumie automatyczne.

Gość gość
Kalms, ziolowy, na dzien 1 tabletka, na noc dwie. Nie oglupia, mozna prowadzic auto. Na sen "Sen" Apteo, 60 tabletek 11.90 w mojej aptece. Jedna tabletka przed snem.