Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mannaq

Jak zrobić kaszę manną niemowlakowi

Polecane posty

Gość mannaq

chodzi o to aby mógł z mlekiem modyfikowanym ją wypić przed snem, może wtedy spał by dłużej... jak wy robicie???

Gość gość
zależy ile dziecko ma miesięcy. ja zaczęłam dawać mojemu jak skończył 6 mies. i odstawiłam od mojego pokarmu. dawałam ok 30 ml gorącej wody do tego jakieś 2 łyżeczki kleiku ryżowego, mieszałam na jednolitą masę i dodawałam taką papkę do 120ml mleka. mały spał całe nocki. nie mieszałam nigdy mleka z niczym innym i takie jak opisałam wcześniej podawałam tylko na noc.

Gość mannaq
mój ma 8 miesięcy dlatego pomyślałam aby zacząć czymś mu zagęszczać wieczorne mleczko, bo potrafi budzić się co 4 godziny :(

Gość gość
na Twoim miejscu podałabym mleko z kleikiem :) tylko na noc, nie zapychaj go w dzień.

Gość mannaq
tak, chcę tylko na noc z kleikiem próbowałam i nie było rezultatu, dlatego zastanawiam się czy z manną nie będzie bardziej sycące? tylko nie wiem w jaki sposób ją ugotować :(

Gość mannaq
widzę, że mamusie na tym forum nie interesują się takimi tematami i raczej odpowiedzi nie uzyskam, no tak na tym forum mamy wolą pisać o lochach itp :P cóż....

Gość gość
Nie daje mojemu takiego g***a. U mnie tylko mąz to je - od dziecka. Ale on był wcześniakiem i teściowa go tym karmiła.

Gość gość
W ok.150 ml wody ugotuj lyzeczke manny. Potem przestudz,dolej do odpowiedniej objetosci wody(ja dopelniam do 180) jak ma odpowiednia temp. To dosypuje 6 miarek mleka.

Gość gość
ja gotuje wode tj na mleko do blendera wsypuje 2 łyżeczki manny, odmierzam 180 ml wody wlewam, mieszam to. Wkładam 2-3 biszkopty, mokną w tym chwile i to blenduje. Daje do ostygnięcia, dosypuje 6 miarek mleka i też mieszam blenderem bo już normalnie mi się nie chce :] tylko on wcina łyżeczką, więc daj albo mniej manny, albo biszkopta :]