Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orchidejka

przeczytajcie i wypowiedzcie się proszę co sądzicie czy to może być ciąża

Polecane posty

Gość orchidejka

mam problem.zacznę od tego że statnią miesiączkę miałam 14 września. w lipcu tylko przez niecały miesiac stosowałam plastry antykoncepcyjne evra,pozniej musialam odstawic bo mialam nogę w gipsie,ale mniejsza z tym. spóźnia mi się kilka dni miesiączka. byłam dwa dni temu u ginekologa, nie robił mi usg, tylko palcem sprawdzil czy wszystko ok i nic, tematu ciąży nie poruszaliśmy, więc nie wiem co mam myśleć, ponieważ piersi bolą mnie dość bardzo, w dodatku ten dziwny posmak przy przełykaniu, czy któraś z was też tak miała? zrobiłam raz test w dzień po przypuszczalnej miesiączki i wyszedł negatywnie, co to może oznaczać? dodam, że mam 4,5 letnią córcię, i wczęsniejsze okresy np w sierpniu również był 14go...

Gość gość
A pamiętasz, kiedy uprawiałaś po 14 września seks? Możesz sprawdzić, czy to były dni płodne, jeśli nie umiesz wyliczyć to są w internecie takie gotowe kalendarze co automatycznie wyliczają. Wiadomo, że nie ma 100% pewności, ale może to cię trochę uspokoi albo coś podpowie. A jeśli nie, to musisz po prostu poczekać jeszcze trochę i powtórzyć test albo znów iść do ginekologa.

Gość orchidejka
ostatni seks byl w dniach 21.09-25.09, przez te 4 dni.

Gość gość
no jasne ze mozesz byc w ciazy, uprawialas seks w dni plodne, na ich poczatku a lekarz raczej nie mogl tego tak szybko zauwazyc

Gość orchidejka
ale chodzi o to, że właśnie on we mnie nie skończył ani razu, bo 21 września się tylko nie zabezpieczaliśmy,nie skończył we mnie, a później to już się zabezpieczaliśmy, tzn na początku bez,ale za chwilę założył prezerwatywę i powtórzę, że ani razu we mnie nie skończył, i to też może być ryzyko ciąży skoro ani razu we mnie nie skończył?

Na litość boską. Zawsze jest ryzyko ciąży jak współżyjesz! Zrób jeszcze raz test i tyle. Przecież okres może się spóźnić z wielu przyczyn, nie tylko ciąży.

Gość gość
kochana heloł! w plynie ejakulacyjnym tez sa czasem plemniki. dlatego wlasnie stosunke przerywany czy jak tak kto woli zakladanie prezerwatywy dopiero w trakcie stosunku to najbardziej zawodny metody anty nie wiedzialas o tym?

Gość gość
autorko skoro nie chcesz dziecka to po co dopuszczasz do takich sytuacji co? wiesz skad sie biora dzieci wiec =jesli narazie nie planujesz powiekszenia rodziny to sie nie bzykaj bez gumy, nawet jesli nie dochodzi do wytrysku, troche rozumu trzeba miec.

Gość orchidejka
to że nie planujemy jak na razie powiększenia rodzinki, bo mamy już jedną córcię,ale jak się zdarzy drugie to daj Ci Boże, macie rację, na tygodniu zrobię kolejny test i zapiszę się ponownie do ginekologa i zobaczymy co powie.

Gość gość
smigaj na test krwi beta , powodzenia

Gość gość
jestes juz po terminie spodziewanej miesiaczki, przeciez mozesz nawet teraz zrobic jeszcze z 2 testy i bedziesz miala pewnosc. kup sobie dwa rozne na przyklad. tyle dni od zaplodnienia i po terminie @ juz ci przeciez pokaza "prawde"

Gość orchidejka
i nie będzie już to różnicy o jakiej porze dni zrobię test? no bo niby najlepiej z rana, a to różnie bywa. teraz mam w dodatku bóle jak na miesiączkę, a miesiączki wcale jak nie było tak nie ma. tyle że mniej mnie piersi bolą, już nie tak bardzo jak ostatnio, że musiałam aż bez biustonosza chodzic bo tak bolały.

Gość gość
Zawsze jest ryzyko, nawet przy prawidłowo stosowanych tabletkach i plastrach. Inna kwestia to to że odstawiłaś hormony, możesz mieć po prostu rozregulowany cykl i stąd opóźnienie, zawsze możesz powtórzyć test albo zrobić z krwi. Tak na marginesie- kto Ci mówił że trzeba odstawiać antykoncepcję przy gipsie? U mnie i gin, i ortopeda, i od razu na SOR stwierdzili że nie ma takiej potrzeby jeśli bierze się zastrzyki przeciwzakrzepowe.

Gość gość
no jak jestes po terminie spodziewanej @ to mozesz przy wiekszosci testow zrobic go juz o kazdej porze dnia, polecam pre-test. nie mysl tylko lec do apteki i pisz co wyszlo :)

Gość orchidejka
i tak zrobię, pod wieczór kupię test i zrobię go wieczorem, na pewno napiszę co wyszło. trzymać kciuki.

Gość gość
skoro robilas test po terminie @ to nie jestes. U mnie identycznie, tez czekam juz tydzien na @. ale ja braam antybiotyk i to pewnie przez to sie spoxnia.

Gość gość
jak bys byla w ciazy, to gin po rozpulchnionej szyjce by juz widzial ciąże. Masz zmiany hormonalne - moze za m-c sie uda.