Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lidka810

zasilki rodzinne

Polecane posty

Gość lidka810

mam pytanie, czy wniosek o rodzinne mozna skladac w innym miesiacu niz we wrzeniu? Wczesniej nie mialam rozwodu potem nie bylo mnie w kraju i wroce kolo grudnia, chcialabym zlozyc wniosek o rodzinne w grudniu br, czy bedzie mi sie nalezec rodzinne ?

Gość pracownik swiadczeń rodzinnych
oczywiście że możesz złożyć wniosek w grudniu i jeśli nie przekroczysz kryterium dochodowego to pieniądze należeć Ci się będą od grudnia do października następnego roku.

Gość lidka810
dziekuje za odpowiedz, dochod mi nie przekroczy bo jestem bez pracy i nie pobieram zadnych swiadczen oprocz alimentow. Chyba ze beda sie domagac ode mnie dochodow bylego meza za zeszly rok a ja im nie jestem w stanie dac. W zeszlym roku nie moglam zlozuc bo bylam jeszcze przed rozwodem, kazali mi przyjsc po rozwodzie z wyrokiem ale znajac ich to cos znowu wymysla

Gość gość
Jak przedstawisz im dokument że jesteś po rozwodzie to nie powinni chcieć zarobku byłego męża.

Gość pracownik świadczeń rodzinnych
nie już męża po rozwodzie nie wpisujesz do składu rodziny i nie przedstawiasz jego dochodów tylko ty plus dzieci oraz przedstawiasz wyrok sądowy o rozwodzie i alimentach:)

Gość gość
to super, czy sie orjetujecie czy dodatki do zasilku tez beda mi sie nalezec, takie jak dojaz dziecka do szkoly i rozpoczecie roku szkolnego?

Gość gość
Zlozysz wniosek w grudniu wiec dlaczego miało by ci sue należeć cos na rozpoczęcie roku???? W grudniu rok się rozpoczął czy jak???? Pieprzone nieroby tylko kasę wyludzaja od państwa a my musimy na was robić. Biedota nie poszukać roboty tylko szuka co jej się należy z urzędu a za granica na turasow i inne plemię z********a. A w Polsce płacze bok nie ma pracy wszystko drogie... Wezcie sie za rtobote i zarobcie na siebie to i w polsce bedzie inaczej.maz ci dzieciaka zrobil to do niego idz po alimenty a nie od panstwa szukasz co ci sie nalezy.

Gość lidka810
wez sie ogarnij, kimkolwiek jestes czlowieku, jezeli sie nalezy rodzinne dla wszystkich to sie nalezy i sie nie wypowiadaj lepiej wcale, bo kto cie bedzie sluchal. A za robote to ty sie wez tepa strzalo

Gość gość
Za dojazd dziecka do szkoły poza miejscem zamieszkania tzn w innej miejscowości niż mieszkasz dostaniesz od razu z rodzinnym, o ile wiem 50 zl albo do 50 zl nie wiem dokladnie. Natomiast dodatek z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego dostajesz dopiero we wrześniu, razem z rodzinnym i jest to 100 zl.

Gość gość
dokładnie utrzymanie dziecka to twój obowiązek i tatusia a nei państwa. Trzeba było mądrzej wybrać ojca dziecka a nie w ciąże zachodzić a teraz dajcie mi. zasiłek rodzinny należy się biednym a nie wszystkim.

Gość gość
Tępa strzala to jest z ciebie dziecko zrobić to umiała a teraz wszyscy maja ci dawać bo ty nie masz co do Gara włożyć.temu co d**y Dallas niech ci da a nie państwo ma płacić za bilety dziecka zza wyprawke do szkoły i jeszcze rodzinne... Jeszcze po zasilek dla bezrobotnych idz. A co ty dwie lewe rece masz ze zarobic nie umiesz na siebie??? Zalosna jestes. Dostaniesz 170 zl rodzinnego i co ci to da wez sie za robote bo to z moich podatkow ida pieniadze na takich darmozjadow! Ja na swoje dziecko pracuje i nie wyludzam od panstwa kasy. Wszyscy narzekaja ze drogi w pl same dziury a skad maja miec na remont jak takie pasozyty mysla ze utrzymanie dziecvka nalezy do panstwa. Szok

Gość mate11111
GOSC<<<< Do ciebie ten watek nie wiem czy jestes mezczyzna czy kobieta powiem krotko i na temat h*j cie to obchodzi kto co bierze jezeli chodzi o forum jestes tu z powodu takiego ze zarabiasz 1200 i nic ci sie nie nalezy czy jaki h*j hejter z ciebie taki ze mi sie smiac chce od pocztaku czytania postu kobieta probuje dowiedziec sie ile co i jak bo stracila prace i wraca do polski zanim znajdzie nowa musi rodzine utrzymac ty nie masz z tym problemu bo ja masz co bedzie jak nie znajdziesz a obecna stracisz ???? znasz przyslowie nosil wilk owce razy kilka poniesli i wilka ???? tez mozesz stracic prace w polsce wiec bedzie tak ze rodzinne sie przyda co wtedy jak ty bedziesz szukal informacji na temat tego jak zdobyc pare groszy na chleb bo dzieci glodne??? cwaniaczku wyszczekany jestes. tylko hejtowac na forum potrafisz nic wiecej ???? mozesz odpisywac i walic konia przy tym czy cos ale pamietaj zawsze staje sie tak ze sytuacja lubi sie odwrócic:)...........

Nie rozumiem dlaczego tak najeżdżacie na ludzi biorących zasiłek :o Może co innego za granicą, ale u nas ludzie pracujący maja płacone tak mało, że czasem pracuje mąż i żona, mają jedno dziecko lub najwyzej dwa i dochod tak niski, że należy im sie rodzinne :o Przecież to śmieszne, bo w każdym normalnym kraju zasilki należą sie ludziom gdzie w rodzinie nikt nie pracuje, albo pracuje jedna osoba i ma lichą pracę i dużo dzieci bo jeśli ma np dwoje dzieci zasilek nie zostanie pzyznany bo mają za duży dochód. W Pl po prostu bardzo wielu ludzi ma minimalną pensje, albo pracodawca placi więcej a wykazuje mniej...to dlaczego mają nie brać od państwa?. Nie wiem że wy tacy durni jesteście :o