Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile czasu zajelo wam urzadzenie nowego mieszkania

Polecane posty

Gość gość

Czy odrazu kupiliscie nowe melble sprzet.Czy moze wszystko robiliscie etapami.?

Gość gość
Ja dom juz od roku urzsdzam I konca nie widac, nie chce brac kredytu na meble itp, wiec dokupuje co miesiac

Gość gość
klucze odebraliśmy w lutym wprowadziliśmy sie w sierpniu mąż sam remontował, po pracy wieczorami (gładzie, malowanie, podłogi) kasy brak więc przez mc spalismy na materacu, niechcielismy brać starych mebli, łożka także zyjemy bez mebli bez tv, mamy zrobiona kuchnie i łazienke a to najważniejsze, reszta przyjdzie z czasem:))

Gość gość
Na poczatku jak sie wprowadzilismy to tylko odswiezylismy- odmalowalismy sciany,w pokoju zerwalismy stara wykladzine pcv i polozylismy najtansze panele:P studenciaki jeszcze bylismy,nie zarabialismy wiec wszystko po jak najnizszych kosztach,stare meble z rodzinnego domu. Trwalo to kilka dni. Spalismy przez dluzszy czas na materacu itp.po jakims czasiebdokupilismy sofe, pralke,tv jak dorobilismy sobie w wakacje.Potem jak poszlismy do pracy i zarabialismy to szarpnelismy sie na remont za 40tys :/ trwal od lutego do czerwca jakos. Generalny taki. Meble wszystkie na zamowienie z najlepszych materialow a klitka 50m2. Teraz sprzedalismy to chociaz sie zwrocilo bo mieszkania bez remontu po 160-180 chodza takie jak.nasze w okolicy a my wzielismy 240. Kupujemy duzo wieksze i bedziemy chcieli urzadzic jak najszybciej- w jakies 2-3 tyg gora i na pewno nie po takich kosztach. Wystarczy mi wygladzenie i odmalowanie scian i troche ladnych sredniocenowo mebli. Troche tam rzeczy zostanie wiec wszystkiego kupic nie bedziemy musieli.

Gość gość
my mamy wszystko stare- ze starego mieszkania. przez rok czasu doslownie nic nie mamy zrobione. a mieszkanie blo pod klucz. wszystko zrobione. ale chcialo by sie cos po swojemu. pomalowac sciany, kupic noiwy sprzet i meble.

Gość livvy
Jak się wprowadziliśmy na początku tego roku do domu po wuju to był do zamieszkania, ale nie był modernizowany od ponad 40 lat. Nie zrobiliśmy wszystkiego, ale to co najważniejsze: odświeżyliśmy kuchnie z jadalnią, trzeba było zrobić łazienkę której nigdy nie było, pomieszczenie gospodarcze, wycyklinować podłogi, odświeżyć ściany, poprawić kilka instalacji, zmienić licznik, kupić piec i zrobić CO bo była kuchnia węglowa i kaflaki. Meble mamy częściowo stare, które się zachowały w domu, część z poprzednich mieszkań, i resztę z Ikei. Trzeba było wziąć na raty całe AGD, bo wszystko było wiekowe. W tym roku bierzemy się za renowację okien, drzwi, kominów, ogrodzenia, budowę składziku ogrodowego na rowery i wiaty na choćby jedno auto. Trzeba też jako tako ogarnąć ogród, bo w tym roku była w nim tylko trampolina, mały stół i ława na składanych drewnianych płytach z Ikei, a poza tym kupa bałaganu po remoncie i pełno zniszczonych rzeczy wyniesionych z domu poopieranych o parkan sąsiada, czyli niezbyt miło.

Gość livvy
Znaczy w następnym roku, bo w tym nic już raczej przed zimą nie zrobimy. Trzeba też więcej kasy odłożyć.

Gość gość
1,5 miesiąca 75m2 :) w końcu na swoim:)

Gość gość
3 miesiace, 50m2 bo kupilismy mieszkanie jak juz blok byl oddany do uzytku, a zupelnie przerabialismy uklad mieszkania. Bez przerobek, tylko wykonczenie zajeloby nam ok. Miesiaca. 6 miesiecy - inne mieszkanie 50m2 w starej kamienicy, rwalismy doslownie wszystko do cegiel, wszystkie instalacje, tynki kladzione nowe. Z tego ok. Miesiac przestoju, zeby dobrze wyschly tynki I posadzki.

Gość gosc 1710
Sprzety wszystkie nowe, meble 50 proc. Nowe 50proc. Stare, ale nie dlatego, zeby na nowych zaoszczedzic, tylko po prostu byly trzymane od jakiegos czasu u rodzicow w garazu I czekaly na odpowiednie wnetrze. Wiec to bylo od razu przy wprowadzeniu. Rzeczy typu: obrazy, rolety/firany, karnisze, lampy,dywany, jakas ceramika ozdobna - to zawsze kupuje z czasem (ok. Rok od wprowadzenia), zeby po pierwsze nie nadwyrezyc budzetu (wiadomo jak to przy remontach), a poza tym kupujac pojedyncze rzeczy w roznych miejscach mozna je lepiej dobrac I mieszkanie nie wyglada jak z katalogu jednego producenta - jest po prostu ciekawsze.

Gość gość
128m2 w 2 miechy,ale kasa byla wiec szybko szlo, wszystko na zamowienie wiec stad tyle czasu, czekalismy na odpowiedni kolor drewna itp

Gość gość
mieszkanie dwupoziomowe116m w lipcu się wprowadziliśmy 2 listopadzie juz bylo kompletnie urządzone

Gość gość
ja skorzystałam z pomocy projektantki wnętrz z firmy http://punktystyq.com.pl/. Ta pani wykonała projekt mojego domu i pełną aranżację. Dzięki pomocy tej pani urządzanie mieszkania trwało szybko ale i bardzo dokładnie. Mam teraz pięknie urządzone mieszkanie w stylu nowoczesnym i bardzo mi się dobrze mieszka w takim mieszkaniu.

Gość marzenakucharska82
Mieliśmy robić to z narzeczonym sami, na własną rękę ale w rezultacie zdecydowaliśmy żeby udać się do firmy która zrobi nam do od a do z . Wybór padł na Perfect Constructions i nie żałujemy :)

Gość pewnygość45
Dzięki pomocy ze strony perfect construction minęło mi te pół roku jak chwila. Wykończyli mi mieszkanie pod klucz jak z bajki

Gość gość
ja mieszkam 6 lat i nie mam jeszzcze zrobione do konca. cos tam kupilam nowe ale na reszte brak kasy wiecznie.,

Gość gość
Neverending story. Juz 20 lat. Ale ja to lubię.