Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kijaneczka24

łożysko na ścianie przedniej a słąbe delikatne ruchy

Polecane posty

Gość kijaneczka24

jestem w 27 tygodniu ciąży i bardzo słabo odczuwam ruchy i tylko parę razy rano i wieczorem tak to nic a nic według usg wszystko przebiega prawidłowo czy mam powód do niepokoju ? czy któraś tak miała że mimo słabych rzadkich ruchów urodziła zdrowego maluszka niepokoję się

Gość gość
ja nie miałam łożyska na przedniej ścianie, ale mój "charakterny" syneczek na każdym USG pokazywał pośladki, myślę, że głównie tak leżał... I też słabo odczuwałam ruchy, nie wiem co to porządny kopniak itp., A w ciąży byłam ponad 35 tygodni, urodziłam "zdrowego" wcześniaka :)

Gość kijaneczka24
dzięki za wypowiedź ja się właśnie martwię że moja mała jest mało aktywna mam nadzieję że to o niczym złym nie świadczy

Gość gość
Ja miałam łożysko na przedniej ścianie i tez słabo odczuwalam ruchy. Późno poczułam pierwsze ruchy bo w 23 tygodniu, a potem to takie delikatne tylko. Najbardziej czułam z boku kopniaki. Urodziłam zdrowa dziewczynke w 40 tyg.

Gość gość
mój był bardzo aktywny, ale o tym nie wiedziałam (to ja wypowiadałam się wyżej) mój mąż gdy przyszedł raz z nocki (a ja miałam w ciąży twardy sen :) ) opowiadał mi potem jak Mały wariował gdy spałam, oczywiście gdy poczuł rękę tatusia uciekł :)

Gość gość
i ja urodziłam w 35 tygodniu, bo miałam stan przedrzucawkowy, który czasem w ciąży się zdarza, ale nie można sprecyzować, co go powoduje :)

Gość kijaneczka24
no właśnie u mnie te ruchy to takie pukania nie wiem co to prawdziwy kopniak :( to moja pierwsza ciąża dlatego tak mnie wszystko martwi a ruchy tak jak pisałam są bardzo delikatne i nie za częste ale codziennie czuję pierwsze ruchy tez poczułam późno bo coś około 22-23 tygodnia

Gość gość
ja też późno poczułam i to przewrotkę nie kopniaka, ale uwierz mi-ciesz się, bo mój teraz nadrabia, mam go już czasami dość, na tyłku nie usiedzi a ma dopiero 9 mcy... już raczkuje i ile ja km dziennie z nim robie to nie wiem, zjeść też nie zje w jednym miejscu chyba że puszczę "urodziny" z baby tv...

Gość kijaneczka24
piszesz że późn o poczu,łaś ale potem do końca ciąży ruchy czułaś wyraźnie i często czy też rzadko i słabo ?

Gość gość
z tymi późnymi to zaś ja od wcześniaka :]

Gość gość
Raczej rzadko i słabo... Zazwyczaj o tej samej porze w nocy i często się zastanawiałam czy mi się nie wydaje. Później jakoś około 8 miesiąca czułam jak się przeciąga, jak dupke pod żebra wklada, wtedy brzuch taki krzywy się robil i wiedziałam że jest ok. Ale też panikowalam, kilka razy jeździłam bo ruchów nie czułam, bo za długo był spokój. Kup sobie może taki detektor tętna bobasa będziesz spokojniejsza, bo ja prawie każdego dnia się zamartwialam.

Gość kijaneczka24
kurcze nie idzie pogadać jak każdy ma tą ksywkę gość

Gość gość
Ja mam 18 tydzień i też się zaczynam martwić, w pierwszej ciąży ruchy wyraźne w 17 tyg, a teraz cisza :( . Czy łożysko na przedniej ścianie to coś złego, mój gin nic nie chce powiedzieć.?

Gość gość
18 tygodniowa Kijaneczko to strasznie późno te ruchy u Ciebie!! A ja już się doczekać nie mogę. Pytałam czy to coś złego, bo mam mieć szewek a dr wspomniał, że to może utrudniać.

Gość gość
18 tygodniowa W pierwszej ciąży jak mała długo się nie ruszala to troszkę ją stresowałam :) Mój mąż bardzo głośno cmokał koło brzucha a dzidzia się budziła i chyba "płoszyła" bo było czuć nagły ruch. Bezlitośnie, ale dzialalo i ja się uspokajałam. Dzidzia po urodzeniu nie była nerwowa :)

Gość mama od wcześniaka
ja też poczułam ok 22 tygodnia. To kiedy się je poczuje, zależy od umiejscowienia łożyska, czy jesteśmy otyłe i tyle z mojego doświadczenia :) Mi mówili zawsze, aby zjeść czekoladę i położyć się na lewym boku, mojego syna to zawsze ur*******ło :] Płeć też późno poznaliśmy, właśnie przez to, że wiecznie pośladki, ale chyba taki charakter, bo też długo płakał, zanim się przyzwyczaił do tego, że oprócz mnie ktoś jeszcze go przewija, a co dziwniejsze, 5 dni w inkubatorze przewijał go codziennie kto inny (pielęgniarki) i było ok :)

Gość gość
18 tygodniówka to jeszcze sporo może przyjść mi czekać :(

Gość mama od wcześniaka
ja nie wiem, czy on mi wcześniej w nocy nie harcował, a ja po prostu nie czułam :] ale uwierz mi, sama z resztą wiesz-potem nadrobi :]

Gość gość
18 tyg Ja się budzę po 5x, mam kiepski sen. No właśnie po24, może warto spróbować zasnąć :)

Gość kijaneczka24
u mnie dzisiaj kolejny raz mała jest mało r****iwa ahhh :(

Gość gość
Miałam łożysko naścianie przedniej,ale ruchy mocno wyczuwalne...I często.

Gość kijaneczka24
w takim razie zazdroszczę :(

Gość gość
Jeszcze jest czas na kopniaki. Ja też słabo czułam ruchy. A już od ok 35tyg córka takk sie wyciagala że takie gule miałam na brzuchu bo wypychała rękę czy nogę. Wyglądało jakbym pod skórę złożyła piłkę to tenisa.:D Urodziła sie zdrowa jak rybka.

Gość gość
Ja mialam łożysko na przedniej ścianie i tez s'labo czulam dziecko. Ruchy poczułam ok 22 tc dopiero. Od tej pory czulam mala zwykle ok pół godz wieczorem - ok 21- 22. Pozostała część doby bezobjawowa. Cora urodzila sie w terminie i zdrowiutka :-)

Gość gość
Mimo 3 ciazy z lozyskiem na przedniej scianie ruchy czulam dosc pozno bo po 21 tyg. Przez cala ciaze ruchy. Byly malo wyrazne ale bywalo tak ze podczas ktg mala kopala a ja tego nie czulam. Kilka razy byoam w szpitalu wlasnie z tymi slabymi r*****i ale dziecko urodzilo sie zdrowe i o czasie. Dodam ze temperament ma raczej spokojny. Wiec cos jest z tym lozyskiem na rzeczy.

Gość kijaneczka24
czytam was i sie troche uspokajam a za chwile znowu mam zalamke z tego powodu tak jak dzis :(

Gość kijaneczka24
:( dzisiaj prawie cały dzień nie czułam mojej małej :(

Gość gość0710
Mam identycznie jestem w 28 tygodniu ruchy czuje tak słabo jak na początku czyli ok 21 tygodnia Nie martw się mnie lekarz uspakajal ze nie wszystkie dzieci mocno się ruszają, też mam łożysko przodujace i jak już czuje jakies pukniecua to bardzo nisko nawet w pachwinach i też zdarzają mi się takie dni jak Tobie dzis ze wogle nic nie czuje, ale wtedy pukam troche w brzuch pod pępkiem żeby chociaz troszeczkę poczuć, mysle ze nie ma co panikowac no chyba ze nie bedziesz kompletnie nic czuła cały dzień to warto skonsultowac się z lekarzem A dodam jeszcze ze byłam na usg na początku 28 tygodnia i widzialam jak moja córeczka szaleje i to tak nieźle nawet się obrucila a ja nie poczulam nic... I wtedy zrozumialam ze czuje tylko takie naprawde mocne kopniaki a mi wydają się być puknieciami, pewnie masz tak samo :) Glowa do góry :)

Gość gość0710
Miałam na myśli łożysko na ścianie przedniej a nie przodujace tak jak napisałam