Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

serduszko 21 dni od owulacji czy od zagnieżdżenia

Polecane posty

Gość gość

Mówi się, że serduszko zaczyna bić w 21 dniu. A dokładniej? Czy 24 dnia od owulacji (potwierdzonej monitoringiem) mogę już zobaczyć serduszko?

Gość gość
Jeszcze trochę i będzie pod USG się z mężami pieprzyc żeby widzieć ze plemnik gdzieś tam wchodzi.... Chore jestescie idzcie dfo psychiatry i nie robcie dzieci po co je krzywdzic?? .

Gość gość
to, że jest owulacja, nie oznacza że automatycznie dochodzi do zapłodnienia, bo ten proces jednak trochę trwa i nie radzę Ci biec od razu na usg, ponieważ serduszko może się pojawic nawet w 7-8 tc

Gość gość
ta wyżej to jakaś idiotka się odezwała... Będziesz w 6 tygodniu więc jest to prawdopodobne:) Podobno zaczyna być 21 od zapłodnienia czyli na moje od owulacji:)

Gość gość
do zapłaodnienia owszem dochodzi bo komórka jajowa żyje maksymalnie 24h, więc jeśli w tym czasie nie dojdzie do zapłodnienia to po ptokach. Do ZAGNIEŻDŻENIA dochodzi później. Myślę, że może serduszko już widać, ale nie jest to pewne. Jak nie będzie to się nie przejmuj, przyjdzie czas :)

Gość gość
owulacja to jest uwolnienie komórki jajowej, potem ona sobie jeszcze kilka godzin czeka na połączenie z plemnikiem ;)

Gość gość
No właśnie, ale czeka maksymalnie 24h.

Gość gość
Usg najlepiej zrobić właśnie w 7-8tc a nie lecieć w 5czy 6 aby zobaczyć pusty pęcherzyk i przez następne 2 tygodnie pisać na kafe tematy "pusty pęcherzyk płodowy". Sama miałam w 6tc usg ale tylko dlatego, że wylądowałam wtedy w szpitalu a miałam ze sobą wynik bety.

Gość gość
no to już nie 21 a 20 dni, zresztą w pierwszym moim poście napisałam kiedy warto iśc na usg, nie widze żadnego sensu lecieć 20 dni po owulacji, a potem zakładac temata na kafe, że serduszka nie widac i czy sie pojaw

Gość gość
ciasteczkowa wytłumacz, bo nie wiemy :-P

Gość gość
Nie idę na usg tylko po to by jak najszybciej zobaczyć serduszko. Do lekarza tak czy inaczej muszę iśc ponieważ skończył mi się duphaston, który muszę przyjmować. I tylko pytam czy jest taka możliwość, że już będzie widać...