Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mrówka sophia

czy posłałybyście dziecko do przedszkola równościowego

Polecane posty

Gość mrówka sophia

czyli takiego, które realizuje program gender ?

ZDECYDOWANIE NIE!!! ale juz niedlugo nie bedziemy ( my rodzice) mieli wplywu na to czego beda uczone nasze dzieci. :(

Gość gość
To znaczy konkretnie co? Nie wmawia dżiewczynkom że musza byc w kuchni a chlopcom, ze musza majsterkowac? Czemu nie?

Gość cukier na kartki
A co to jest za przedszkole?

Gość gość
przeczytajcie co to gender, zanim zaczniecie protestowac:)

Nie chodzi o to, że dziewczynki nie muszą być w kuchni, a chłopcy w warsztacie. Program gender jest daleko szerzej zakrojony, ale 99% rodziców nie ma o tym bladego pojęcia. Ja też właściwie nie miałam, dopóki znajomi mnie nie uświadomili. Może wkleję pewien tekst, który to nieco przybliży: "22 kwietnia 2013 roku odbyła się konferencja "Standardy edukacji seksualnej w Europie" zorganizowana przez WHO do spółki z MEN, MZ i Fundacją sieci klinik aborcyjnych Planned Parenthood. W materiałach konferencyjnych znajduje się kilkunasto-stronnicowa tabela opisująca uzyskanie pożądanych zachowań u dzieci w różnych grupach wiekowych. Noworodkom, niemowlętom i dzieciom do 4 roku życia należy wpajać "masturbację we wczesnym dzieciństwie", nie mówić o mamie i tacie, ale o tym, że są "różne rodzaje związków" jak również przygotowywać dzieci do dokonywania aborcji gdy będą starsze, poprzez wyrabianie postawy "Moje ciało należy do mnie". Zachęca się je również do "zabawy w lekarza" oraz mówi się im, że mają płeć nie tylko "biologiczną" ale również "społeczno-kulturową".

cd. 4-6 latki definitywnie nie mogą już mieć poczucia wstydu, bo dla nich "uczucia seksualne (...) powinny być to uczucia pozytywne", 6-9 latki mają już sobie radzić "z obrazem seksu w mediach", 9-12 latki mogą określać swoją "orientację płciową" . 12-15 latek ma realizować swoją seksualność nawet jeśli miałoby to oznaczać konflikt "ze sprzecznymi osobistymi (wewnętrznymi) normami i wartościami (...)", a powyżej 15 roku życia należy wymóc na dziecku zmianę "możliwych negatywnych odczuć, odrazy i nienawiści wobec homoseksualizmu".Rozdział "Psychoseksualny rozwój dzieci" dodaje ponadto, że w wieku 16-18 lat mają miejsce stosunki seksualne (...) i w końcu seks oralny i czasami analny".

Jakby kogoś interesowało to mam jeszcze kilka linków na ten temat. *** Także podsumowując - nie, za żadne skarby, nie zgodziłabym się, żeby moje dziecko poszło do przedszkola równościowego. Wolałabym, żeby siedziało w domu niż uczyło się takich rzeczy w przedszkolu gender.

Gość gość
księza boja sie gender, bo ma uswiadomic dzieciom, zeby odroznialy zly dotyk od dobrego i potrafily sie przed im obronic - stad ta nagonka.

Weź, bo dla mnie to, co piszesz o księżach to totalne głupoty. Ilu księży spotkałaś osobiście w swoim życiu? Chodzi mi o to z iloma rozmawiałaś prywatnie, osobiście? Mnie jedynie w liceum ksiądz uczył religii, w podstawówce była to katechetka. Myślę, że w wielu przypadkach tak jest, że religii uczą katecheci, a nie księża, więc kiedy ci księża mają g*****ć, skoro ich kontakty z dziećmi są sporadyczne? Nie bronię ich oczywiście, po prostu zdaje mi się, że jest to problem, tragiczny oczywiście, ale o niewielkiej skali. Według mnie każdy świadomy rodzic powinien uczulić dziecko na "zły dotyk", porozmawiać o tym i nie ma tu znaczenia, czy ma to być "zły dotyk księdza, czy kogokolwiek innego. Równie dobrze pani polonistka może się takich rzeczy dopuszczać.

Gość gość
ja bym posłała, mi nie przeszkadza że dziewczynki bawią się autami a chłopcy bawią się kuchnią :) dla mnie chore jest wtłaczanie dzieciom od urodzenia społecznych ról pt kobieta ma gotowac , zajmować się domem, dziećmi itp a chłopcy to tylko autka, narzędzia...

Gość gość
haha tylko w tym programie nie chodzi o to żeby chłopcy bawili się w kucharzenie, tylko przebiera sie ich w sukienki, maluje paznokcie i usta i mówi, jak będziesz chciał to będziesz dziewczynką, to nic złego. Ale ci od tego programu właśnie liczą na taką nieświadomość rodziców jak gościa powyżej :)

Gość gość
widać że nie masz zielonego pojęcia czym jest gender a kierujesz się tylko kato--prawicową propagandą btw ostatnio jedna z wojujących psychopatek, wystających każdego 10 miesiąca pod Wawelem kazała mi iść i zmienić pleć bo to jest gender przecież - taki jest poziom Waszej wiedzy na ten temat...

Gość gość
ale fakt,ze na gender najbardziej pluja ksieza, strasza , jak szatanem, smiech. Ludzie nawet nie probuja sie zorientowac, na czym to polega.

Gość gość
bardziej niz do prowadzonego przez zakonnice

Gość gość
W życiu!!! ja wychowuję według swoich zasad...i choć jestem tolerancyjna i dla par homo i dla różnych innych zachować to jednak takie "wpajanie" jest do dooooopy:)

Gość gość
tepota niektorych mnie przeraża. Poczytajcie znaczenie slowa gender, wezcie chocby wikipedię i nie wciskajcie, ze ktos z waszych dzieci zrobi homo. U mnie na pólce w pokoju stoja i samochodziki i lalki, mam syna i corke, kazde wybiera , co chce. przerabiam ich na homo? I tak syn lalki nie wybiera, najwyżej jako pasazera samochodu. A jak wybierze - jego sprawa. Ja gotuje, to przylada sie jedno i drugie. Wolny wybor to nie znaczy naklanianie do zmiany plci. zienilabys płeć tylko dlatego,ze daliby ci samochod do zabawy?